Vienna Capitals II-Hokiklub Budapest összefoglaló

Tegnap a felnőtt férfi csapatunk Bécsben játszott a Vienna Capitals II ellen. Kiegyenlített volt a két csapat szereplése, az első negyed végén 1-1 volt az állás. A mi gólunkat Szappanos Dávid lőtte.  A másik két harmadba nagyot küzdöttek a srácok, de sajnos több gól nem született nálunk. A hazaiak vissza vágtak a legutóbbi 2-6-os vereségért.  A találkozó végeredménye 5-1 lett a Vienna Capitals II- javára.

Hajrá Hokiklub Budapest!

KMH-FTC Női OB I összefoglaló

Tegnap lejátszotta női csapatunk a második OB I-es mérkőzését is. Az FTC csapatát fogadták a Tüskecsarnokban. Nagy volt az izgalom, de végül 13 – 0 lett a végeredmény a javunkra. Az első harmadban 3 gólt lőttek a lányok, a második és a harmadik harmadban pedig 5-öt 5-öt. Sok fiatal játékos kapott lehetőséget ezen a meccsen, hogy megmutathassák mit tudnak.

A következő mérkőzés januárban lesz a MAC csapata ellen.

Vienna Capitals II – Hokiklub Budapest beharangozó

Ismét a bécsi együttessel mérkőzik meg a férfi felnőtt csapatunk. Keményen készülnek, hiszen az év utolsó két hete sok mérkőzést tartogat számukra és remélhetőleg ezt a sort egy győztes meccsel kezdhetik. Legutóbbi Bécsben tartott meccsükön a fiúk 2-6-ra megverték a Vienna Capitals, reméljük hasonlóan szép eredményt fognak tudni elérni most szerdán is.

Vienna Capitals II-Hokiklub Budapest

Helyszín: Bécs

Dátum: 2018.12.19., szerda

Kezdés: 17:50

Hajrá Hokiklub Budapest!

Az FTC látogat hozzánk holnap az OB1-ben

A holnapi napon a Fradi csapata jön hozzánk az OB1 következő fordulójában. A legutóbbi mérkőzés körülbelül egy hónappal ezelőtt zajlott, amikor a lányok mentek a Fradihoz. Akkor nagyon szép, 0-17-es győzelmet arattunk, egy nagyon látványos mérkőzés keretein belül.

A holnapi napon is hasonlóan jó mérkőzésre számítunk. A lányok is nagyon készülnek már, így remélhetőleg annyi gólt fogunk látni, mint legutóbb.

Időpont: 2019.10.16.

Helyszín: Tüskesátor

Korongbedobás: 14:15

Hajrá Lányok! Hajrá KMH!

Dunaújvárosba tart az ERSTE

A mai napon a fiúkat Dunaújvárosban látja vendégül a helyi DAB csapata.

A két csapat ebben a szezonban nem találkozott még egymással, így izgalmas lesz, mire számíthatunk a két csapat találkozásából. Reméljük egy nagyon izgalmas mérkőzésre számíthatunk. A hétvégi győzelem után nagyon jó reményekkel indulunk neki ennek a mai mérkőzésnek. A fiúk már nagyon készülnek, lassan felszállnak a buszra és elindulnak a mérkőzésre. 

Kövessétek ti is figyelemmel a mérkőzést online.

Helyszín: Dunaújváros

Korongbedobás: 18:00

Ellenfél: Dunaújvárosi Acélbikák

Hajrá Fiúk! Hajrá Hokiklub Budapest!

Új játékosok az ERSTE csapatnál – interjú

A hétvégén debütált két új játékosunk a szombati ERSTE Liga mérkőzésen. Mindketten Finnországból érkeztek hozzánk, először játszanak Magyarországon. Eetu Koski és Miro Hovinen a hétvége óta hvatalosan is a Hokiklub Budapest gárdáját erősítik. Túl az első mérkőzésen, megkérdeztük Őket, hogyan telt az első pár nap Budapesten, milyen volt az első mérkőzésük, és mit várnak a szezontól.

Milyen volt az első mérkőzésetek nálunk?

Nagyon jó mérkőzés volt a szombati, természetesen nagyon örültünk neki, hogy győzni tudtunk már az első jégre lépéskor. Nekünk ez volt az első mérkőzésünk a szezonban, így nagyon vártuk, főleg így, hogy új csapathoz kerültünk, különösen izgalmas volt.

Milyennek látjátok a csapattársakat?

Nem régóta ismerjük őket, ennek ellenére nagyon segítőkészek és befogadóak. Nagy segítség, és előny, hogy nagyon jól beszélnek angolul, így nem érezzük magunkat egyedül, könnyű velük kommunikálni.

Mit vártok a szezontól?

Szeretnénk még több győzelmet aratni a Hokiklub színeiben, és bejutni a rájátszásba.

Mit gondoltatok, mikor felhívtak, hogy szeretnék, ha itt játszanátok?

Mikor megtudtuk, hogy mindkettőnket meghívtak a csapatba nagyon megörültünk, hiszen 15 éve barátok vagyunk, illetve játszottunk is korábban már egy csapatban.

Voltatok-e már várost nézni?

Nagyon szép Budapest. Még csak pár napja vagyunk itt, de elmentünk már körül nézni, és nagyon tetszik mindkettőnknek. Valamint örülünk neki, hogy itt sokkal jobb az idő, mert Finnországban ilyenkor már nagyon hideg van, körülbelül 0 fok lehet most ott.

Örülünk, hogy itt vannak a fiúk, és első körben úgy tűnik Ők is nagyon jól is érzik itt magukat. Sok sikert kívánunk Nekik a továbbiakban és sikeres szezont!

EWHL: KMH-Lakers 6-0

A hétvégén a lányok ismét az EWHL-ben léptek jégre. Ellenfélként a Lakers csapatát fogadták hazai pályán. Nagyon szép mérkőzést láthattunk, a lányok nagyon odatették magukat, nem véletlen ez a kimagasló eredmény és a gól nélküli győzelem.

Az első harmadban már a legelején nagyon beindultak a lányok. Nagyon szép összjátékot és csapatmunkát mutattak. Ezáltal az első gólra sem kellett sokat várni, a 6. percben Kaitlin Lowy góljával szerezték meg a vezetést, amihez Stróbl Lara és Molnár Mónika gólpassza segítettek. A következő gól sem váratott sokat magára, a 8. percben Dabasi Réka talált a hálóba, Jókai-Szilágyi Kinga gólpasszából.

A második harmadban sem tétlenkedtek a lányok, a 35. percben ismét Kaitlin Lowy találata növelte a góljaink számát. Kaitlin duplázott ebben a játékrészben és a 37. percben is a hálóban landolt a korongja Sarah Steele és Szamosfalvi Petra gólpasszából.

A harmadik harmad is követte az előző mintát, egy harmad, két gól. A 47. percben Jókai-Szilágyi Kinga Kaitlin Lowy segítségével lőtt gólt az ellenfél hálójába. (5-0) A mérkőzés utolsó találatát pedig ismét Kaitlin Lowy szerezte meg az 54. percben, ezzel pedig a 6-0-s végeredményhez segítve a csapatot.

A héten sok sérülés hátráltatta a munkát sajnos, ami kihatott a mérkőzésre is. Ennek ellenére a lányok maximálisan betartották a taktikát, amit kértünk tőlük. Mindenki a legjobb tudását hozta, így sikerült elérni ezt a nagy gólkülönbséges végeredményt. – Mika Väärälä vezetőedző, a mérkőzésről.

Itt visszanézhetitek a mérkőzést!

A mérkőzés jegyzőkönyvét itt találjátok.

Szép volt lányok! Hajrá KMH!

Gyönyörű győzelem a Brassó ellen hazai pályán

Aki tegnap kilátogatott a Tüskecsarnokba nagyon jól járt, mert egy nagyon szép mérkőzést láthatott, ahol az ERSTE Ligában a fiúk a Corona Brassó csapatát győzték le 5-3-ra.

Már az első harmadban megmutattuk, hogy ez a mérkőzés most bizony a miénk lesz. Az első találatot és ezzel a vezetést Németh Árpád szerezte a 6. percben. (1-0) A két csapat a harmad hátralevő részében nem bírt egymással, így ezzel az eredménnyel mentek a szünetre.

Ahogy visszatértek, a következő gól sem váratott sokat magára. A 22. percben Lőczi Árpás talált a Brassó kapujába. (2-0) Ezután a 29. percben jött a szépítés, Bíró Ottó találatával megszerezte a vendég az első gólját. (2-1) De nem engedtük a közelébe sem az ellenfelet annak, hogy kiegyenlítsenek. A 36. percben Kristoffer Pihlqvist lőtte rá jókor, jó időben a korogot. (3-1)

Az utolsó játékrész volt a leggólgazdagabb. A 45. percben Molnár Zoltán lőtte a Brassó második gólját. (3-2) Ezután viszont emberhátrányba kerültek, amit a mieink nagyon ügyesen ki is használtak. A 48. percben Szűcs István varázsolta a korongot a hálóba. (4-2) Nem sokat kellett várni a visszavágásra, az 56. percben Zsók Levente lőtte a vendégek haramdik gólját. (4-3) A legvégéig küzdöttek a fiúk, és biztosra akartak menni, így az 58. percben Kristoffer Pihlqvist lőtt egy ötödik, tuolsó gólt, biztos utol ne érjenek. (5-3)

Grösch Tamás vezetőedzőt is megkérdeztük, hogyan értékeli a mérkőzést:

Nagyon örülünk a győzelemnek természetesen. Sikerült azt a játékot jászani és tartani, amit megbeszéltünk az öltözőben. Az új játékosok szerencsére nagyon jól megtalálták a helyüket, és a mérkőzés fontos pillanataiban is lehetett rájuk számítani. Szeretnénk így folytatni a továbbiakban is.

Ha lemaradtatok volna róla, itt visszanézhetitek az egész meccset.

A jegyzőkönyet pdig itt találjátok.

Szép volt fiúk! HajráHokiklub!

DEBL KMH Budapest-MAC Marilyn összefoglaló cikk

A tegnapi napon lejátszották a lányok a következő DEBL fordulót. Nagyon ügyesek voltak, nagyon szép mérkőzést láthattunk. A kemény munka meghozta a gyümölcsét, és a KMH 6-1-es győzelmet aratott a MAC Marilyn csapatával szemben.

A mérkőzést első góljára nem si kellett sokat várnunk, hiszen az 5. percben Matzler Regina góljával sikerült megszereznünk a vezetést Sloan Kundrinko gólpassza segítette ehhez hozzá. Ezzel az 1-0-s eredménnyel mehettek a lányok a szünetre is.

A második harmadban ismét egy nagyon szép játkot követően korán megkezdődött a gólzápor. A 21. (2-0) és 23. percben Szamosfalvi Petra találataival (3-0) kezdődött harc. Ezután a 32. percben a MAC játékosa, Pázmándi Zsófia találatával szépítettek (3-1) a vendégek. Nem sok esélyt hagytunk nekik, hiszen erre jött is a visszatámadás, amiből a 36. percben Szick Dorka szép góljával soroztuk tovább a kapujukat. (4-1)

A harmadik játékrészben sem tétlenkedtek a lányok. Az 55. percben Szamosfalvi Petra a mérkőzésen megszerezte harmadik gólját. (5-1) A mérkőzés utolsó gólja pedig az 58. percben született Jenni Juttila találatából. Így alakult ki a 6-1-es végeredmény.

Szilágyi Levente vezetőedzőt is megkérdeztük, hogy látta a mérkőzést: A legfontosabb gólokat úgy gondolom a második harmadben sikerült megszereznünk nagyon jó játékkal. A jövő héten két nagyon fontos mérkőzésünk lesz a Graz és a Neuberg ellen, azokra már nagyon készülünk.

A meccs hivatalos jegyzőkönyvét itt tekinthetitek meg.

Nagyon szép volt Lányok! A jövő hét végén pedig két mérkőzést is játszanak, így akkor is szurkolhatunk Nekik!

Szép volt Lányok! Hajrá KMH!

DEAC elleni mérkőzés összefoglaló

Pénteken a DAAC csapatát fogadtuk a Tüskecsarnokban. Egy nagyon gól gazdag és izgalmas mérkőzést láthattunk, a mérkőzés végéig volt min izgulni.

Az első harmad első felében a csapatok még csak felmérték az erőviszonyokat és próbáltak helyzeteket kialakítani mindkét oldalon. Az első gól egy ilyen helyzetből született a 11. percben, amikor Sági Martin góljával a DEAC szerezte meg a vezetést (0-1). Ezután jöttek a visszatámadások a mieink részéről, így a 15. percben kiegyenlítettünk Kristoffer Pihlqvist bravúros góljával.

A második játékrészben a 29. percben Jakub Izacky szerzett gólt (1-2). Szerencsére a visszavágásra nem sokat kellett várnunk, hiszen a 30. percben Lőczi Árpás góljával ismét kiegyenlítettünk (2-2). A harmadban még egy találat született a 34. percben, David Rutherford lőtte (2-3).

Az utolsó harmad eleje, csak úgy mint az előzőekben gól nélkül telt, nem bírtak egymással a csapatok. Az 51. percben ismét sikerült kiegyenlítenie a fiúknak, Szűcs István lőte a gólt Michal Satek és Kedve Richárd gólpasszából. A mérkőzés hátralevő részében az 55. és 59. percben Berta Ákos, az 56. percben pedig Hári Norbert lőttek gólt. (3-6).

Azt gondolom, az eredménytől függetlenül odatette magát a csapat és jól játszottunk. A kiállítás sajnos rosszkor jött, és az ellenfél kihasználta természetesen az adódott lehetőséget. Ki kell törni a rossz időszakból, az fogja a megoldást hozni. Valamint a holnapi naptól két újabb légióssal bővül a csapatunk, Ők nagyon sokat fognak erősíteni a felálláson. – Gröschl Tamás vezetőedző

A mégkőzés jegyzőkönyvét itt olvashatjátok.

Szombaton a Corona Bassó csapatát fogadjuk,ugyan így hazai pályán a Tüskecsarnokban. Korongbedobás 18:00. Reméljük az is ilyen izgalmasan fog alakulni.

 

Szép volt Fiúk! Hajrá Hokiklub Budapest!

 

TF-esek a KMH mérkőzéseken

A Testnevelési Egyetem Facebook oldalán osztotta meg a mérkőzésünk eseményét a mai napon. Korábban már találkozhattatok BME-sekkel is Hokiklub mérkőzéseken. Ezt folytatva további egyetemeket is szeretnénk majd meginvitálni a mérkőzésekre, hogy a környéken lévő hallgatók részesei lehessenek a helyi csapat életének.

Köszönjük Nekik, és minden TF-est és nem TF-est is szerettel látunk mind a mai, mind a holnapi ERSTE Liga mérkőzéseinken!

Holnap újabb DEBL forduló

Holnap a DEBL csapatnak is lehetősége adódik megmérkőzni a MAC Budapest Marilyn csapatával. A felnőtt csapat az elmúlt hétben mind az OB1-ben mind az EWHL-ben többször találkoztak a csapattal, és nagyon szép eredményeket értek el.

Emiatt is készülnek nagyon a lányok a holnapra, hiszen a felnőtt csapat feltette a lécet. Reméljük, és szurkolunk, hogy hasonlóan szép mérkőzés és eredmény legyen a holnapi találkozó vége is!

Dátum: 2019.10.11

Ellenfél: MAC Budapest Marilyn

Korongbedobás: 19:20

Helyszín: Tüskecsarnok

Hajrá Lányok! Hajrá KMH!

 

Zsinórban a harmadik győzelem a rivális ellen

Tegnapi napon a lányok ismét a MAC Budapest Marilyn csapatát fogadták hazai pályán, és ismét bravúros teljesítményt nyújtottak.

Egy héten lefolyása alatt harmadszor találkozott a két csapat. Mint ahogy azt  korábban írtuk ezek a találkozók különlegesek, hiszen a lányok többsége korábban együtt játszott a válogatottban, így egyáltalán nem idegenek egymásnak. 

Tegnap is nagyon szép mérkőzést láthattunk, a lányok nem kímélték az ellenfél kapuját a góloktól.

Már az első harmadban nagyon erősen kezdtek a lányok. Az első gól a 3. percben született meg, Kaitlin Lowy találatával szereztük meg a vezetést (1-0). Eztán nem kellett sokat várni, a 4. percben ugyanis Szick Dorka talált a MAC hálójába (2-0). Ezután Dabasi Réka tette oda magát és a 10. (3-0) és 15. percben lőtt találata hozta a további izgalmakat a mérkőzésbe (4-0). A harmadot Jókai Szilágyi Kinga 20. percben lőtt góljával (5-0) zárták a lányok.

A középső játékrészben sem ültek a lányok ölbe tett kézzel. Sorba hozták a szebbnél szebb támadásokat és gólokat. A 25. percben Somogyi Vivien nagyon szép gólja hozta a harmad első gólját (6-0). Őt a 26. percben Kaitlin Lowy követte (7-0). A harmad végén jött a vendégtől a szépítés, a 37. percben Pázmándi Zsófia góljával megszerezte a MAC első találatát a meccsen (7-1).

Az utolsó harmadban ismét miénk volt teljesen a pálya. 57. percben Szick Dorka kergette a kapuba a korongot (8-1). Őt követte Dabasi Réka az 58. percben (9-1). A mérkőzés utolsó gólját pedig Ingár Rebeka szerezte meg szintén az 58. percben, ezzel kialakítva a 10-1-es végeredményt a KMH javára.

Mika Väärälä vezetőedzőt is megkérdeztük: “A MAC egy nagyon fiatal csapatot küldött ellenünk, akik nagyon szépen helyt álltak a pályán. Ezért viszont volt lehetőségünk a lányokkal inkább kicsit a taktikán, technikán finomítani, így ezen a mérkőzésen leginkább ezek begyakorlásán volt a hangsúly.”

 

A lányok legközelebb szombaton EWHL fordulót játszanak. Szurkoljatok Nekik akkor is!

Szép volt lányok! Hajrá KMH!