Vienna Capitals II-Hokiklub Budapest összefoglaló

Tegnap a felnőtt férfi csapatunk Bécsben játszott a Vienna Capitals II ellen. Kiegyenlített volt a két csapat szereplése, az első negyed végén 1-1 volt az állás. A mi gólunkat Szappanos Dávid lőtte.  A másik két harmadba nagyot küzdöttek a srácok, de sajnos több gól nem született nálunk. A hazaiak vissza vágtak a legutóbbi 2-6-os vereségért.  A találkozó végeredménye 5-1 lett a Vienna Capitals II- javára.

Hajrá Hokiklub Budapest!

KMH-FTC Női OB I összefoglaló

Tegnap lejátszotta női csapatunk a második OB I-es mérkőzését is. Az FTC csapatát fogadták a Tüskecsarnokban. Nagy volt az izgalom, de végül 13 – 0 lett a végeredmény a javunkra. Az első harmadban 3 gólt lőttek a lányok, a második és a harmadik harmadban pedig 5-öt 5-öt. Sok fiatal játékos kapott lehetőséget ezen a meccsen, hogy megmutathassák mit tudnak.

A következő mérkőzés januárban lesz a MAC csapata ellen.

Vienna Capitals II – Hokiklub Budapest beharangozó

Ismét a bécsi együttessel mérkőzik meg a férfi felnőtt csapatunk. Keményen készülnek, hiszen az év utolsó két hete sok mérkőzést tartogat számukra és remélhetőleg ezt a sort egy győztes meccsel kezdhetik. Legutóbbi Bécsben tartott meccsükön a fiúk 2-6-ra megverték a Vienna Capitals, reméljük hasonlóan szép eredményt fognak tudni elérni most szerdán is.

Vienna Capitals II-Hokiklub Budapest

Helyszín: Bécs

Dátum: 2018.12.19., szerda

Kezdés: 17:50

Hajrá Hokiklub Budapest!

Jeremy Brodeur az ERSTE csapat legújabb kapusa

A felnőtt férfi csapatunk egy új taggal bővült a napokban. Jeremy Brodeur  Amerikában született és ott is játszott idáig. Legújabb tagunkkat a kapuban láthatjátok viszont a következő mérkőzésektől.

Édesapja, Martin Brodeur NHL játékos volt, és a fia is a nyomdokaiba lépett a profi karrier útján. 

Átigazolása kapcsán feltettünk Neki pár kérdést, hogy jobban megismerhessük legújabb hálóőrünket.

Hallottál, vagy jártál már Budapesten korábban?

Nem voltam még korábban Budapesten. Viszont a barátaimtól már hallottam róla, és azt mondták nagyon szép, sok a látnivaló és sok dolgot lehet itt csinálni. Terveim között szerepel is, hogy a napokban elmegyek kicsit várost nézni.

Miért jöttél el Amerikából? Miért pont Budapest lett a kiszemelt célpont?

Szerettem Amerikában játszani, viszont szerettem volna egy új helyen kipróbálni magam, leginkább Európa volt a cél. Úgy érzem ez egy jó lehetőség a számomra, és szeretném is kihasználni minden percét.

Tudjuk, hogy apukád híres jégkorongozó volt. Miatta kezdtél el játszani, vagy te szerettél volna profi lenni? Illetve hogyan tetszik a profi jégkorongozó élet?

Természetesen az első lépéseimet a jégen apukámnak köszönhetem, és vele mentem először jégre. Viszont az, hogy profi játékos legyek, mint ő az a saját döntésem volt, én szerettem volna magasabb szinten is játszani. Az egyik sisakom, amiben védeni szoktam meccseken az övé volt.

Egyáltalán nem bántam meg, nagyon szeretem ezt az életet, mert sok utazással jár. Emiatt is jött Európa gondolata, hogy mégtöbbet tudjak itt is utazgatni.

Ma edzettél a csapattal először. Hogy érezted magad, milyennek látod a csapatot?

Nagyon jó volt az első edzés, így elsőre nagyon tetszett. A csapattársak nagyon barátságosak, és úgy érzem, szívesen látnak a csapatban, így alig várom a közös munkát és, hogy jobban megismerhessem őket.

Mit vársz a szezontól, így is, hogy a közepébe csöppentél bele?

Szeretnék a csapat hasznos tagja lenni első sorban, hogy segíteni tudjam őket. Illetve, hogy a szezont a lehető legjobban zárhassuk és bejussunk a rájátszásba.

Megvetted már az ajándékokat karácsonyra? Melyik típus vagy, aki előre mgevesz mindent, vagy inkább az utolsó pillanatra halogatod?

Alapvetően olyan ember vagyok, aki az utolsó pillanatra hagy mindent, így ezeket is. De idén megfogadtam, hogy nem így lesz. Remélem itt ez teljesíteni is tudom majd, amikor szabadidőm engedi, tervezek az ajándékokkal foglalkozni.

Sok sikert kívánunk Neki, és sikeres további szezont itt nálunk!

Hajrá Hokiklub Budapest!

Bogáti Bia Bibi, a KMH fiatal, OBII-es kapusa – interjú

Biával a hoki rajongók több pályán is találkozhatnak. A KMH-nál kettős igazolással a női OBII-es csapat kapuját védi, a Vasas csapatában a fiúk csapatával edz, ezen a héten pedig az U18-as női válogatott keret tagjaként készül a hét végi tornára.

Bia az OBII és az U18-as válogatott egyik legfiatalabb kapusa, a hétvégi meccseken is nagyon szépen védett, így inteztünk hozzá pár kérdést, hogy megismerhessük kicsit közelebbről Őt.

Milyen a KMH-ban játszani, milyen a csapat?

Én szeretek a KMH-nál lenni, gyorsan befogadtak, segítőkészek a lányok, és a csapatunk. OB II-ben még jobbak vagyunk, mint tavaly. Természetesen van hova fejlődnünk, de jó úton haladunk. DEBL-ben pedig még nem sikerült védenem, úgyhogy arról még nem tudok véleményt mondani, de remélem egyszer ott is bizonyíthatok majd.

Hogy értékeled eddig a szezont? Mit vársz a továbbiakban?

Az elején jól kezdtem nőiben, a fiúk között nagyon nem, de most már náluk is sikerült felhoznom magam. Sokkal többet szeretnék még fejlődni, van hova, ezért dolgozom edzésről edzésre.

Miért kezdtél el hokizni, hogy hogy kapus lettél?

A kisebbik öcsémet vitték edzésre a szüleim, és oda vittek engem is, műkori edzésről. A tesóm edzője pedig mondta, hogy menjek fel és a jégkorong beszippantott. Kapus pedig egyszerűen azért lettem, mert a jó koritechnikám miatt kapusként ügyesebb voltam, mint a többiek, és én is szerettem ezt a posztot.

Megvan-e már miket adsz karácsonyra? Mikor vásárolsz/ készíted el az ajándékokat, jó előre, hogy biztos meg legyenek, vagy inkább az utolsó pillanatra szoktad hagyni?

Még nem igazán, de egyre több dologgal bővül a kis listám. Általában az utolsó utáni pillanatban szoktam megvenni Őket, mert sajnos nincs túl sok időm mostanában, hogy a megvegyem amiket elterveztem.

Sok ikert kívánunk Biának mind a KMH-s, mind a válogatott szereplésekhez, biztos hallunk még felőle a későbbiekben!

KMH válogatott kerettagok

A héten a jégkorong életben válogatott szünet van. Ilyenkor a válogatott csapatok újra találkoznak és összetartáson vagy tornákon vesznek részt a későbbi sikeres világbajnoki szereplés érdekében.

Szerencsére több válogatott keretben is megtalálható KMH-s játékosok. Ami most kifejezetten öröm hír, hogy nem csak a női, de a férfi válogatottakban is több ismerős névvel találkozhatunk.

A felnőtt férfi válogatott egyik csapatvezetője Szilágyi Levente.

Az U20-as férfi válogatott keretében helyet kapott a Hokiklub Budapest fiatal játékosa, Szécsi Patrik, gratulálunk neki és sikeres szereplést kívánunk! 

Az U17-es és U16-os fiú válogatottak ezen a héten együtt edzenek. Előbbi vezetőedzője Gröschl Tamás, kapusedző Hajek Márk, felszerelésmenedzser Mészáros László. Utóbbiba pedig behívták a szintén KMH-s Szabó-Rácz Maximot játszani.

A felnőtt női válogatottban a már jól megszokott nevekkel találkozhatunk ismét. Helyett kapott a keretben: Stefka Nehring, Tóth Zsófia, Grkovics Jelena, Kiss-Simon Franciska, Sarah Knee, Dabasi Réka, Huszák Alexandra, Jókai-Szilágyi Kinga, Averi Nooren, Somogyi Vivien, Szamosfalvi Petra, Szick Dorka és Ungár Rebeka.

A csapat vezetőedzője továbbra is Mika Väärälä, a csapat erőnléti edzője Dr. Benczenleitner Ottó, sportmasszőre pedig Mondl Viktória.

A női U18-as keret KMH-ban is játszó tagjai: Bogáti Bianka, Faggyas Lilla, Gengeliczky Dorottya, Kerekes Kármen, Metzler Regina, Schmidt-Natkay Alíz, Strobl Lara.

Mindenkinek jó munkát és sikeres felkészülést és tornákat kívánunk a hétre!

Hajrá Magyarország! Hajrá KMH!

A Gyergyói HK-nál és a Corona Brasovnál jártunk-hétvégi összefoglaló

Az elmúlt két napban az ERSTE Ligában a srácok a Gyergyói HK-val és a Corona Brasov csapatával mérkőztek meg. Mindkét napon nagyon szoros mérkőzéseket játszottunk. Tegnap a Gyergyó ellen hosszabbításban, ma a Brasov ellen pedig büntetőkkel dőlt el a mérkőzés.

2019.12.06.-Gyergyói HK-Hokiklub Budapest 

Az első harmadban nem talált egyik csapat sem fogást a másikon, így az gól nélkül végződött.

A második játékrészben jelentős előnyre sikerült szert tennünk. A 30. percben Kristoffer Pihlqvist talált elsőként hálóba. (0-1) Őt követte a 32. percben Szűcs István találata. (0-2)

A hamradik harmadban a gyergyóiak egyenlítettek. A 44. percben Péter Zsolt (1-2), a 46. percben pedig Góga Attila találatával. (2-2)

Ezzel kiharcolva a hosszabbítást, ahol a 64. percben Matthew Rupert találatával dőlt el a mérkőzés. (3-2)

2019.12.07.-Corona Brasov-Hokiklub Budapest

Már az első harmadban sikerült megszereznünk a vezetést. A 6. percben Michal Satek talált a hálóba. (0-1) Őt Szűcs István követte, aki a 12. percben szerezte meg a második találatunkat. (0-2) A 16. percben Cody Fowlie találatával szépítettek a hazaiak. (1-2)

A második harmadban először hazai egyenlítés történt. A 29. percben Roberto Gliga talált a hálóba. (2-2) A 35. percben azonban Szűcs istván találatával visszaszereztük a vezetést a szünet előtt. (2-3)

Az utolsó játékrészben Joona Manninen segítette további előnyhöz a csapatot az 50. percben. (2-4) Az 52. percben Daniel Tranca (3-4), az 55. percben pedig Mircea Constantin találataival egyenlítettek a brassóiak. (4-4)

Ezzel a továbbítást kiharcolva maguknak. Azonban a hosszabbításban nem bírt egymással a két csapat, így büntető lövésekre került a sor, amiben most a hazaiak voltak a jobbak, így végül Roberto Gliga találatával 5-4 lett a végeredmény.

Szép volt Fiúk!

A következő meccsünk 20-án lesz, végre valahára újra hazai pályán a Dunaújváros ellen, gyertek minél többen szurkolni!

Hajrá Hokiklub Budapest!

 

 

Román túra az ERSTE Ligában

A fiúk szerda este ültek buszra és keltek útra Romániába, hogy két helyi csapattal mérkőzzenek meg két nap alatt.

Az első mérkőzésük a mai napon kerül megrendezésre Gyergyószentmiklóson, a hazai csapat ellen.

Korongbedobás: 17:30 magyar idő szerint

Helyszín: Gyergyószentmiklósi Műjégpálya

A mai meccs után nem lesz túl sok pihenés, hiszen holnapi napon a Corona Brasov csapata várja sok szeretettel őket.

Korongbedobás: 17:30 magyar idő szerint

Helyszín: Olimpiai Jégpálya 

Sok sikert kívánunk a srácoknak, innen is szurkolunk Nekik!

Hajrá Hokiklub Budapest!

A Fradihoz látogattunk az ERSTE Ligában – összefoglaló

Tegnap  Fradi otthonába látogatott a csapat. Korábbi találkozókból már láthattuk, hogy nem lesz egy könnyű menet a bajnok csapattal felvenni a versenyt. A fiúk ennek ellenére szorgosan készültek és mindent beleadtak a meccsbe.

A mérkőzés első gólja a 10. percben született meg, Brett Switzer talált a hálóba. A 13. percben Rasmus Kulmara követte a sorban, majd a 15. percben ismét Brett Switzer kergette a korongot a kapuba.

A második harmad sem bizonyult egyszerűnek, a hazaiak egy percre sem kímélték a kapusunkat és a védelmet. A 23. percben Tóh Renátó, a 30. percben Németh Attila, a 32. percben Anssi Rantanen szereztek hazai gólt. 

Az utolsó harmadban a 41 percben született találat illetve a 49. percben. Pakuv Attila és Jere Pulli találtak a hálóba. Így a végeredmény FTC-Telekom-Hokiklub Budapet 8-0.

A fiúk legközelebb romániai túrára indulnak, ahol a Gyergyói HK-val és a Corona Brasov csapatával fognak jégre lépni pénteken és szombaton. 

Hajrá Fiúk! Hajrá Hokiklub Budapest!

DEBL csapat hétvégi túra -összefoglaló

A DEBL csapat a hétvégén nagy túrára indult, ahol először Graz-ba látogattak, majd Kapfenbergben a KSV Neuberg Highlanders csapatával mérkőztek meg.

2019.11.30-án Szombaton a DEC Devils Graz csapata fogadott benünnket.

Ott sikerült egy nagyon egyértelmű, szép győzelmet aratunk 0-3-mal. A 10. percben Metzler Regina lőtte a csapat első gólját, a 18. percben Szűcs A talált másodjára a hálóba. A mérkőzés utolsó gólját Horváth Dominika szerezte meg a 35. percben. 

A mérkőzés jegyzőkönyvét itt megtekinthetitek.

2019.12.01-jén vasárnap a Neuberg Highlanders csapatával játszottak. A lányok a tőlük telhető legtöbbet megtették, de a korábban az EWHL-ben játszó csapat papírforma győzelmet aratott 4-0-ra. 

A meccs góllövői: 33. perc: Katryne Villeneuve, 39. perc:  Jana Moser, 45. perc: Jennifer Pesendorfer, 57. perc: Jana Moser

Itt megtekinthetitek a mérkőzés jegyzőkönyvét.

Szép volt lányok! Hajrá KMH!

Hétvégi Túrára indul a DEBL csapat

Amíg itthon zajlik az EWHL Szuperkupa négyes döntője addig a DEBL csapatunk sem ül ölbe tett kézzel. Osztrák túrára indultak, ahol a Graz és a Neuberg csapatával mérkőznek majd meg.

2019.11.30. Szombat

Korongbedobás: 16:45

Ellenfél: DEC Devils Graz

Helyszín: Graz

2019.12.01.

Korongbedobás: 15:20

Ellenfél: KSV Neuberg Highlanders

Helyszín: Kapfenberg

Természetesen tudósítunk az eseményekről. szurkoljunk nekik a távoltból is!
Hajrá Lányok! Hajrá KMH!

EWHL Superkupa Négyes döntő a vezetőedző szemével

A hétvégén a lányok az EWHL Szuperkupáért mérkőznek meg a  négyes döntőben. Sok mérkőzés és munka van amögött, hogy most itt tartanak.

Szombaton 14:00-kor játszák az elődöntőt a Sabres Vienna csapata ellen a Tüskesátorban, a végeredmény függvényében vagy a bronzmeccs, vagy a döntő résztvevői lesznek vasárnap. 

A vezetőedzőt, Mika Väärälät kérdeztük a hétvégéről.

Tartottatok valamilyen külön, speciális edzést a lányoknak a Fina Fourra való felkészülésben?

Nem nagyon volt ilyen. Azt gondolom az eddigi eredményeken is látszik, hogy az az edzésmunka amit a szezon közben végeztünk nagyon bevált és működik, így ezen nem akartam változtatni mostanra sem.

Hogyan motiválod a lányokat egy-egy ilyen fontos meccs előtt, mint ezek?

Az a jó, hogy nem kell őket motiválni. Magától jön a motiváció ezekre a meccsekre, mert nyerni szeretnének nyilván, úgyhogy ettől nem félek. Inkább azt mondanám, hogy emlékeztetni kell őket arra, hogy a szombati meccsre koncentráljanak és legyenek kész fejben a dologra. 

Hogy érzik magukat most a lányok? Idegesek a hétvége miatt?

Kicsit nyilván idegesek, hiszen mégis csak nagy dolog ez. E azt gondolom kis idegesség teljesen normális egy ilyen helyzetben, de semmi káros szintet nem gondolom, hogy megütnek. Ennyi pedig kell, hogy hajtsa őket előre. 

És Te ideges vagy?

Magamat sem idegesnek írnám le. Próbálok a szombati napra koncentrálni, és csak azt nézni, nem a teljes képet.

Mit vársz a hétvégétől, milyenek az esélyek?

Nem szeretnék most esélyeket latolgatni, minden csapat igyekszik a legjobb formájában idejönni, és az ilyen események sokat tudnak csapatokból kihozni. Mi a legtöbben fogjuk hozni szombaton, mert egyelőre erre koncentrálunk, és meccsről meccsre haladunk.

Mi minden esetre nagyon szurkolunk a lányoknak és Mikának, és a legjobbakat kívánjuk. Szurkoljunk együtt minél többen a helyszínen. 14:00 Tüskesátor: KMH vs. Sabres Vienna.

Hajrá Lányok! Hajrá KMH!

0-12-re nyertünk a MAC ellen az OB1-ben

Tegnap a MAC Marylin csapatával találkoztak a lányok az OB1-ben. Nagyon szép mérkőzés volt, a lányok nem kímélték az ellenfél hálóját, 12 gólt sikerült belelőniük. A védelmünk pedig nagyon szépen helyt állt, ennek köszönhetően kapott gól nélkül sikerült lejátszani a 60. percet.

Az első harmadban 4 gól született. Az 5. percben Dabasi Réka kezdte meg a góllővők listáját. A 7. és 19. percben Grkovic Jelena váltotta támadását gólra. A harmad utolsó gólját pedig a 20. percben Sarah Knee szerezte.

A második játékrészben a 30. percben Jókai Szilágyi Kinga lőtte az első gólt. Őt Szick Dorka követte a 31. percben. A 32. percben Huszák Alexandra szerezte meg a csapat 6. gólját. A 39. percben Szamosfalvi Petra, a 40. percben pedig ismét Jókai Szilágyi Kinga találtak a hálóba.

Az utolsó harmad 2. percében Averi Nooren lőtt gólt, a 44. percben Ungár Rebeka, a 45. percben Sarah Knee folytatták a sort. A mérkőzés utolsó gólja a 60. percben Huszák Alexandra találatából született, így alakult ki a 0-12-es végeredmény. 

A mérkőzés további részleteiért kattintsatok a jegyzőkönyvre. 

A hétvégén a lányok az EWHL Szuperkupában folytatják a menetelést. Szombaton 14:00-kor kezdődik majd az elődönti a Sabres Vienna csapata ellen a Tüskesátorban, remélhetőleg hasonlóan szép gólokat és eredményt fogunk látni. Gyertek ki minél többet és szurkoljunk Nekik!

Hajrá lányok! Hajrá KMH!