Szépen csillogó ezüstérem Belgrádban

 

Remek játékot mutatva az előkelő második helyen végzett U10-es jégkorong csapatunk az április 28-29 között Belgrádban, Mirko Holbus jugoszláv és szerb jégkorongozó emlékére megrendezett nemzetközi jégkorong tornán.  Turbucz Martin és Zaccomer Ákos által irányított együttesünknek egy 14 csapatos, 6 különböző ország játékosait felsorakoztató mezőnyben sikerült megszereznie az ezüstérmet, két HKB játékos pedig egyéni elismerésben is részesült. Varga Ádám az All-Star verseny korongkezelési kategóriájában szerzett holtversenyben első helyet, Cserenyi Marcelt pedig a torna legjobb hátvédjének választották! 

 

A csapat edzőjét, Turbucz Martint kérdeztük a tornán szerzett tapasztalatokról: 

 

Mi volt az összbenyomás a csapat belgrádi tornán nyújtott teljesítményéről, milyen élményekkel tértetek haza a tornáról?

   

Egy nagyon sikeres tornát zártunk. A srácok az elejétől kezdve nagyon ügyesen álltak bele a mérkőzésekbe. Az első nap 6 mérkőzésből négyet tudtunk nyerni és ez a csoport negyedik helyére volt elég. Ez jól mutatja a torna erősségét, mert nagy körbeverés volt. A második napon reggel a negyeddöntőbe jutásért játszottunk, amit sikeresen abszolváltunk. Ez egy jó kis átmozgató mérkőzés volt a negyeddöntőre, ahol a mi csoportunk győztesével játszottunk. Nagyon parázs mérkőzés volt, számunkra a torna legjobbja. Mindenki elképesztő teljesítményt nyújtott és 4-2-re visszavágtunk az előző napi vereségért. Az elődöntő is izgalmasra sikerült, de ott is mi bizonyultunk jobbnak. Így a döntőben a hazai és veretlen Partizan Belgráddal játszottunk. Sajnos nekünk sem sikerült őket legyőzni, de a gyerekek ott is mindent megtettek és összességében elképesztő teljesítményt nyújtva a torna második helyén zártunk!

 

Hogyan készült a csapat a tornára, és melyek voltak a legnagyobb kihívások, tanulságok?

 

Készülni csak szárazon készült mindenki a saját korosztályában már, de jól ismerték egymást a srácok, hisz egész évben nagyjából ezzel a kerettel vettünk részt a kék tornákon. Kihívásnak mindenképp azt mondanám, hogy elég rég voltunk jégen, de ez egyáltalán nem érződött. A másik, hogy mindenkinek ez volt az első utazós tornája, külön a szülőktől, mi edzők is zöldfülűek voltunk ilyen téren, de mint a mellékelt ábra mutatja, együtt legyőztünk minden kihívást és egy szuper tornával zártuk a szezont.

 

A jövőre nézve melyek azok a területek, amelyekre a fejlődés szempontjából jobban kell összpontosítani? 

 

A csapatjáték és a helyezkedés az a két dolog, amiben meg fejlődni kell, ez főleg az utolsó mérkőzésen jött ki, amikor fel pályán játszottunk és nagyobb területen érződött ez a hiányosság. Viszont küzdeni akarásból csillagos ötösre vizsgáztunk és még jobban összekovácsolódott a csapat.

 

Eredmények:

Első nap

HKB – HK Partizan (2) 5-2

HKB – SKHL Crvena Zvezda 3-4

HKB – HK Vojvodina 6-0

HKB – KHK Sisak 2-5

HKB – NSA Sofia 8-2

HKB – HK NS Stars 12-0

 

Második nap

HKB – Vojvodina 2 9-0

HKB – KHK Sisak 4-2 (negyeddöntő)

HKB – Vojvodina 3-1 (elődöntő)

HKB – Partizan Belgrád 0-6 (döntő)

 

Gratulálunk a csapatnak és a szakmai stábnak! 

This slideshow requires JavaScript.

 

Navigáció