Preisinger Dorka: Újbuda kiváló sportolója

A nemzeti ünnephez kapcsolódóan Újbudán is minden évben rangos kerületi kitüntetéseket adnak át. Az ünnepi megemlékezést és a díjátadót idén a Gárdonyi Géza Általános Iskolában tartották, ahol Szabolcs Attila, Újbuda országgyűlési képviselője és Hoffmann Tamás polgármester adta át a „Pro Communitate Újbuda”, a „Pro Urbe Újbuda” kitüntetéseket, valamint az „Újbuda kiváló sportolója” és az „Újbuda kiváló edzője” elismerő címeket.

A polgármester megköszönte az újbudai közösségekért végzett kiemelkedő és példamutató munkát végző díjazottaknak, hogy évek óta szolgálják az itt élők érdekeit.

Újbuda kiváló sportolója címet kapott utánpótlás kategóriában Preisinger Dorka jégkorongozónk a  2017. évi hazai és nemzetközi versenyeken elért kiemelkedő sportteljesítményei elismeréseként, ezen belül is a DEBL csapatkapitányaként a csapat kiváló teljesítményéért kapta a díjat .

Dorkát kérdeztük az eseménnyel kapcsolatban:

˝A 11-kor kezdődő ünnepség, az újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskolában zajlott le. A program keretében először az iskolások által készített darabbal emlékeztünk március 15-re.  Ezt követte a polgármester beszéde, majd a díjak átadása és közös képek készítése. Végül átinvitáltak minket egy közeli kávézóban tartott álló fogadásra.

Nekem ez volt az első ilyen típusú ünnepségem, ezért számomra nagy élmény volt. Az ünnepség nagyon szép és kellemes hangulatú volt.

A kitüntetésnek nagyon örülök, de bevallom őszintén meglepetésként ért. Szeretném hangsúlyozni, hogy a csapatom nélkül nem érhettem volna el az eredményeket és nem kaphattam volna meg ezt a díjat.˝

Itt is szeretném még egyszer megköszönni Újbuda önkormányzatának a kitüntető díjat.

Gratulálunk Dorka, HAJRÁ KMH!!

 

 

 

Navigáció