Utánpótlás korosztályok edzői értékelései – sorozatunk első beszámolója

 

A 2022-2023-as szezon vége felé közeledve szeretnénk megosztani veletek jégkorong klubunk ifjú tehetségeinek fejlődéséről és előrehaladásáról szóló információkat. A héten indul útjára sorozatunk, melyben összefoglaljuk az utánpótlás korosztályaink idei évadban elért eredményeit, és az edzők is elmondják véleményüket a szezonról. 

A sort a legkisebb, U8-as korosztállyal kezdjük, ahol Vitárius Károly segítségével nyerhetünk betekintést az idei év történéseibe:

 

Hogyan értékelnéd a 2022-2023-as szezont, mekkora létszámmal dolgoztatok? 

2022-es idényt az U8 egy hetes edzőtáborral kezdte augusztus végén, ahol napi 2 jeges és 2 száraz edzéssel készültünk a szezon kezdésre. A folytatásban a már megszokott kedd és csütörtök délután mellett a szombat reggeli edzések (pár kivétellel) végig megtarthatók voltak az idényben. A szombati edzéshez egy száraz edzés is tartozott. Ez az edzésszám a korosztály utánpótlásának fontos feltétele. 

Tornák tekintetében is jól zártuk az idényt. Vannak, akik 10 tornán, de többségének is 7-8 alkalommal sikerült részt venni ilyen eseményen. A kezdők folyamatos beépítése a csapatba is lehetőséget adott olyan kis játékosoknak tornán való szereplésre, akik a következő 1-2 évben még ide tartoznak majd, ebbe a korosztályba.

Számokban kifejezve az idény:

64 fő szerepelt tornán.

Ebből 15 fő a legerősebb kék tornán is, ami azt mutatja, hogy erős, stabil élvonala lett az U8 kategóriának. Ehhez még azt is hozzátehetjük, hogy ezeken a tornákon többségében (bár hivatalos eredmény nincs, de) szoros, vagy nyert meccseket hoztak a gyermekek. Egyéni, de akár csapatjátékban is az élvonalba tartoznak. Kapusaink is remekeltek. Két stabil kapus mellett többen is próbálkoztak és közülük is három rendszeresen védett.

22 fő (itt átfedés is van) a közép, sárga tornán szerepelt. Itt is sokszor magas színvonalú mérkőzéseket tudtunk magunk mögött, mivel több csapatnál nincs kék besorolású játékos, ezért náluk itt szerepelnek a legjobbak.

Kezdő, piros tornán pedig sokan játszottak, akik a következő idényben a fejlődésükkel erősíthetik csapatunkat.

17 játékost adunk fel a korosztály váltással az U10 csapatának, akik közül 11 szerepelt a legerősebb bajnokságban.

Melyek voltak azok a területek, amelyek a legnagyobb figyelmet kapták az évad során? 

A korosztálynál nagyon fontos a korcsolya technikai képzés, ami minden edzésen szerepet kap. Ebben volt segítség Lampert Mónika, aki kifejezetten ezzel foglalkozott. A korogkezelés, a lövés és a játék alapjainak megismertetése szintén mindig benne az edzések programjában, úgy mint a kapusok külön edzései is. Mindezeket próbáljuk legtöbbször játékos formába öltöztetni.

Hogyan fog zajlani a felkészülés a következő szezonra? 

Mivel már nincs jég, de szerencsére a kis sátor felülete alkalmas a görhokira, most ezzel készülünk a szokásos száraz edzéseken belül egészen a nyári iskolai szünetig. Ezután 2X1 hét nyári sport táborral zárjuk a szünet előtti időszakot. A nyári pihenő után megint ilyen száraz edzéseket szeretnénk és amint jégre tudunk menni a szokásos idénykezdő edzőtáborral készülünk majd a szezonra.

 

Vitárius Károlynak köszönjük az interjút, további sikeres munkát kívánunk!

This slideshow requires JavaScript.

Navigáció