Élményekben gazdag szezonon van túl U12-es korosztályunk

 

Eseménydús évadon vannak túl Roczanov Zsolt és Nochta Kristóf csapatai. A hazai versenyrendszerben a kék és sárga csoportban is elindult U12-es korosztályunk, a szezon során pedig több hazai és nemzetközi tornán is részt vettek a gyerekek. Elsőként Zsoltot kérdeztük az év során szerzett tapasztalatokról:

 

Hogyan értékelnéd az U12-es korosztály idei szezonját?

Jó szezont zártunk azt gondolom. A fejlesztés szempontjából kitűzött célokat véleményem szerint maradéktalanul elértük.

 

Hogyan osztottátok meg Kristóffal a kék és a sárga csapat közti feladatokat? 

A mérkőzéseken ha csak egy csapatnak volt jelenése, akkor mind a ketten ott voltunk a csapattal, ha viszont a kék és sárga csapatnak is meccse volt, akkor Kristóf ment a sárga, én pedig a kék fordulóra. Az edzések során pedig teljesen egységesen foglalkoztunk a két csapattal, akik alkotják a korosztályt.

 

Mennyire sikerült megvalósítani a szezon elején kitűzött célokat? Mely területeken sikerült elérni a legnagyobb fejlődést?

Bár az eredmények terén kicsit merészebbet álmodtunk meg a szezon elején, nem vagyok elégedetlen, mert amilyen utat végigjártunk a csapattal a szezon során, szerintem rossz szóval nem lehet illetni. Az egyéni készségek fejlesztésében léptünk a legnagyobbat előre, ezt a szezon elején érkezett skill edzőnknek, Komáromy Botondnak is köszönhetjük.

 

A bajnokság mellett több tornán is részt vettetek, mint például a KML vagy a Tüske Kupa. Milyen tapasztalatokat tudtatok itt szerezni és mennyire vagy elégedett az elért eredményekkel? 

Az említett tornák mellett részt vettünk egy nagyon erős csehországi tornán is. Abszolút pozitívan tudok visszaemlékezni ezekre. Az eredményekkel elégedett vagyok, jobb is lehetett volna, de ez egyszer sem a gyerekeken múlott, hanem egyéb külső tényezőkön.

Legtöbbet a cseh torna adta szerintem a csapatnak. Ott olyan szintű ellenfelek ellen játszhattunk, akiktől sokat lehetett tanulni. Ezeknek a tornáknak az eredmény mellett szerintem ez egy nagyon fontos szempontja.

 

Mi volt a szezon legemlékezetesebb pillanata számodra?

A szezon legemlékezetesebb pillanatának talán a KML torna Brassó elleni mérkőzését mondanám. Azon belül is azt, amikor az utolsó percben döntetlennél hatalmas szívvel játszva mindent bele adva egy kiharcolt góllal az elődöntőbe lőtte magát a csapat.

KML Torna – U12

Zsolt mellett nagy szerepet vállalt még a korosztály fejlesztésében Nochta Kristóf is, így őt is megkérdeztük arról, milyen tapasztalatokkal zárta a 2023/2024-es szezont. 

 

Az idei évben a kék csapat másodedzői feladatai mellett a sárga csapat vezetőedzőjeként is dolgoztál. Hogyan értékelnéd a szezont?

Úgy gondolom egy nagyon jó szezont zártunk mindkét csapatunkkal, tele nagyon sok élménnyel, amik reméljük sokáig emlékezetesek lesznek a gyerekek számára is. Ha a sárga csapatunk szezonját nézem, rendkívül jó volt nézni, hogy gyakorlatilag alig-alig volt olyan mérkőzés, amikor a srácok nem szívvel lélekkel küzdöttek volna. Mindig igyekezett mindenki a legjobbat kihozni magából és ezzel meccsről meccsre megadták maguknak a lehetőséget, hogy a lehető legnagyobbat fejlődjenek. A kék csapatnál sokszor kevésen múlt, hogy a végén a magyar kupán még jobb eredményért tudjunk játszani, ami nyilvánvalóan mindenkinek jó lett volna, viszont több olyan dolog történt a szezon során, ami mellett ez teljes mértékben háttérbe szorul. Nagyon erős csapatszellem alakult ki a játékosok között. Voltak játékosaink, akik vezéregyéniségekké váltak úgy, hogy már már a korukat meghazudtolták. Ami viszont mindkét csapatban a legnagyobb pozitívum, hogy több játékost is ki tudtunk próbálni magasabb szinten. Voltak U10-es játékosaink akik a sárga, sőt a kék bajnokságban is szinte rendszeresen szerephez jutottak. Ez mutatja, hogy ezek a gyerekek nagyon jó fejlesztést kaptak hétről hétre. Emellett a sárga csapatunkból is 4-5 ember legalább egy meccsen kipróbálhatta magát “A” szinten. Mindemellett a kék csapatunkból is többen kaptak lehetőséget az U14-es bajnokságokban. 

 

Melyek voltak a legnagyobb kihívások az idei szezon során? Miben sikerült a legtöbbet előrelépni?

Talán a 4 órás kelés szerdánként. A viccet félretéve, az egész munka egy kihívás. Vannak könnyebb és nehezebb napok. Ugyanakkor nem tudok külön kiemelni egyet sem. Személy szerint az egész szezont rendkívül élveztem. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen azt csinálhatom, amit tényleg szeretek és olyan emberekkel akikkel együtt nőttünk fel. Mondhatni könnyített helyzetem van, ugyanis bármikor bejövök dolgozni biztos vagyok benne, hogy ez a nap is jó hangulatban fog eltelni. Mindemellett látni azt a folyamatot, ahogy a gyerekek hétről hétre fejlődnek minket is extrán motivál, mi is folyamatosan lépünk előre. Ez a szezon végére azt eredményezi, hogy bár biztos voltak nehézségek, de nem tudok kiemelni egyet sem, ugyanis a sok élmény elnyomta ezeket. 

 

Az, hogy miben sikerült a legtöbbet előrelépni nehéz kérdés. Pont azért nehéz, mert úgy gondolom sok mindenben léptünk előre szerencsére és ebből nehéz egyet kiemelni. Talán ha valamit mégis ki kellene emeljek, akkor az az lenne, hogy a szezon végére igazi csapattá ért a társaság. Ha a nagy képet nézzük mondhatjuk, hogy ebbe a csapatba könnyű volt beilleszkedni. Persze mindenkinek meg volt, hogy kivel érzi magát a legjobban a csapatból, ugyanakkor meg tudták egymással találni a közös hangot a srácok.

 

Hogyan fog zajlani a felkészülés a következő szezonra?

A felkészülés már jelen pillanatban is zajlik. Megtörtént a korosztályváltás, kölcsönösen megy az ismerkedés a feljövő játékosok és közöttünk. Két hét jeges után, most már egy ideje szárazon készülünk, ahol mostanság a felméréseken volt a hangsúly. Ezt követően majd egészen az iskola végéig fognak tartani a száraz edzések. Ezután jön egy nagyobb pihenő, ahol mindenki számára a kikapcsolódáson lesz a fő hangsúly. Legközelebb majd augusztusban találkozunk a csapattal ahol edzésekkel, edzőmeccsekkel és egy edzőtáborral fordulunk rá a közvetlen szezon előtti felkészülés utolsó szakaszára.

 

Mely idei eredményetekre vagy a legbüszkébb?

Itt az eredményt szót kicserélném élményre. A szezon elején a bajai edzőtáborral kezdődött az egész. Aztán jött a csapat halloween, majd az erdélyi túra, melynek része volt egy Brassó elleni mérkőzés, amit sose felejtünk el. Ezek után rengeteg emlékezetes mérkőzés kék és sárga szinten. Majd jött a karácsony előtti csehországi torna, az számomra örök emlék marad a hazaúttal együtt. Új évben aztán jöttek egymás után a “téttel” bíró mérkőzések, amik közül szintén jó párat ki tudnék emelni. Illetve van jópár úgymond “háttér történet” amit a gyerekek csináltak mérkőzések alatt. A végén pedig a búcsúztató méltó lezárása volt ennek az évnek. Ezúton is szeretném megköszönni az összes szülő közreműködését, aki segített, hogy ez ilyen módon létre tudjon jönni. Bízom benne, hogy akik részesei voltak valamilyen formában a szezonunknak, ugyanilyen jó szájízzel tudnak visszagondolni ezekre a pillanatokra, és sokáig nem fogják elfelejteni a közös emlékeket.

 

 

Navigáció