Vienna Capitals II-Hokiklub Budapest összefoglaló

Tegnap a felnőtt férfi csapatunk Bécsben játszott a Vienna Capitals II ellen. Kiegyenlített volt a két csapat szereplése, az első negyed végén 1-1 volt az állás. A mi gólunkat Szappanos Dávid lőtte.  A másik két harmadba nagyot küzdöttek a srácok, de sajnos több gól nem született nálunk. A hazaiak vissza vágtak a legutóbbi 2-6-os vereségért.  A találkozó végeredménye 5-1 lett a Vienna Capitals II- javára.

Hajrá Hokiklub Budapest!

KMH-FTC Női OB I összefoglaló

Tegnap lejátszotta női csapatunk a második OB I-es mérkőzését is. Az FTC csapatát fogadták a Tüskecsarnokban. Nagy volt az izgalom, de végül 13 – 0 lett a végeredmény a javunkra. Az első harmadban 3 gólt lőttek a lányok, a második és a harmadik harmadban pedig 5-öt 5-öt. Sok fiatal játékos kapott lehetőséget ezen a meccsen, hogy megmutathassák mit tudnak.

A következő mérkőzés januárban lesz a MAC csapata ellen.

Vienna Capitals II – Hokiklub Budapest beharangozó

Ismét a bécsi együttessel mérkőzik meg a férfi felnőtt csapatunk. Keményen készülnek, hiszen az év utolsó két hete sok mérkőzést tartogat számukra és remélhetőleg ezt a sort egy győztes meccsel kezdhetik. Legutóbbi Bécsben tartott meccsükön a fiúk 2-6-ra megverték a Vienna Capitals, reméljük hasonlóan szép eredményt fognak tudni elérni most szerdán is.

Vienna Capitals II-Hokiklub Budapest

Helyszín: Bécs

Dátum: 2018.12.19., szerda

Kezdés: 17:50

Hajrá Hokiklub Budapest!

Középszakasz esélylatolgatás, alapszakasz kiértékelés a vezetőedző és egy játékos szemével

A holnapi napon kezdetét veszi az ERSTE Liga középszakasza. Holnap a srácok a Vasas otthonába látogatnak, és gyorsan visszaadhatják az alapszak utolsó meccsén kapott gólokat. 

Kíváncsiak voltunk, hogy értékelik az alapszakaszt, illetve a középszakaszt milyen reményekkel várják a srácok, így megkérdeztük a vezetőedzőt, illetve Szűcs Pistit az előzőekről, illetve a továbbiakról.

Jens Brändström, vezetőedző

Hogy értékeled az alapszakaszt, hamár így túl vagyunk rajta?

Mindenki javult lépésről lépésre, haladnak az edzésen és fejlődnek minden alkalommal. Látszott, hogy szeretnének tanulni és fejlődni, ez látszott is a meccsek eredményén. Így haladtunk velük előre és keményen dolgoztunk a srácokkal azon, hogy jobbak és jobbak legyenek.

Mit vársz a középszakasztól, maguktól a játékosoktól? Sikerülni fog a rájátszás?

Meccsről meccsre szeretnék haladni, nem túlságosan előre tekintve. Minden meccsnek úgy kell nekimennünk, hogy ez egy fontos mérkőzés, ami elvezethet a rájátszásba. Biztosnak kell lennem abban, hogy mindenki készen áll az adott meccsre és mindenki szeretné is megnyerni az adott meccset. Szerencsére ezzel általában nem volt probléma, így remélem ez a továbbiakban sem fog gondot okozni a csapatban.

Mert, hogy azt gondolom, ez kell leginkább hozzá. Hogy mindenki be akarjon jutni a rájátszásba, mindenki akarjon ezért küzdeni, ezért dolgozzanak. Ha megtesznek Ők érte mindent, akkor azt gondolom, hogy minden esélyünk megvan a rájátszásba kerülni.

A legnagyobb feladatunk, hogy következetesek legyünk a játékban, kövessük a játék tervet és nyerni akarjunk. Ennyi kell ahhoz, hogy bejuthassunk, erre pedig mind képesek a srácok, ha akarják.

Nagyon rövid a középszakasz időtartama, ezért nagyon nehéz lesz, de ennyi pontot tudtunk hozni az alapszakasz végén akkor ez sem lehetetlen.

Szűcs István, játékos:

Hogyan értékeled az alapszakaszt, így visszatekintve?

Az eleje kicsit nehezen indult, de aztán rátaláltunk az útra és azon szépen tudtunk haladni. Az edzések is kicsit mások lettek illetve a napirendünk is változott, ami szerintem sokat dobott a csapaton. Több lett az önálló munka a száraz edzésben, ami furcsa, de épp azt érte el, hogy több kedvünk lett csinálni.

Mit vársz a középszakasztól, mit gondolsz, van esélyetek a rájátszásra?

Mindkét edző különböző oldalról fogta meg a középszakasz kezdést. Jens leginkább annak a híve, hogy minden meccsre úgy kell odamenni, hogy nyerni fogunk és nyernünk kell, Niko egy kicsit ennél óvatosabb.

Annyi a lényeg, hogy ha jól tudjuk kezdeni a középszakaszt, akkor mindenki jókedvűen és lendületesen veti bele magát.

Azt gondolom reális az, hogy bekerüljünk a rájátszásba, ha eleget dolgozunk érte.

Milyen lett a csapat az alapszakasz ideje alatt?

A csapat egyre jobb lett a szezon ideje alatt. Nagyon szeretem, hogy ilyen sok a fiatal játékos, így mindenkivel megtalálni a közös hangot és jókat szórakozunk. A hangulat is nagyon jó, azokat a játékosokat is kicsit megfiatalítja, akik már vén rókák. Nem akarom nevesíteni, de mindenki nyugodjon meg, fiatalon tartjuk a Tivát, Szapit és a Mosit. (Petres Tivadar, Szappanos Dávid, Michal Satek – a szerk.)

Kétszer is behívtak a MAC Extra Liga csapatába játszani. Milyen ott játszani, mennyivel másabb, milyen élmény volt?

Szerencsére nem találtam sokkal másabbnak a két légkört. A játék természetesen sokkal gyorsabb és taktikusabb, de ezekbe belecsöppenve lehet sokat fejlődni. Nekem furcsa volt, hogy alig hallani magyar szót az öltözőben, ez kicsit nekem rányomja a bélyegét a légkörre, de alapvetően kedvesek és nyitottak a csapatban.

Sok sikert kívánunk a középszakaszhoz, csak így tovább!

Holnap pedig 18:10-kor korongbedobás a középszakasz első meccsén a Schiller-Vasas HC otthonában, menjetek és szurkoljatok Nekik!

Hajrá Srácok! Hajrá Hokiklub Budapest!

Vasas-HKBP 3:1 – összefoglaló

A tegnapi napon lezárult az ERSTE Liga alapszakasza. Sajnos nem sikerült a tabellán fentebb jutni, de attól függetlenül egy izgalmas mérkőzést láthattunk a jégen. 

Az első harmadban egyik csapat sem tudott áttörni a másik védelmén, csak egy szoros ki-ki 20 percet láthattunk a jégen, ami előre jelezte az izgalmas folytatást.

Ez a második harmadban sem folytatódott másként. A két csapat védelme továbbra is szilárdan védte az őket érő támadásokat. Egészen a 40. percig úgy tűnt, ebben a játérészben sem lesz találat egyik oldalon sem, de végül Szalma Zsolt, a hazaiak játékosa talált a hálóba először. (1-0)

A harmadik harmadban már több izgalom is történt, a csapatok az öltözőben nagyon összekapták magukat. A 46. percben Szlama Dániel talált a hálóba (2-0), az 57. percben pedig Bukor Rajmund szerzett gólt a hazaiaktól. (3-0) AZ 57. percben Szűcs István szerezte a szépítő gólt, neki Németh Árpád segített kialakítani a 3-1-es végeredményt.

Jövő héten pedig már a középszakasszal folytatjuk, kedden mehet is a visszavágó a Vasas ellen szintén idegenben, így visszaadhatjuk nekik hamar ezt a 3 gólt, és még többet is.

Szurkoljatok Nekik továbbra is, jussanak be a rájátszásba!

Szép volt fiúk! Hajrá Hokiklub Budapest!

Utolsó alapszakasz mérkőzés: Vasas-HKBP

A holnapi napon az ERSTE Liga utolsó alapszakasz mérkőzéséhez érkezett a 2019/2020-as szezonban. A srácok a tabella szomszéd Vasas otthonába látogatnak és mindent megtesznek, hogy pontokat szerezzenek majd.ű

Még esélyünk is van egy helyet javítani a tabellán, és megelőzni a Fehérvárt, így ez a mérkőzés különösen fontos. Amennyiben ma este a Corona Brasov csapata nyer az ottani mérkőzésen, mi pedig legyőzzük holnap a Vasast, akkor 8-ként zárhatjuk az alapszakaszt, ami egy nagyon szép teljesítmény lenne a srácok részéről.

Dátum: 2020.01.17.

Korongbedobás: 18:40

Helyszín: Vasas Jégcentrum

Hajrá Fiúk! Hajrá Hokiklub Budapest!

 

5:0-ra győztük le az Acélbikákat – összefoglaló

A tegnapi napon a srácok a Dunaújvárosi Acélbikák csapatát fogadták az alapszakasz utolsó hazai pályán játszott mérkőzésére. Korábban is komoly csatákat láthattunk a két csapattól, tegnap azonban egyértelmű fölényben sikerült lejátszani ezt a mérkőzést.

A Hokiklub Budapest utolsó hazai alapszakasz mérkőzését játszotta le ezzel a mérkőzéssel, már csak a Vasasnál játszott idegenbeli mérkőzése van hátra a srácoknak.

A vezetést egészen hamar sikerült átvennie  srácoknak. A 10. percben Lőczi Árpád (assist: Eetu Koski) kapott nagyon jó korongot és juttatta azt be a dunaújvárosiak hálójába. (1:0)

A következő harmadban csak tovább növeltük szerencsére az előnyünket. A 22. percben Reiter Attila (assist: Szűcs István, Lőczi Árpád) szerezte meg a második találatát a csapatnak. A 30. percben pedig Bugár Gábor (assist: Horváth Bálint, Eetu Koski) lőtte be az ellenfél kapujába.

Az utolsó játékrészre nem, hogy alább hagyott volna a lelkesedésük, hanem még rátettek egy lapáttal. A 49. percben Eetu Koski (assist: Otto Linke, Michal Satek) (4:0), az 54. percben Szappanos Dávid (assist: Otto Linke, Petres Tivadar) (5:0) góljaival fejeződött be a mérkőzés.

Ezzel a Hokiklub Budapest fennállása óta először fejezett be mérkőzést kapott gól nélkül. Reméljük ez volt az első, de nem az utolsó ilyen mérkőzés.

Szép volt Fiúk! Hajrá Hokiklub Budapest!

 

A Dunaújvárosi Acélbikák, az utolsó hazai alapszakasz ellenfél

A mai napon a srácok lezárják az alapszakaszt itt a Tüskecsarnokban, ide legközelebb a középszakaszban fognak jönni meccset játszani. Ennek ellenfele pedig nem más lesz mint a Dunaújvárosi Acélbikák csapata, akikkel több ízben találkoztak már mijeink.

Dátum: 2020.01.13. Hétfő

Korongbedobás 18:00

Helyszín: Tüskecsarnok

Látogassatok ki minél többen, töltsük meg a lelátókat, és szurkoljunk együtt a srácoknak!

Hajrá Fiúk! Hajrá Hokiklub Budapest!

KMH-Capitals Flyers 9:0 – DEBL összefoglaló

A lányok a tegnapi napon a DEBL bajnokságban a bécsi Capitals Flyers csapatát fogadták hazai pályán a Tüskesátorban a lányok.

A mérkőzés nem mondható kiegyenlítettnek vagy éppen szorosnak, hiszen a lányok 9:0-ra győzték le a csapatot.

Az első harmadban három gólt sikerült a lányoknak bevágniuk az ellenfél kapujába. Az 5. percben Cselényi Viktória szerezte a mérkőzés első gólját. A 7. percben őt követte Horváth Dominika. A harmad utolsó gólja a 10. percben született Egyedi Noémi találatával.

A második játékrészben Strobl Lara szerezte az első találatot a 25. percben. Koczka Jozefina a 32. percben szerezte meg a csapat 5. találatát.

Az utolsó harmadban sem pihentek meg és 4 gólt lőttek a bécsiek kapujába. A 43. percben Horváth Dominika, a 44. percben Cselényi Viktória és az 50. percben Strobl Lara is a második gólját lőtte be a meccsen a hálóba. A sor itt még nem állt meg, az 58. percben Szűcs Anita szerezte meg a mérkőzés utolsó, 9. gólját.

Szép volt lányok! Hajrá KMH!

DEAC-HKBP 4:1 – összefoglaló

A srácok tegnap Deberecenbe látogattak, ahol a DEAC csapatával csaptak össze a jégen.

Egy igazán izgalmas és fordulats mérkőzésnek indult az első harmad. Mindkét csapat sok helyzetet alakított ki a másik térfelén, azonban ezt egyik csapat sem tudta gólra váltani az első 20 percben.

A másdik harmadban sajnos a hazai csapat szerezte meg az első gólokat, ezzel a vezetést. A 22. percben Jakub Izacky szerzett korongot és talált vele a hálóba. (1:0) A 32 percben Charles Graaskamp szerezte meg a hazaiak második gólját. (2:0)

Az utolsó játékrészben a 42. percben Vladislav Kuleshov talált a hálóba. (3:0) A 44. percben szereztük a szépítő gólunkat. Kreisz Brúnó juttatta a hálóba a korongot Majoross Barnabás és Szappanos Dávid összejátszásából. (3:1) A mérkőzés utolsó gólját az 58. percben Jakub Izacky szerezte, ezzel kialakítva a 4:1-es végeredményt.

Próbáltam j formációkat és felállásokat is behozni ebbe a mai meccsbe, hogy meglássam, hogyan működnek, amiket esetleg a középszkaszban lehetne használni. A DEAC a hiányzók ellenére nagyon jól játszott, de azt gondolom mi is megtettük ami tőlünk tellett. Természetesen ide is úgy jöttünk, hogy győzni szeretnénk, de nem állunk meg, dolgozunk tovább, hogy ez a következő meccsen összejöjjön: Összességében bizakodó vagyok a középszakaszt illetően. – Jens Brändström vezetőedző

DEBL és EWHL mérkőzés is lesz a hétvégén, hajrá lányok!

A hétvégén csapataink mindkét női bajnokságban játszanak majd mérkőzést. A DEBL-ben egy hazai mérkőzés kerül majd megrendezésre, míg az EWHL-ben a lányok idegen jégre lépnek.

A DEBL meccs egy hazai mérkőzés lesz. A bécsi Capitals Flyers csapatát fogadják a lányok a DEBL bajnokság utolsó hazai alapszakasz mérkőzésén.

Dátum: 2020.01.11.

Helyszín: Tüskesátor

Korongbedobás: 14:20

Az EWHL bajnokságban a lányok a MAC csapatával játszanak idegenbeli mérkőzést. Ismét rangadóra kerül sor a két budapesti csapat között, Eddig veretlenek a lányok a bjnokságban, így reménykedünk benne, hogy ezt a meccset is gond nélkül behúzzák.

Dátum: 2020.01.11.

Helyszín: Budapest, Kisstadion

Korongbedobás: 18:40

Ha tudtok, látogassatok el a lányok meccsére és szurkoljatok Nekik!

Hajrá Lányok! Hajrá KMH!

Ismét Sára Mosolya a Tüskesátorban

Idén is megrendezésre kerül a Sára Mosolya rendezvény a Tüskesátorban.

Több éves hagyomány már, hogy a Sára Mosolya Alapítvánnyal közösen szervezzük meg a Gurulj a jégre! rendezvényt. Az esemény keretein belül kerekesszékesek is kipróbálhatják, milyen a jégen csúszkálni. Ebben amatőr és felnőtt játékosaink segítik Őket. Illetve bárki, akinek kedve van csatlakozni a kezdeményezéshez, szeretettel várjuk, ha Ti is szeretnétek esetleg segíteni, vagy kerekesszékesként részt venni a rendezvényen. Semmi más nem kell tennetek, mint kitölteni ezt az űrlapot.

Dátum: 2019. 01. 12.

Időpont: 12:00-15:00

Helyszín: Tüskesátor (1117 Budapest, Bogdánfy utca 12.)

A rendezvény ingyenes!

Emelettett csatlakozzatok, vagy osszátok meg a Facebook eseményt, hogy minél több emberhez eljuthasson! 

Várunk mindenkit szeretettel!

Tavaly ilyen szuper volt a rendezvény:

 


Tegnap a Dúnaújváros, holnap a Debrecen az ellenfél

A tegnapi napon a fiúk Dunaújvárosba látogattak, ahol az Acélbikák csapata fogadta őket. A meccs nagyon izgalmasra sikeredett és mindkét csapat nagy elánnal csapott bele a játékba és nem lezítottak egész a dudaszóig.

Az első harmadban már meglátszott, hogy mindkét csapat nagyon elszánt a mérkőzést illetően, sokáig keresték a fogát a csapatok a másikon. Az első gól a 13. percben született. Silló Arnold találatával a Dunaújvárosi Acélbikák szerezték meg a vezetést.

A második harmadban folytatódott a küzdelem. A védők és a kapusok nagyon meg lettek dolgoztatva mindkét olalon, nagy mentéseket és védéseket láthattunk a jégen. Mindkét oldal kivló teljesítménye abban látszik, hogy egyik oldalon sem sikerült a korongot a hálóba juttatni.

A harmadik harmadban dőlt el minden. A szünetből visszatérve a 41. percben egyből egyenlítettek a srácok. Michal Satek lőtte a gólt Szécsi Patrik és Kristoffer Pihlqvist segítségével. A 49. percben Somogyi Balázs góljával szerezték meg a hazaiak a győzelmet.

A holnapi napon a csapat Debrecenbe utazik, ahol a DEAC csapatával fognak megmérkőzni az utolsó idegenbeli alapszakasz mérkőzésen. 

Dátum: 2020.01.10.

Korongbedobás: 18:00

Helyszín: Debrecen

Ellenfél: Dunaújvárosi Acélbikák

Hajrá Fiúk! Hajrá Hokiklub Budapest!