Elindult az új év – heti utánpótlás összefoglaló

A múlt hét folyamán összesen hét utánpótlás jégkorong csapatunk lépett pályára, így már szinte mindegyik korosztályos együttesünk lejátszotta az év első mérkőzését. 

 

U8

Legfiatalabb korosztályunk kék csapata vasárnap a Megyeri útra látogatott, ahol az UTE vendégeként a házigazda mellett a Vasas SC A és a Kárpáti Farkasok voltak az ellenfelek. Ales Gyula vezetőedző értékelése a tornáról:

„Szupermini csapatunk az UTE által rendezett kék tornán vett részt a hétvégén. A csapat a meglehetősen nehéz ellenfelekkel is felvette a versenyt és állt helyt ezúttal is.”

U10

Mini kék csapatunkra egy hazai rendezésű torna várt, ahol az Ifj. Ocskay Gábor JA, a DVTK Jegesmedvék és az UNI GYŐR ETO HC együtteseit láttuk vendégül. 

Egyedi Noémi edző így értékelte a látottakat: “A torna során négy mérkőzést játszottunk. Minden játékos odafigyelt az edzői utasításokra és szép támadások mellett gólokat is tudtunk szerezni. Kemény, nagy intenzitásű mérkőzések voltak, azonban mindenki sikeresen helyt állt. A kapusunk teljesítménye kiemelkedő és magabiztos volt, amely nagy lendületet adott a többieknek. Összességében sikeres csapatjáték volt jellemző, hiszen mindenki teljesítette a saját feladatát és a torna végén mindenki mosolygós arccal távozott. A Szülőknek külön köszönjük a rengetek segítséget! 

 

U12

Roczanov Zsolt és Nochta Kristóf csapata a MAC-ot fogadta vasárnap a Tüskesátorban. Nochta Kristóf értékelése a találkozóról:

“Sajnos nem úgy sikerült a kezdésünk, ahogy azt elterveztük. Tudtuk, hogy a MAC a bajnokság élcsapatai közé tartozik, így 110%-on kellett volna koncentrálnunk az elejétől a végéig ahhoz, hogy jó meccset tudjunk játszani velük. Nem segített minket, hogy már 20 másodperc után gólt kaptunk. Ennek következtében kicsit megszeppent a társaság és rendre súlyós hibákból nagy gólhelyzeteket ajándékoztunk az ellenfélnek, akikben van annyi kvalitás, hogy ezeket kihasználva gyakorlatilag az első harmadban eldöntötték a mérkőzést. Az első 30 percben egyáltalán nem találtuk magunkat.

Az első gólunk aztán megnyugtatta a csapatot és elkezdtünk közelíteni afelé a játék felé, amit a meccs előtt elképzeltünk. Habár alapvetően egy sima vereség lett a vége, mindenképpen becsülendő, hogy a gyerekek sok gólos hátrány tudatában is erőt vettek magukon és végül 5-1-re megnyerték a második harminc percet. Ez úgy gondolom bármilyen körülmény között nagy dolog egy MAC ellen, és habár a mérkőzés első felére nem is, de a másodikra mindenképp tudunk építeni.”

 

U14 

Knights és Warriors csapatunk is idegenben versenyzett a héten. Elsőként Francsics Bence együttese csapott össze csütörtökön a DVTK Jegesmedvékkel, utána pedig szombaton a Szigeti Bikák volt Warriors csapatunk ellenfele. Sajnos egyik mérkőzésen sem sikerült győztesen elhagyni a jeget. 

 

Ungár Rebeka eképp értékelte a Szigeti Bikákkal való összecsapást: “A szombati mérkőzésen az eredményen nem sikerült faragni a játék során úgy, hogy az kicsit szebben mutaosson, de mégis azt mondhatom, látszik a fejlődés a csapat játékán. A képességfejlesztésen kívül néhány részlettel is foglalkoztunk már edzésen, amiket egészen látható formában észre lehetett venni és ez bizakodásra ad okot. Mindig ezt kértem a gyerekektől. hogy amit a héten átvettünk vagy tanultunk, azokat próbáljak megvalósítani élesben is, nem elfelejtve a korábbiakat sem. Ennek sikeressége egyre jobban fejlődik és ez a játékosoknak is tetszik, így lépésről lépésre haladunk előre együtt. 

 

U16

U16-os játékosaink két mérkőzést is játszottak a héten, elsőként a Szombathelyi Pingvinek látogattak el a Tüskesátorba, majd másnap Debrecenben léptek jégre Gömöri Norbert tanítványai. 

 

Edzői értékelő: “A hosszú szünet után az év első hétvégéjén két mérkőzést is játszottunk, egyet hazai pályán a Szombathelyi Pingvinek ellen, másnap pedig Debrecenben fogadott minket a DEAC.

 

A szombati hazai mérkőzés első felében látszott, hogy alacsony létszámban tudtunk edzeni az ünnepek alatt es az ezt követő héten is. Nem mentek a lábak, nem voltak a legpontosabbak a passzok, érezhető volt a szervezetlenség a fejekben. Ennek ellenére sikerült egy 3-0-ás első harmadot produkálni. A második harmadra egy sokkal összeszedettebb ellenfél jött ki az öltözőből, ez pedig látszott is az eredményen. Végül a harmadik harmadra sikerült összeszedni magunkat és érvényesíteni az akaratunkat. 7-2-es győzelemmel zártuk a napot.

 

Vasárnap egy nagyon jól szervezett Debrecennel találtuk szemben magunkat. Jó iramú, agilis, koncentrált játékot mutatott mindkét csapat. Az utolsó pillanatig  kiegyenlített volt a mérkőzés. Végül fél perccel a vége előtt egy üres kapus góllal alakult ki a 4-2-es hazai siker. Gratulálunk a DEAC-nak.”

 

Csapatunk a kilenc mérkőzésen megszerzett eddigi 20 pontjával jelenleg a B1-es csoport második helyét foglalja el a KASI mögött.

 

U18

Ifjúsági csapatunk is megmérkőzött vasárnap hazai pályán a DEAC Jégkorong Akadémiával. Egy fordulatos, érzelmekkel teli mérkőzést láthattak a csarnokba kilátogató nézők, ahol végül a második és harmadik harmadban mutatott eredményes játékuknak köszönhetően a vendég csapatnak sikerült elvinnie a győzelemért járó három pontot. 

 

Dorner Benjamin így értékelte a látottakat: “Múlt hét vasárnap a Debrecent fogadtuk hazai pályán. Jól kezdtük a mérkőzést az egyszerű megoldásoknak és a jó tempónak köszönhetően hamar meg tudtuk szerezni a vezetést, azonban két megingásból egyenlíteni tudott az ellenfél az első harmad vége előtt. A második játékrész első három perce teljesen lehangolt felfogásban kezdődött, ezeket pedig góllal büntette az ellenfél. A harmad közepén ismét magunkra találtunk, azonban a kidolgozott helyzeteinket nem tudtuk gólokra váltani. A folytatásban is ez jellemezte sajnos a játékunkat, a sok kihagyott helyzet pedig megbosszulta magát. A hátrányos védekezésünk rendben volt, azonban az emberelőnyös játékunkon még javítani kell.” 

 

Végeredmény: HKB – DEAC 3:5  

A tabella jelenlegi állása: https://www.jegkorongszovetseg.hu/u18/bajnoksag

 

Hajrá HKB!

Navigáció