Holnap kezdetét veszi az V. Tüske Kupa

 

Az elkövetkezendő hétvégén 5. alkalommal kerül megrendezésre a Tüske Kupa a Hokiklub Budapest szervezésében. A torna fő különlegességét az adja, hogy egy hétvége erejéig a játékosok NHL csapatok mezeit ölthetik magukra. Magyarországon először 2018-ban került megrendezésre ez a nemzetközi torna, Európában pedig korábban csak Svájcban, Fribourg városában volt elterjedt ez a kupasorozat, többek között ezért is jelent egyedülálló és különleges élményt a gyerekeknek, szülőknek, edzőknek és jégkorong szeretőknek egyaránt.

 

Az idei eseményen az alábbi négy csapat fogja összemérni az erejét: 

 

– HKB: Pittsburgh Penguins 

– UTE: Washington Capitals 

– DVTK: Seattle Kraken 

– Vasas: Vancouver Canucks

 

A jó hangulat mellett a helyszín különlegessége miatt is érdemes lesz ellátogatni a szurkolóknak, hiszen a nem kevesebb mint 18500 férőhelyes MVM DOME fog a kétnapos esemény helyszíneként szolgálni. 

 

A mérkőzések időtartama 2×18 perces tiszta játékidő, a négy csapat körmérkőzése után kialakult eredménytől függően pedig két helyosztó fog dönteni a végső sorrend kialakulásáról. 

A torna előtt a csapat edzőjét, Roczanov Zsoltot kérdeztük:

 

Hogyan készültetek fel a tornára? 

 

Mivel a tornán kettő különböző korosztály vesz majd részt egy csapatként, nem nagyon tudtunk közösen felkészülni. A 2012 és 2013-as korosztály áprilisban három hétig tudott együtt edzeni jégen, ahol minden edzésen sokat játszottak nagypályán, megismerték a szabályokat, megtapasztalhatták a különbségeket a kis és nagypálya között. Úgy gondolom ez számukra megfelelő felkészülés volt a megmérettetésre. A 2014-es korosztály inkább a készségfejlesztésre helyezte a hangsúlyt, amire ebben a korban a legnagyobb szükség van és ahogy szemmel követtem az ott zajló edzéseket az ott dolgozó edzők remek munkát végeztek.

 

Mit gondolsz, mi lesz a legnagyobb kihívás a csapata számára ezen a tornán?

 

A legnagyobb kihívás szerintem az lesz, hogy meccsről-meccsre kiegyensúlyozott és eredményes játékot tudjunk felmutatni. Bár itt nincsen megfelelési kényszer, de a gyerekek mégiscsak szívesebben emlékeznének vissza erre az eseményre később, ha egy szépen csillogó érmet nyernének.

 

Milyen hatással lesz az NHL mezek viselése a fiatal játékosokra, érezhető-e már az izgalom? 

 

Minden gyerek roppant izgatott a torna miatt, már az is egy óriási dolog számukra, hogy a világ legjobb csapatainak mezeiben léphetnek jégre, de azt is ki kell emelnem, hogy ilyen csarnokban mint az MVM Dome, ahol a Magyar felnőtt válogatott mellett a világ elitjéhez tartozó Kanadai válogatott is felkészül az A csoportos VB-re egy örök és szép emlék lesz minden gyerek számára.

 

Sok sikert kívánunk minden résztvevőnek, hajrá HKB!

This slideshow requires JavaScript.

Navigáció