Tóth Enikő: Semmelweis Egyetem jó tanulója jó sportolója

A Semmelweis Egyetem példaképül kívánja állítani azokat a hallgatókat, akik amellett, hogy kiválóan teljesítik tanulmányi kötelezettségeiket, kimagasló eredményeket érnek el hazai és nemzetközi sportversenyeken, illetve a szabadidősport szervezésében. Ezért alapította a korábbi Egyetemi Tanács – a jogelőd egyetemek hagyományait folytatva – a „Jó tanuló – jó sportoló elismerő” díjat. A díjjal elismert hallgatókat Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont, Sporttelep igazgatója ismertette, a díjakat Dr. Szél Ágoston adta át.

 

A női hallgatók versenyében  második helyezést ért el Tóth Enikő, jégkorongozónk, aki az Egészségtudományi Kar IV. évfolyamos hallgatója. Enikőt kérdeztük a díjátadóról:

 

„A díjátadásra az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójának megemlékezésén került sor, a díjat a Semmelweis Egyetem rektora, Dr. Szél Ágoston adta át.
Korábban is részesültem hasonló kitüntetésben, most még nagyobb megtiszteltetésnek érzem, és külön örömmel tölt el, hogy a Semmelweis Egyetemen is elismerik a sporttevékenységet, és az egyetem hallgatójaként sikerült elnyernem ezt a díjat a tanulmányi- és sporteredményeim alapján. Szeretném megköszönni az edzőimnek, a csapattársaimnak és a klubomnak, hogy a tanulmányaim során mindvégig segítettek, és lehetővé tették, hogy az élsport mellett az egyetemen is maximálisan tudjak teljesíteni.”
Gratulálunk Enikő, a kitüntetéshez!

Navigáció