Vienna Capitals II-Hokiklub Budapest összefoglaló

Tegnap a felnőtt férfi csapatunk Bécsben játszott a Vienna Capitals II ellen. Kiegyenlített volt a két csapat szereplése, az első negyed végén 1-1 volt az állás. A mi gólunkat Szappanos Dávid lőtte.  A másik két harmadba nagyot küzdöttek a srácok, de sajnos több gól nem született nálunk. A hazaiak vissza vágtak a legutóbbi 2-6-os vereségért.  A találkozó végeredménye 5-1 lett a Vienna Capitals II- javára.

Hajrá Hokiklub Budapest!

KMH-FTC Női OB I összefoglaló

Tegnap lejátszotta női csapatunk a második OB I-es mérkőzését is. Az FTC csapatát fogadták a Tüskecsarnokban. Nagy volt az izgalom, de végül 13 – 0 lett a végeredmény a javunkra. Az első harmadban 3 gólt lőttek a lányok, a második és a harmadik harmadban pedig 5-öt 5-öt. Sok fiatal játékos kapott lehetőséget ezen a meccsen, hogy megmutathassák mit tudnak.

A következő mérkőzés januárban lesz a MAC csapata ellen.

Vienna Capitals II – Hokiklub Budapest beharangozó

Ismét a bécsi együttessel mérkőzik meg a férfi felnőtt csapatunk. Keményen készülnek, hiszen az év utolsó két hete sok mérkőzést tartogat számukra és remélhetőleg ezt a sort egy győztes meccsel kezdhetik. Legutóbbi Bécsben tartott meccsükön a fiúk 2-6-ra megverték a Vienna Capitals, reméljük hasonlóan szép eredményt fognak tudni elérni most szerdán is.

Vienna Capitals II-Hokiklub Budapest

Helyszín: Bécs

Dátum: 2018.12.19., szerda

Kezdés: 17:50

Hajrá Hokiklub Budapest!

Újra magyar bajnok a KMH az OB III-ban, gratulálunk! – interjúk

A hétvégén került megrendezésre az OB III-as bajnokság második döntő mérkőzése a Tüskesátorban. A srácok a Szigeti Bikák csapatával játszották a döntőt, ahol a szombati már a második forduló volt. A mérkőzést végül 11:1-re nyerték a srácok, összesítésben pedig 2-0-ra nyerték a döntő mérkőzéseket. Ezzel pedig idén is megvédte bajnoki címét a csapat az OB III-as bajnokságban.

Ennek örömére a vezetőedzőt és két játékost kértünk meg, hogy meséljenek a szezonról, a döntőkről és a csapatról.

A szezon hasonlóan alakult, mint a korábbiak, mi komolyan vettük a bajnokságot, igyekeztünk jól felkészülni. A srácok 80%-ban egy baráti társaság, nem csak egy csapat. Tudnak egymásért küzdeni, játszani. Segítik egymást, jól működik közöttük a kémia.

Minden meccsre úgy megyünk fel, hogy mi vagyunk az esélyesek, máshogy nem lehet hozzáállni. Vannak kisebb-nagyobb hullámvölgyek a játékban, de az alap emberek mindig átsegítik ezeken a csapatot, és onnan tudjuk folytatni tovább.

OBIII-as szinten tényleges Ők a legjobb csapat, szerintem elfogultság nélkül mondhatom. Nagy küzdeni akarásuk van, tudják mit és miét tesznek. Ez a társaság szeret hokizni és együtt lenni és ez segíti előre Őket. – Bóta Gusztáv, vezetőedző

Az első mérkőzésre felkészülten mentünk, fejben odatettük magunkat. Tisztes helytállással találtuk szembe magunkat, ettől egy nagyon jó meccs volt. Jó kapusteljesítmény kellett hozzá, hogy nyerjünk.

A második fordulón sokkal fegyelmezettebbek voltunk. Éreztem már a meccs előtt, hogy meglehet, pörögtek a játékosok, jól ment a  felkészülés. Mi tudtuk uralni a játékot, gyorsan megszereztük a vezetést. Ahogy körbenéztem, a cserepadon is érezni lehetett, hogy meglehet ez a meccs. Az atrocitást megbeszéltük, hogy nem foglalkozunk vele. Ez egy bajnoki döntő és élvezni kell a játékot.

Szerencsés vagyok, hogy őket vezethetem, nincsenek klikkek, teljesen együtt van a csapat, sokat találkozunk a pályán kívül is és jó a hangulat. Ez a jó kémia lendít át minket a mélypontokon. Nem tudok olyan meccset kiemelni, amikor nagyon hullámvölgybe kerültünk volna. Úgy gondolom, hogy mindenkinek példamutató volt a hozzáállása egész szezonban. Koherensek maradtunk és hoztuk amit Guszti bácsi elvárt tőlünk. – Kis Balázs csapatkapitány

Elég félve vágtunk a szezonnak neki, hiszen új kapusa lett a csapatnak, a realitás nem feltétlenül a döntő volt. Az alapszakasz egész jól sikerült, sikerült veretlenül zárnunk. Idén volt a kapuson kívül új érkezőnk is, aki szintén nagyon jól beilleszkedett közénk. A középszakaszban a Jászberénnyel játszottunk, ahol a győzelemért eléggé meg kellett küzdenünk, a szezon  legizgalmasabb mérkőzés volt. 

A döntő meccsek első fordulóját idegenben játszottuk, izgalmas volt az is hiszen a kisebb pálya jobban fekszik a Szigeti Bikáknak. A második meccset pedig fölényesen, egyszerűen nyertük meg. Sajnos kevés meccsünk volt a szezonban, a nagy riválisunkkal idén nem is találkoztunk. Majd jövőre reméljük, hogy ismét megküzdhetünk velük is. – Francsics Bence, játékos

Még egyszer nagy gratuláció a csapatnak, reméljük jövőre ishasonlóan szép eredményekkel zárjátok majd a szezont!

A galériát IDE kattintva nézhetitek meg. A fotókat köszönjük az MJSz-nek!

Szép volt Fiúk! Hajrá KMH!

EUHL csapatunk a play off-ban!

Az EUHL csapatunk a legutóbbi csehországi túrán harcolta ki a Play Off-ba jutást, ami aminek első két mérkőzése a mai és a holnapi napon zajlik majd a Tüskesátorban.

Az UKF Nitra csapata ellen fognak játszani a srácok az elődöntőbe jutásért, két nyert mérkőzésig.

Nagyon szurkolunk a srácoknak. Ez az eddigi legjobb eredménye a csapatnak ebben a ligában, ezért már most nem lehet ok a panaszra. Azonban akár még tovább is lehet menetelni, szurkoljatok Nekik mindkét napon és kövessétek élőben vagy az online stream-eken a meccseket.

2020.03.06. Péntek HKBP-UKF Nitra

Korongbedobás: 17:00

Helyszín: Tüskesátor

Stream

2020.03.07. Szombat HKBP-UKF Nitra

Korongbedobás: 15:10

Helyszín: Tüskesátor

Stream

Hajrá Fiúk! Hajrá Hokiklub Budapest!

KMH-sok az oroszországi bandy vb-n

Épp most zajlik a B csoportos bandy (jéglabda) világbajnokság Irkutskban, Oroszországban, ahol két edzőnk is a magyar csapatot erősíti.

Linus Schellin az U18-as vezetőedzőnk és Horváth Dávid U14-es edzőnk képviselik Magyarország mellett a KMH színeit ezen a világbajnokságon.

De mi is az a bandy, magyar nevén jéglabda? 

Egy csapatjáték, amit egy futballpálya méretű jégpályán játszanak, 10+1-es felállásban, ütőkkel a kezükben labdával. Első ránézésre inkább hasonlít a jégkoronghoz, de a szabályok sokkal közelebb állnak a gyeplabdáéhoz.

Linus Schellint kérdeztük, hogyan kerültek közel a játékhoz, milyen esélyek vannak a világbajnokságon, illetve a mai szlovákok elleni mérkőzésre hogyan számítottak és hogyan sikerült. Annyit elárulhatunk, hogy sikerült legyőzni a szlovák csapatot az elődöntőben, így Magyarország ott van a bandy világbajnokság döntőjében!

Mikor érkeztetek, odakint hogyan készültetek?

A csapat pár nappal korábban a verseny előtt érkezett Oroszországba, hogy gyakoroljon. Az orosz Rekord nevű csapattal tartottak egy edzőmérkőzést, akik talán a világ legjobb női játékosai ebben a sportágban. Bár megnyertük a mérkőzést, nagyon versengő és erős csapatról van szó, ebből is látszik, mennyit jelent az oroszoknak a bandy.

Hogyan, és mikor találkoztál a bandyvel, és miért kezdtél el játszani?

Muzsik Norbert játékvezető kérdezett meg egyszer róla. Vicces volt, hiszen ezt épp egy hokimeccs kellős közepén tette meg. A KMH-val játszottunk a Magyar Kupában, és mielőtt bedobta a korongot a buli előtt rám nézett és megkérdezte, nincs-e kedvem csatlakozni. Mondtam, hogy majd a meccs után megbeszéljük. 🙂 Aztán elmentem egy edzésre és nagyon megtetszett.

Mi a különbség a jégkorong és a bandy között? Milyen más képességekre van szükség a két játékhoz?

A bandyt egy futball pálya méretű jégfelületen játsszák, és a szabályai nagyban hasonlítanak a fociéhoz. Rövidebb ütőkkel és kislabdával játsszák. Nagyon gyors játék, hiszen nagy területed van és a korcsolyáknak hosszú pengéje és sokkal kevesebb a testkontakt a hokihoz képest. A stratégia természetesen teljesen máshogy épül fel, hiszen 11 játékosból áll a csapat, és nem tudsz csak úgy cserélni, ki kell használnod az egész területet és a labdát a csapatnál tartani.Számomra a legnehezebb, hogy nagyon pontosan kell és jól kell tudni lőni. Magyarországon a Városligeti Műjégpályán szoktunk edzeni.

What are you waiting from the semi final, how do you prepare for it and to the final if you can get in? Mit vártok az elődöntőtől, hogyan készültök erre, illetve a döntőbe, hogyha bekerültök.

Azt gondoljuk le tudjuk győzni Szlovákiát. Nagyon sokat beszélgettünk a taktikáról és tegnap sokat gyakoroltunk. De alapvetően sokat pihenünk, hiszen minden napra jut egy mérkőzés. Nagyon örülök, hogy a KMH edzőjeként edzhetek, hiszen így formában tudok maradni. És úgy látsszuk ez kifizetődő, hiszen tudtam már 7 gólt lőni, de természetesen ez az egész csapat érdeme!


Van rá esély, hogy bekerüljünk a döntőbe, azután pedig akár megnyertétek a Világbajnokságot?

Az aranyért jöttünk egyértelműen. Sok jó játékosunk van, akik leginkább hokiznak, vagy bíráskodnak mellette. Emellett sok olyan top játékosunk van, akik Skandináviában játszanak.

Közben pedig amíg mi még békésen aludtunk, vagy a reggeli kávénkat szürcsöltük lezajlott az elődöntő, ahol a srácok legyőzték a szlovák válogatottat 5-0-ra, ezzel pedig bekerültek a holnapi döntőbe. Ott van azukrán vagy a mongol csapat lesz az ellenfelük.

Sok sikert kívánunk és reméljük elhozzátok az aranyat! Illetve köszünjük, hogy ilyen siker miatt ismerhettük meg ezt a játékot!

Hajrá KMH! Hajrá Magyarország!

Holnap kezdődik a világbajnoki felkészülés – Mika Väärälä edzőt kérdeztük

A felkészülés utolsó szakasza kezdődik meg a női felnőtt válogatottnál. Ezzel kapcsolatban kérdeztük a válogatott egyik edzőjét, Mika Väärälä-t.

Hány csapat játékosából állt össze az idei keret?
A csapatunk rendkívül sokszínű, hiszen összesen 7 klubcsapat játékosai álltak össze a közös cél érdekében. Hazai csapatok terén a KMH Budapest, MAC Budapest, Vasas SC, külföldieket tekintve vannak svéd, kanadai és amerikai klubbokból is játékosaink.

Milyen reményekkel léptek a világbajnokságba?
Rendkívül pozitívak vagyunk és elszántak. Nagyon jó jel, hogy a szezonban, illetve az EWHL-ben is domináltak a budapesti csapatok, valamint az is, hogy sikerült a EWHL döntőbe két magyar csapatnak is bekerülnie. Nem szeretnénk elbízni magunkat, minden mérkőzésen próbáljuk majd a legtöbbet kihozni magunkból.

Mit gondolsz, miben változott meg a játék az előző évekhez képest?
A játék egyértelműen pörgősebb, gyorsabb lett, emellett sokkal terhelőbb fizikailag is. Rendkívül sokat fejlődött az utóbbi időben a női hoki, főleg technikai és taktikai szempontokat figyelembe véve.

Mi lesz a következő pár nap programja?
A felkészülést holnap kezdjük egy száraz, illetve egy jeges edzéssel. A szezon vége miatt az első edzések inkább rávezető jellegűek lesznek, majd utána áttérünk a napi két jeges edzésre, ahol már nagyobb terhelést kapnak a lányok.

Mikor repültök?
Először csak Liverpoolig utazunk, ahol eltöltünk pár napot. Ezt kihasználva a helyi egyetemi csapattal fogunk felkészülési mérkőzést játszani. Innen fogunk továbbutazni Kanadába.

Van-e még a lányokban elég erő a világbajnokságra ilyen hosszú szezon után?
Persze. Természetesen kissé elfáradtak, ezért kaptak pár nap pihenőt. Alapvetően az egész évben nagy hangsúlyt fektettünk a fizikális felkészülésre, a világbajnokságba kerülés pedig kellő motivációt ad a számunkra.

Terveztek-e valamilyen csapatépítő programot a lányoknak?
Igen, hiszen rendkívül fontos a csapatkohézió. De azt, hogy pontosan mivel készülünk a számukra még nem szeretném elárulni.

A női válogatott első mérkőzését Csehország ellen játssza március 31.-én.

A női válogatott mérkőzései (magyar idő szerint):
2020. március 31., kedd, 13:00 (18:00): Magyarország–Csehország
2020. április 1., szerda, 17:00 (22:00): Magyarország–Dánia
2020. április 3., péntek, 17:00 (22:00): Magyarország–Japán
2020. április 4., szombat, 13:00 (18:00): Magyarország–Németország

Sok sikert kívánunk a lányoknak! Hajrá KMH! Hajrá magyarok!

 

Történelmi siker a Hokiklub Budapest női csapatánál

Február utolsó hétvégéjén került megrendezésre Ausztriában a női EWHL jégkorong bajnokság Final Four Tournamentje Spittal an der Drau városában. A Hokiklub Budapest női felnőtt csapata mellett az Aisulu Almaty, a MAC Budapest illetve az EV Bozen Eagles csapata is bekerült a négy legjobba. A magyar csapatnak tavaly sikerült az első helyet bezsebelni és az idén is hasonló céllal érkeztek. A lányok a kemény munkának és folyamatos felkészülésnek köszönhetően győztesként kerekedtek felül a döntőben, a MAC csapata ellen.

A döntő rendkívül izgalmasnak bizonyult, mindkét fél bátran támadott, játszotta taktikáját. Az első harmad végén meg is született az első Hokiklub Budapest találat Szamosfalvi Petrának köszönhetően. Az ellenfél azonban nem sokáig engedte az előnyt, a második játékrészben Rónai góljával egyenlítettek. A 36. percben Huszák Alexandra góljával ismét átvette a Hokiklub Budapest csapata a vezetést, amelyet a harmadik harmad végéig meg is tartott a csapat.

Végeredmény: MAC – KMH: 1:2

Góllövők:

Szamosfalvi Petra (assziszt: Nooren A., Lowy K.)

Huszák Alexandra

A KMH női csapata így megvédte bajnoki címét az EWHL-ben és a magyar bajnokságban, illetve aranyérmet szerzett az EWHL Supercup-ban is.

Ezekkel az eredményekkel sikerült a lányoknak történelmet írniuk, hiszen eddig csak a bécsi EHV Sabres Vienna-nak sikerült „mesterhármast” elérniük.

Az idei 3. arany-megvédték bajnoki címüket az EWHL-en a lányok

A hétvégén zajlott az EWHL Final Four Spittal an der Drau-ban, Ausztriában. Mellettünk még a MAC Budapest Marilyn, az Aisulu Almaty és az Eagles South Tyrol csapata került be a négyes döntőbe.

A lányok a szombati napon az Aisulu Almaty csapatával mérkőztek meg a döntőbe jutásért. 

Egy nagyon szép meccsen 2-0-ra sikerült a lányoknak bebiztosítani maguknak a döntőt vasárnapra.

A 27. percben Averi Nooren (assist: Szick Dorka) szerezte meg a győztes gólt. Viszont igazán biztonságban csak az 52. perctől tudhatták magukat, amikor Huszák Alexandra találatával (assist: Jókai-Szilágyi Kinga) lett igazán biztos a lányok fináléja. Amit addigra már tudni lehetett, hogy a MAC csapata ellen fognak vívni.

Másnap pedig sort is kerítettek erre a nagy budapesti rangadóra az osztrák kisvárosban. Mindkét csapat nagyot küzdött és az utolsó pillanatig nem engedték el a győzelmet. A MAC vissza akart vágni a mieinknek a szerdai OB1 vereségük után, a lányok pedig tudták, hogy történelmet írhatnak azzal, ha megnyerik ezt a mérkőzést.

Az első gólra a 19. percben került sor, Szamosfalvi Petra (assist: Averi Nooren, Kaitlin Lowy) Huszáki-szögből lőtt góljával – ahogy Léderer Ákos fogalmazott – szerezte meg a csapatnak a vezetést. A 26. percben azoban a MAC játékosa, Rónai Alexandra (assist: Gasparics Fanni, Kreisz Emma) egyenlített. Nem hagytuk annyiban ezt sokáig, a 36. percben Huszák Alexandra elégelte meg a bizonytalanságot, és szerezte meg a győztes gólját a csapatnak. A mérkőzés ezek után sem volt izgalmaktól mentes, hiszen a MAC nyilván nem adta könnyen magát. Aki szeretné, az ITT visszanézheti a teljes mérkőzést.

Ezzel pedig a lányok megszerezték a szezon harmadik aranyérmét is. Az EWHL Szuperkupa és a Magyar Bajnokság után az EWHL arany kupáját is a magasba emelhették. Előttünk csak az EHV Sabres Vienna csapatának sikerült egy azon szezonban megnyerni mind az EWHL Szuperkupát, majd az EWHL-t is. Ha pedig ez nem lenne elég, a lányoknak ezzel sikerült első magyar csapatként megvédeni az EWHL bajnoki címet. 

Szép vo lányok, büszkék vagyunk Rátok! Hajrá KMH!

Utánpótlás összefoglaló

A KMH U8-asai szép létszámmal vettek részt a hazai rendezésű utánpótlás tornánkon, ahol két csapattal is képviseltettük magunkat. Fontos kiemelni, hogy csapatainknak fontos tagjai a Domokos Pál Péter Általános Iskola tanulói is. Azóta túl vannak a gyerekek egy Tát-on rendezett tornán is, ahol hasonlóan szép mérkőzéseket láthattunk.

U10-es minijeink is ügyesen teljesítettek a hazai pályán rendezett Piros, illetve EMHL tornánkon.

U12-es csapataink a közelmúltban egy erdélyi tornán mérkőzhettek meg, ahol rengeteg élménnyel és játékbeli tapasztalattal gazdagodhattak. Emellett a Dunaújvárosi Acélbikák csapatával is hazai pályán mérkőztek meg, remek teljesítménnyel. A KMH SE GIRLS pedig a jászberényi Lehel HC csapatát fogadta szintén hazai pályán. 

U14-es csapataink számára véget ért a középszakasz, innentől kezdve a helyosztókon kell helyt állniuk. Warriors csapatunk legutóbbi mérkőzésén a Justitia Szittyák ellen aratott nagy fölényű sikert (11:3), Knights csapatunk pedig idegenben győzött a Mac Budapest B csapata ellen. (1:2) 

Az U16-os csapatunkra még négy mérkőzés vár a középszakaszban. A legutóbbi mérkőzésen egy rendkívül szoros meccset játszottak az UTE ellen, ahol a srácok megmutathatták, hogy tudnak küzdeni.

U18-as fiaink páratlan mérleggel rendelkeznek a középszakaszban, hiszen 12 lejátszott mérkőzésből 9-et sikerült megnyerniük.

Az U21 előtt még több kemény mérkőzés is áll, hiszen számukra még csak nemrég indult a középszakasz.

További sok sikert és eredményes helytállást kívánunk! Hajrá KMH!

Bajnok csapat! 6-3-ra nyertünk a MAC ellen az OB1-ben

A tegnapi a napon a lányok lejátszották a második OB1 döntőjüket is a MAC Budapest Marilyn csapatával, ahol 6-3-as győzelemmel sikerült megnyerniük a bajnokságot!

Az első harmadban a lányok nem kímélték az ellenfelet, és ezzel biztosították be magukat a meccs hátralevő részére. Az 5. percben Stróbl Lara (assist: Horváth Dominika, Ungár Rebeka) kezdte meg a gólzáport a MAC kapujánál. A 10. percben Averi Nooren (assist: Kaitlin Lowy) szerezte a következőt. A 20. percben két gól is született, elsőzör Sarah Knee, majd Averi Norren jutottak át az ellenfél védelmén.

A második harmadban azonban a MAC is erőre kapott és két gólt is szereztek.A 34. percben Gasparics Fanni, a 36. percben pedig Mayer Fruzsina szereztek találatot. 

A harmadik harmad elején jobban feljött az ellenfél, mint azt idegzettel könnyen lehetne bírni. A 43. percben Gasparics Fanni talált be ismét, ezzel 4-3ra felhozva az eredményt. Ezek után szerencsére sokat nem kellett várni, hogy ismét kellő előnyünk legyen, a 47. percben Huszák Alexandra (assist: Jókai-Szilágyi Kinga, Kiss-Simon Franciska) szerzett találatot. A mérkőzés ezek után eldől ni látszott, de a biztonság kedvéért a 60. percben még Averi Nooren szerzett egy találatot.

Szép volt lányok!% Hétvégén irány az EWHL Final Four, ahol hasonlóan szép eredményekre számítunk. Mivel a KMH és a MAC két külön elődöntőt játszik, még az is megtörténhet, hogy ez a meccs vasárnap az EWHL döntőben fog folytatódni.

Hajrá KMH!

Jön az OB1 második döntője, az arany a tét

A lányok a holnapi napon a MAC Budapest Mailyn csapatát fogadják a Tüskecsarnok jegén, ahol az OB1 második döntője kerül megrendezésre. Nem kisebb a tét, mint az aranyérem és a kupa, hiszen a lányok az első döntő mérkőzésen legyőzték a MAC-ot, így ha a holnapit is behúzzák, az aranyérem a jutalom.

Gyertek és szurkoljatok a lányoknak a Tüskecsarnokban, hogy méltón zárhassák le az OB1 szezont!

Dátum: 2020.02.26.

Korongbedobás: 15:30

Helyszín: Tüskecsarnok

Hajrá Lányok! Hajrá KMH!

Ezüstérmes a DEBL csapat

A tegnapi napon a lányokat a Neuberg Highlanders csapata fogadta a döntő második részében.

A lányok nagy csatát vívtak az ezüstéremért, ahol végül egy olyan csapat tudta csak megelőzni Őket, akik a tavalyi évben még az EWHL bajnokságban játszottak és idén talán még erősebb kerettel léptek jégre, például a legjobb játékosunk Kartyne Villeneuve 14 mérkőzésen 61 gólt és 27 assistot szerzett.

A csapat a 2015-2016-os szezontól tagja a bajnokságnak, ahol minden fináléba be is kerültünk, a 2016-17-es szezonban pedig meg is nyertük azt.

Évek hosszú munkájának kezd kibontakozni az eredménye a hétvégi EWHL mérkőzéseket látva. Mivel sajnos többen sérültek voltak, így több DEBL játékos is lehetőséget kapott a felnőtt csapatban játszani. Ha megnézzük a statisztikákat az jön ki, hogy a fiatalabbak nagyon hasznos tagjai voltak a csapatnak és nagyon sok pontot tudtak szerezni és érvényesülni tudtak a felnőtt mezőnyben. Szerencsére ez igazolja az elmúlt pár évet. Amikor létrejött a DEBL csapat, azzal a céllal történt, hogy a felnőtt női csapatunk farmcsapata legyen és a későbbiekben utánpótlásként szolgálhassanak ezek a játékosok.

Emellett a DEBL csapatba bekerült fiatalokról is érdemes szót ejteni, akik szintén nagyon szépen teljesítettek. Többek között például Bogáti Bia kapusunk, aki a vasárnapi mérkőzésen több mint 90%-osan tudott védeni.

Szilágyi Levente vezetőedzőt kértük meg, hogy értékelje a csapat döntőben illetve a szezonban nyújtott teljesítményét

Milyennek láttad a döntőket?

A szezonban veretlen Neuberg-et fogadtuk az első döntőben, akik az elmúlt pár évben versenyeztek az EWHL-ben és erre az évre nagyon erős játékosokat hoztak. Az első meccsre kielemeztük őket a lányoknak, kaptunk segítséget is ebben. Az első harmad nem teljesen úgy sikerült, ahogy terveztük, de később feljavult a játék, megtudtuk volna fordítani.

Második meccsen sok volt a fiatal játékos, akik az alsóbb korosztályokból kerültek be. Mindazonáltal úgy gondolom, hogy a reális eredmény egy 2-2 lett volna. Az éreztem rajtuk az elején, mintha megijedtünk volna a meccs tétjétől, de utána sikerült Egyedi Noémi lévén az első gólt megszerezni, innentől pedig bátran, agresszívan játszottak. A Bogáti Bibi sokszor kisegített minket a szezonban és most sem volt ez másként, nagyon szépen helyt állt. Nem vagyok csalódott az utolsó mérkőzés miatt, jól játszottak a lányok.

Mit mondanál a szezonról, hogyan lesz jövőre?

Sok kihívással kezdődött a szezon, később mentünk fel a jégre kb. 10-15 nappal. Aki mindig ott volt az maximálisan megérdemelte az ezüstöt. Az U25-ből sok lány tudott szintet lépni és meghatározó szerepet tudott vállalni, például a Metzler Regi is ilyen. A fő mag a DEBL-ben maximálisan támogatta a többieket és összetartotta a csapatot. Nagyon örülök, hogy a tavalyi DEBL-ből szintet tudnak lépni többen és az EWHL-ben is tudtak már játszani.

Ennyit mondtam Nekik a döntő előtt, hogy tegyenek meg mindent, mert megérdemlik, hogy itt lehetnek. A szezon elején a playoff volt a cél, és végül döntő lett belőle. Nagyon büszke vagyok a brigádra, akik végigdolgozták az évet és mindent beleadva ott voltak egész évben.

Jövőre hasonlóan szeretnénk haladni és fejlődni ezzel a társasággal, hogy még jobbak legyenek. Senki nem volt 3 gólra a Neuberg-től ebben a szezonban, emiatt külön büszke vagyok. A csapat maximálisan eléri a célját, hogy fejlesszük és mutassuk az utat a fiatalabbaknak, hogy van miért csinálni a sportot és van hova fejlődni azzal, hogy Ők felkerülhetnek a DEBL-be, onnan pedig akár az EWHL-be.