Indul utánpótlás évértékelő sorozatunk – U8

A 2023-2024-as szezon vége felé közeledve górcső alá vesszük az idei évad történéseit, jégkorong klubunk ifjú tehetségeinek fejlődéséről és előrehaladásáról szóló információkat.  A héten indul útjára sorozatunk, melyben összefoglaljuk az utánpótlás korosztályaink idei szezonban elért eredményeit, és az edzők is elmondják véleményüket az évadról.

A sort a legkisebb, U8-as korosztállyal kezdjük, ahol Ales Gyula vezetőedző segítségével nyerhetünk betekintést az év történéseibe:

 

Mesélj kérlek hogyan értékelnéd az idei évadot, hogyan nézett ki az U8-as korosztály versenyrendszere?

Ebben a szezonban szerencsére bővelkedtünk tornákban, azért is, mert mindhárom bajnokságban indítottunk csapatokat. Gyakorlatilag majdnem minden hétvégén játszhattak a gyerekek, nem egyszer 3 tornán is részt vettünk vasárnaponként.

 

Mennyire sikerült az ovisok és a sportosztályban edződő gyerekek becsatlakoztatása?

A szezont 29 játékossal kezdtük, az egyik legfontosabb célom az volt szezon elején, hogy elérjük az 50 főt a korosztályban és örömmel jelentem, hogy ezt a szinte példátlanul magas gyermeklétszámot sikerült is túlszárnyalni, így összesen 56 fő játékos fordult meg a korosztályban. Mindez mutatja a meglévő és az ebben a szezonban bevezetett korcsolya / hokiprogramjaink sikerességét.

 

Miben sikerült a legtöbbet előrelépni?

Talán ezt a példátlanul nagy létszámot nevezném a szezon legnagyobb előrelépésének, ami mögött hatalmas munka van, mind az egyesület, mind a programban résztvevő edzők részéről. Mindemellett olyan minőségű, tudású, hozzáállású játékosokat tudtunk a felsőbb korosztályba küldeni, akik meg fogják állni a helyüket egy korosztállyal feljebb is.

 

A jövőre nézve milyen tanulságokat tudtok levonni? Terveztek-e esetleg valamilyen változtatást a jövőben?

A mennyiség mellett a minőség is lényeges szempont egy egyesület esetén. A legfontosabb célom a jövőre nézve, hogy minél kisebb korosztályból tudjunk toborozni. Az óvodás korcsolyaoktatásra ezért sokkal nagyobb hangsúlyt kell helyeznünk a jövőben. Míg egy iskolás korú gyereket jó esetben is egy szezont tudjuk képezni, mielőtt korosztályt vált, addig egy óvodás korú gyermek jó esetben 2-3 évet is eltölt a szupermini korosztályban, mielőtt feljebb lép.

 

Mi volt a szezon legemlékezetesebb pillanata számodra?

A búcsúzás sosem könnyű, de vannak olyan esetek, amikor örömmel tölti el az embert. A szezonzáró rendezvényünk volt a legemlékezetesebb számomra, ami remekül sikerült és a korosztályban maradó gyerekekkel együtt búcsúztattuk azokat a játékosainkat, akik egy korosztályban feljebb folytatják, hogy egyszer a magyar válogatott színeiben léphessenek jégre.

 

Hogyan fog zajlani a felkészülés a következő szezonra?

Jelelnleg a görhoki és a száraz edzések zajlanak, egysmint levezető jelleggel. Ezt követi egy nagy pihenő, kikapcsolódás a gyerekeknek, szülőknek, edzőknek egyaránt. A felkészülést augusztus közepén kezdjük majd, aminek csúcsa az augusztus végi edzőtábor lesz. Számos edzőmérkőzést tervezek szeptember elejére, amivel már nagyban hangolódunk majd a szezonra.

HAJRÁ HKB!

 

Ales Gyulának köszönjük az interjút, további sikeres munkát kívánunk!

Navigáció