Tüske Kupa

Kiélezett küzdelmeket és fantasztikus hangulatot hozott a két napos Tüske Kupa, amit klubunk, a Kanadai Magyar Hokiklub szervezett március 17-18-i hétvégén a Tüskecsarnokban. A torna fő elemei az amerikai szuperliga csapatok mezei voltak, amiket az U10 és U12 korosztály játékosai magukra ölthettek a hétvége alatt. Összesen 8 csapat vett részt a tornán. Előzetes sorsolás alapján minden csapat egy amerikai szuperligás csapattá ˝válhatott˝ a hétvége erejéig:

Chicago Blackhawks

Montreal Canadiens

Toronto Maple Leafs

Vegas Golden Knights

New York Rangers

Ottawa Senators

Calgary Flames

Tampa Bay Lightning

A nézőtéren az amerikai csapatok nevének kiabálásával történt a szurkolás, vagyis a játékosok teljesen azonosultak azzal a csapattal, amit mezeiken viseltek. A Tüske Kupát a Tampa Bay Lightning nyerte, és érdekesség, hogy jelenleg a keleti főcsoport tabellájának élén is a Tampa Bay áll Amerikában.

Magyarországon most először került megrendezésre ez a nemzetközi torna, Európában pedig csak Svájcban, Fribourg városában elterjedt ez a kupa sorozat. Ezért volt egyedülálló és különleges ez a hétvége mind a gyerekeknek, szülőknek, edzőknek és jégkorong szeretőknek egyaránt.

A döntő meccsre – amit a Tampa Bay és a Toronto Maple Leafs játszott, – 264-en látogattak el vasárnap. Fantasztikus mérkőzésekkel teli két nap volt, izgalmas és felhőtlen hangulatot varázsolva a Tüskecsarnokban. A díjátadón kihirdették a csapatok legjobb játékosait, a torna gólkirályát, legjobb hátvédjét, a legjobb kapusát és a legtöbb pontot szerző játékost is, kiváló motivációt adva ezzel az utánpótlásnak a jövőre nézve.

Gratulálunk minden csapatnak!!

Navigáció