Több szép siker is született a hétvégén – heti utánpótlás összefoglaló

 

U8

Szupermini piros csapatunk a Tököli Jégdómba látogatott vasárnap, az ellenfelek az Jégoroszlánok, RTK Vasló és a Szigeti Bikák voltak.

Ales Gyula vezetőedző így értékelte a szereplést: “U8 csapatunk első piros tornáján vett részt a Tököli Jégdómban. Sok kis Hurrikánnak az első hivatalos tornája volt ez! Az összecsapások nagyon jó hangulatban teltek, volt sok gól, büntető, védés, nevetés, szóval minden, ami egy jégkorong tornához kell.”

U10

Mini kék korosztályunk szombaton az Újpesti Jégcsarnokba látogatott, ahol az UTE 2, UNI Győr ETO HC és az Ajkai Óriások csapataival mérhették össze erejüket Keszthelyi Zoltán tanítványai.

Edzői értékelő: „Színvonalas torna volt, jó játékot mutattak a gyerekek. A célunk a mérkőzések alatt az volt, hogy felkészüljünk az elkövetkezendő héten zajló Santa Claus kupára, gyakoroljunk olyan játékelemeket, amiket a ránk váró, rendkívül erős nemzetközi mezőnyben is hasznosítani tudunk.”

 

U12

Előkészítő csapataink mozgalmas vasárnapot tudhatnak maguk mögött. Vikings csapatunk hazai pályán fogadta az Újpest csapatát. A mérkőzés rendkívül izgalmas végkimenetelt hozott, ahol végül kétgólos hátrányból felállva, a mérkőzés utolsó percében szerzett góllal 7-6-os HKB siker született. Roczanov Zsolt edző értékelése a találkozóról: “Igazi ki-ki meccset játszottunk. A mérkőzés állása végig szoros volt hol a mi, hol az ellenfél javára.
Nagyon jó volt látni hogy bár az utolsó harmad, utolsó perce előtt még az ellenfél vezetett, akkora motiváció és győzni akarás volt a gyerekekben hogy egy perccel a mérkőzés vége előtt pontot tettek az Í-re és megszerezték a győzelemért járó kettő pontot.
Remélem sok ilyen meccset játszunk még a szezonban, mert ezektől fognak igazán fejlődni a gyerekek. Dicséret illeti a csapatot, nagyon szép munkát végeztek!”

Pirates együttesünk két mérkőzést is játszott vasárnap a bajnokság sárga csoportjában. Az ellenfelek a Győr és a Szombathelyi Pingvinek voltak.

 

U14

A korosztály legerősebb csoportjában szereplő Knights csapatunk szombaton a Vasas otthonába látogatott. A hazai csapatnak sikerült otthon tartani a három pontot, együttesünk jelenleg a tabella 7. helyét foglalja el.

Francsics Bence vezetőedző értékelése a mérkőzésről: „Sajnos elért minket egy beteges hullám és így csak a minimális létszámmal tudtunk kiállni, ezáltal, hogy ilyen kevesen voltunk, gyorsabban fáradtak el a játékosok és időnkét több hibával játszottunk, amit az ellenfél ki is tudott használni. Ami pozitívum volt a mérkőzésben, hogy az egész csapat küzdött az utolsó sípszóig és megtettek mindent ami tőlük telt. Remélhetőleg a következő mérkőzésünkre mindenki felépül és teljes csapattal tudunk kiállni a Fehérvár csapatával szemben.”

Warriors csapatunknak sem sikerült hétvégén a három pont megszerzése, együttesünk hazai pályán maradt alul a Szigeti Bikák csapata ellen.

 

U16

Vasárnap a Szigeti Bikák csapata érkezett a Tüskesátorba. Egy végletekig kiélezett mérkőzésen, Szabó Márton hosszabbításban szerzett góljával végül sikerült győztesen elhagyni a jeget. Végeredmény: HKB – Szigeti Bikák Pesterzsébet 4:3

Edzői értékelő: „Hétvégén a Szigeti Bikák csapatát fogadtuk a Tüskesátorban. A múlt hétvégi kettős győzelem után sikerült egy jó hetet zárnunk, felkészülten vártuk a mérkőzést. Ez látszott is a játék képén, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ezeket azonban nem sikerült gólokra váltani köszönhetően a balszerencsének és természetesen az ellenfél kapusának. 3-3-as rendes játékidő után azonban a hosszabbításban nekünk sikerült gólt szereznünk és így bezsebelni a 2 pontot. Ebben a szellemben megyünk tovább, minden soron következő bajnoki mérkőzésünket meg akarjuk nyerni.”

Az újabb győzelemnek köszönhetően a hét csapatos B1 csoport második helyén áll már Gömöri Norbert vezette együttesünk.

 

U18

Dorner Benjamin együttese Dunaújvárosba látogatott. A mérkőzésen sajnos főként a hazai csapat akarata érvényesült, Kadarkúti Bálint találata csak a szépítéshez volt elég. Végeredmény: Dunaújvárosi Acélbikák – HKB 8:1

Edzői értékelő: „Szombaton ismét idegenben kezdtünk Dunaújvárosban. Kissé megfogyatkozott létszámban tudtunk elutazni, ellenfelünk sajnos a hoki minden szegmensében jobb volt, nem tudtuk felvenni a tempót, nem voltunk készen a mérkőzésre. Fejben folyamatosan rossz döntéseket hoztunk, talán az idei évad eddigi legrosszabb mérkőzése volt ez.”

Női U25

Somogyi Vivien csapata az FTC Telekom ellen lépett jégre szombaton, ahol végül egy szoros mérkőzésen, Szabó Zorka és Vastag Ivett találatával sikerül megszerezni a győzelmet.

Vezetőedzőnk így értékelte a találkozót: Nagy iramú meccs volt. Mindkét csapat 60 percen keresztül maximális tempón pörgött. Voltak szép megmozdulások mindkét oldalról. A helyzetkihasználásunkon még van javítani való, sokszor volt olyan szituáció, amikor gyorsabb reakcióval eredményesebbek lehettünk volna.

 

Hajrá HKB!

Navigáció