A tabella élére állt csapatunk az EWHL-ben

EWHL bajnoki címvédő női csapatunk hétvégén a lengyel Silesia csapatával találkozott a Tüskesátorban. A szombati mérkőzésen egy magabiztos, 7-0-ás sikert ért el együttesünk, míg vasárnap egy szorosabb küzdelemben 4-3-as eredmény született. A két győzelemnek köszönhetően csapatunk már az első helyen áll a bajnokságban, továbbra is veretlenül, több ellenfelénél is jóval kevesebb mérkőzést játszva. A keretből hiányzott három fiatal, jelenleg U18-as VB-n szereplő játékosunk, azonban így is sikerült három teljes sort kiállítani a mérkőzéseken.

 

A hétvége első mérkőzésen csapatunk magabiztosan kezdte a játékot, már a mérkőzés 3. percében megszereztük a vezetést Dabasi Réka révén. Leidt is hamarosan csatlakozott hozzá, majd két perc sem telt el a második harmadból, amikor mindketten dupláztak. A harmad felénél Donovan és Leidt is újra eredményes volt, megszerezve ezzel önmaga harmadik, csapatunk 6. gólját. A lengyeleknek is voltak próbálkozásaik, azonban góljainkra nem tudtak válaszolni. A harmadik harmadban Leidt negyedszer is betalált, beállítva ezzel a 7-0-ás végeredményt. Tóth Zsófia kiváló teljesítményt nyújtva kapott gól nélkül hozta le az év első mérkőzését.A vasárnapi mérkőzés már sokkal nehezebb feladatot jelentett csapatunk számára. A lengyel együttes kemény ellenállást tanúsított, és egészen a harmadik harmad elejéig tartották a vezetést. Azonban Haluskova két gólja, valamint Szamosfalvi és Szelényi találatai végül elégnek bizonyultak ahhoz, hogy megfordítsuk és 4-3-ra megnyerjük a mérkőzést. A kapuban ezúttal Bogáti Bianka kezdett.

 

A két győzelemnek köszönhetően csapatunk feljött a bajnokság táblázatának élére. Ezzel párhuzamosan megőriztük veretlenségünket, ami nagyszerű alapot jelent a szezon további részére nézve. A hétvégi mérkőzések több izgalmas pillanatot is hoztak csapatunknak, de mindkét alkalommal bizonyítottuk, hogy erős és összeszokott egység vagyunk. A hétvégi sikereknek köszönhetően immár 42 megszerzett ponttal vezetjük a mezőnyt, innen várjuk a következő hétvégi mérkőzésünket, amelyen a Pozsony 

Az EWHL tabella jelenlegi állása: https://ewhl.com/ewhl_league/ewhl-standings/

Hajrá HKB!

Navigáció