“A” bajnokságban U14-es csapatunk – heti mérkőzés összefoglaló

 

Sikeres kvalifikációs szereplésével sikerült az A csoportba jutnia U14-es együttesünknek. Az összes korosztályunk jégre lépett az elmúlt héten, heti mérkőzés összefoglaló következik.

U8

U8 sárga és piros csapatunk egy 50 perces edzőmérkőzésen vett részt a Pesterzsébeti Jégcsarnokban, eleget téve a Szigeti Bikák meghívásának. 

U10

Mini kék csapatunk a Kisstadionba volt hivatalos egy tornára, Keszthelyi Zoltán vezetőedző így értékelte az eseményt:

„Ma a Kisstadionban vettünk részt egy színvonalas tornán. A MAC szervezőket és a szülőket dícséret illeti, amiért minden jóval megvendégelték a csapatokat. A gyerekek jó hangulatban érkeztek tele energiával. A torna elejétől nagy tempót diktáltak. A kapus kiegyensúlyozott teljesítménye nagy biztonságot adott a csapatnak. Támadásban egyre kreatívabban játszunk. Védekezésben határozottak vagyunk, bár néha van egy-egy rövidzárlat. Összességében mindenki jól érezte magát és alaposan elfáradt.”

U12
Csapataink ebben a korosztályban sem unatkoztak a hétvégén, Vikings együttesünk a Vasas Jégcentrumba látogatott, a Pirates csapat pedig hazai pályán fogadta a Jégoroszlánokat és a Győrt. Nochta Kristóf edző így értékelte a vasárnapi mérkőzéseket:
„Remek napot tudhatunk magunk mögött úgy gondolom. Két mérkőzést játszottunk, amelyek után egyértelműen elmondható, hogy egyénileg és csapatként is sokat fejlődtünk az előző tornánkhoz képest. Az első ellenfelünk a Jégoroszlánok csapata volt, akik ellen sikerült gyakorlatilag mindent megvalósítani a gyerekeknek amikről beszéltünk az öltözőben. Egyből lendületesen, sok helyzetet kialakítva kezdtünk, nagyrészt a támadó harmadban zajlott a játék. Bár az ellenfél kapusa ügyesen védett, végül megtaláltuk a módját, hogy eredményesek tudjunk lenni. Amikor pedig úgy adódott, a kapusunk is segített minket hátulról. A második mérkőzésünkön a Győr ellen újfent sikerült jól beleállni a meccsbe, és ott már korán sikerült többször is kapuba juttatni a korongot. Talán ez egy kicsit elvitte a srácok koncentrációját és az első játékrész második felébe kicsit szét csúsztunk és inkább egyénileg szerettünk volna érvényesülni. Félidőben beszéltünk erről, hogy játszunk továbbra is csapatként és járjon többet a korong, és ezt a gyerekek maximálisan be is tartották a későbbiekben. Összességében elégedettek lehetünk a mai két mérkőzésünkkel. Elsődleges célunk, hogy a gyerekek a lehető legtöbbet fejlődjenek a szezon során, és talán elmondhatjuk, hogy sok dolgunk van még, de jó úton járunk.”
U14 

Francsics Bence együttese a kvalifikációs sorozat alatt nyújtott remek teljesítményének köszönhetően az A csoportban kezdheti meg a bajnokság alapszakaszát.

Eredmények:

HKB Knights – Vasas SC A 0:1
HKB Knights – Sportországi Cápák A 2:1

HKB Warriors – Hatvan Gigászai 3:4

HKB Warriors – Szeged 0:7

Interjú Francsics Bencével, a csapat vezetőedzőjével:

1. Mennyire vagy elégedett, sikerült az előzetes várakozásokat teljesíteni a kvalifikáció során?

Felmás érzésekkel zártuk a kvalifikációt, egyrészt nagyon büszke vagyok rájuk, hogy a csoportunkból, 3. helyen sikerült bejutnunk a legjobb 8 csapat közé, másrészt tudom, hogy sokkal több van ebben a csapatban, amit remélem a bajnokság későbbi szakaszaiban be is tudnak bizonyítani.

2. Mik a célok az alapszakasz során?

Mindenképp, szeretnénk azt elérni, hogy játékosaink egyéni és csapat szinten minél többet fejlődjenek, ezáltal szoros mérkőzéseket tudjunk játszani.

3. Melyek azok a játékelemek, amelyekkel elégedett voltál s mit érzél olyan területnek, ahol még fejlődni kell majd a szezon során?

A szezon eleje óta egy jól felépített koncepció alapján haladunk a játékosokkal, főleg a védekező játékra fektettük a hangsúlyt, illetve a speciális játékelemekre. Úgy gondolom a játék minden területén sokat kell még fejlődnünk, de főként a támadójátékunkon és helyzetkihasználáson kell sokat dolgoznunk.

U16
Ebben a koroszályban már az előző héten megkezdődött az alapszakasz, az első mérkőzésen sikerült 4:2-es győzelmez aratni a Kárpáti Farkasok csapata felett.
U18
Ijfúsági együttesünk a DEAC Jégkorong Akadémia csapatával játszott hosszabbításos veresség (4:5) után a tabella 5. helyén zárta a kvalifikációt. Az elért helyezés alapján a bajnokság B csoportjában kezdheti meg az alapszakaszt Dorner Benjamin csapata.

Navigáció