Jó szezont zárt U10-es korosztályunk

Folytatjuk a múlt héten megkezdett évértékelő sorozatunkat, ezúttal az U10-es korosztályunk szezonjába nyerhetünk betekintést Keszthelyi Zoltán és Egyedi Noémi által. Elsőként a korosztály vezetőedzőjét, Zoltánt kérdeztük az idei szezon tapasztalatairól: 

 

Hogyan értékelnéd az U10-es korosztály idei szezonját, különösen a három különböző szinten (kék, piros, sárga) indított csapatokat tekintve?

Nagyon jó szezont zártunk mindhárom szinten, büszke vagyok a játékosokra. Mivel ennél a korosztálynál eredmény nélkül játszunk, a cél az volt, hogy minél többet tanuljanak és az újonnan tanult dolgokat meccs szituációban egyénileg és csapat szinten is alkalmazni tudják. A szezon során számos tornán vehettek részt játékosaink, a kék korosztályban pedig az EMHL tornasorozatban is elindultunk, így nemzetközi tapasztalatokat is tudtunk szerezni. 

 

Milyen célokat tűztetek ki az idény elején, és hogyan sikerült ezeket megvalósítani?

A korcsolyázás fejlesztése prioritást élvezett, ebben fejlődtek játékosaink a legtöbbet. További nagy fejlesztési terület volt a bottechnika, passzolás és a lövés. Cél volt az alapvető mozgáskészségek további fejlesztése, az általános, alapvető jégkorong készségek tanítása mellett. Úgy gondolom, hogy ezeket sikerült is megvalósítani.

 

A kék csapatunk az EMHL nemzetközi tornasorozatban az előkelő második helyezést érte el. Mi volt a kulcs a sikerhez?

A kulcs abban volt, ahogy a szezon közben fejlődtek a gyerekek. A szezon eleji tornákon jellemzően még csak az egyéni képességek domináltak, azonban a végére egy olyan összetartó csapattá értek, ami ebben a korosztályban ritka.

 

Milyen tapasztalatokat szereztetek az EMHL tornasorozat során, és hogyan befolyásolta ez a csapat fejlődését?

Több alkalommal is lehetőségünk volt neves múltú nemzetközi egyesületek utánpótlás csapatai ellen játszani, akikkel eredményesen sikerült felvenni a versenyt. Ami leginkább más az EMHL sorozatban, az a döntési gyorsaság. Sokkal gyorsabban történik minden, így a játékosoknak kevesebb idejük van a jó döntés meghozatalára. A nagyobb versenyhelyzet mindenképp elősegítette a csapat fejlődését a szezon során. 

 

A szezon végi Tüske Kupán több U10-es korosztályú játékos is részt vett. Hogyan élték meg a gyerekek ezt az eseményt, és milyen élményeket szereztek?

A Tüske Kupa egy különleges élmény a gyerekeknek és edzőknek egyaránt. NHL csapatok mezeiben játszhatnak, ami nagyon megdobja a hangulatot. Az idei év során a bronzérmet sikerült megszerezni a hat csapatos mezőnyben, U10-es korosztályunk játékosai pedig remekült helytálltak, szép gólokat szereztek. Sokaknak ez volt az első nagypályás megmérettetése. 

 

Milyen fejlesztési területeket látsz még az U10-es korosztálynál, és milyen terveitek vannak a következő szezonra nézve?

Ebben a korosztályban elsősorban oktató-nevelő munka folyik. A korábban említett képességek fejlesztése a prioritás nem elfelejtve az egyén fejlesztését.

 

Végezetül mi marad számodra a szezon legkedvesebb emléke?

Nehéz csak egyet kiemelni, hiszen minden velük töltött idő élmény számomra! 

 

 

Vezetőedzőnk munkáját több szakember is segítette a szezon során. Köztük volt Egyedi Noémi is, akik a fiúk mellett a HKB Girls csapat felkészítésében is fontos szerepet vállalt. Őt is kérdeztük az idei évadról:

 

A szezon során számos U10-es tornán részt vettél edzőként, hogyan értékelnéd az idei évadot? 

A szezont egy sikeres felkészüléssel kezdtük Baján, ahol remek körülmények fogadtak minket és minden adott volt a fejlődéshez. A bajai felkészülés remek alapot adott a csapatnak, és a kiváló edzés körülmények segítettek abban, hogy mindenki a legjobb formáját hozza a szezon során. A gyerekek rengeteg munkát tettek bele az edzések során, amely a tornákon is megmutatkozott. A játékosok magukhoz képest rengeteget fejlődtek, ha összevetjük az év eleji képességi szintet az év végével, akkor az elért eredmény magáért beszél.  A tornákon meccsről meccsre egyre jobban teljesítettek, jobban tudták alkalmazni az edzésen tanult elemeket, amely meghozta gyümölcsét. Habár erre a korosztályra nem jellemző, mégis jó volt látni, hogy egyénileg is érvényesülni tudtak, de emellett mégis egy szép csapatjátékot alkalmazva segítették egymást. Kapusokra is minden mérkőzésen lehetett számítani, amely önbizalmat adott a csapatnak. Összességében öröm volt foglalkozni a gyerekekkel a szezon során és remélem sikerül elérniük a kitűzött céljaikat a jövőben is. Köszönet minden szülőnek, akik hozzájárultak ehhez a szezonhoz.

 

Az idei szezon során is tartottatok külön edzéseket a lányok számára, hogyan látod ennek a hatását a lányok fejlődésére?

Az idei szezonban szombatonként tartottunk Girls edzéseket Preisinger Dorkával. A Girls edzések során a jó hangulat mellett az egyéni készségfejlesztésre helyeztük a hangsúlyt. Az edzések során a kislányoknak magabiztosságot is próbáltunk adni, hogy a mérkőzéseken több szerepet tudjanak vállalni. A jövőben is szeretnénk folytatni a külön kislány edzéseket.

 

Milyen tapasztalatokat szereztetek a szezon során a HKB Girls csapatával?

A HKB Girls csapatával 2 tornán indultunk a szezon során. Az első megmérettetés ősszel volt a Jégkorong Fesztiválon. A második torna a szezon végén került megrendezésre, hazai pályán a Tüskesátorban. Mindenki nagy örömmel jött el a kislánytornákra és izgatottan várták a mérkőzéseket. A HKB Girls csapatban a lányok vezetői szerepet vehetnek fel és több szerep is hárul rájuk, amely elősegíti a fejlődésüket. A kettő tornán rengeteg helyzetet alakítottunk ki, amelyeknek a többségét gólra is tudtuk váltani. A csapat remek összhangban játszott, ami az eredményeinken is meglátszott. A tornák során nem csak a játéktudásukat, hanem a csapatszellemet is erősítették, ami hosszú távon is fontos lesz számukra. Minden egyes gól és sikeres passz hozzájárult ahhoz, hogy a lányok magabiztosabbá váljanak a jégen és azon kívül is.

A HKB Girls csapata a Tüskesátorban rendezett tornán

Mi volt a szezon legemlékezetesebb pillanata számodra?

Ajkán játszottunk a kék csapattal. Az egész tornán csapatként játszottak a gyerekek és mindenki felszabadultan tudott játszani. A játék képe magasabb szintre emlékeztetett mint az U10-es szint. Öröm volt látni, hogy a gyerekek ki tudtak teljesedni a pályán. Olyan pillanatokat láthattam, amelyre csak ritkán van lehetőség. A kapus teljesítmény is kiemelkedő volt.

Navigáció