Szezonértékelő interjú Keszthelyi Zoltánnal, az U10-es korosztály vezetőedzőjével

 

Elérkeztünk szezonértékelő sorozatunk második részéhez, ahol ezúttal Keszthelyi Zoltán, az U10-es korosztály vezetőedzője állt rendelkezésünkre. Az alábbi interjúban osztotta meg velünk a szezon legfontosabb eseményeit és tapasztalatait:

1. Hogyan értékelnéd a 2022-2023-as szezont?

Filozófiánk, hogy szeretnénk minél több fiatallal megszerettetni ezt a csodálatos – és látványos – sportot, amelyet nem csak űzni izgalmas, de nézni is rendkívül szórakoztató. Mivel ennél a korosztálynál eredmény nélkül játszunk, a cél az volt, hogy minél többet tanuljanak és az új tanult dolgokat meccs szituációban egyénileg és csapat szinten is alkalmazni tudják. A gyerekeken fokozatosan lehetett látni az előrelépést a szezon közben, így mindenképp elégedett vagyok a szezonban elvégzett munka minőségével.

2. Hogyan épült fel az idei versenyszezon, milyen létszámmal dolgoztatok a korosztályban? 

Az U10-es korosztályban három csapatot indítottunk. A KÉK csapatunk 13, a SÁRGA csapatunk 9, a PIROS csapatunk 8 tornán vett részt a szezonban. Egy tornán négy mérkőzést játszanak, így igen magas jégidőről beszélhetünk. Heti három jeges edzés és egy száraz edzés elegendő volt az éves terv megvalósításához. Az egész éves munka megkoronázása volt Belgrádban, a Mirko Holbus AA-s tornán szerzett második hely és a Tüske Kupán elért harmadik hely.

3. Mennyit fejlődtek a gyerekek és miben látod az előrelépés jeleit?

Cél volt az alapvető mozgáskészségek további fejlesztése, az általános, alapvető jégkorong készségek tanítása mellett. Ezekben mind sikerült előrelépést elérni. Továbbá az alábbi elemeket építettük be az idei edzésmunkába:

– az erő fejlesztése saját testsúllyal, tömött- vagy fitneszlabdával

– a törzsizmok megfelelő erősítése a stabilizáció érdekében

– az erőt és a dinamikát fejlesztő ugró-szökdelő gyakorlatok

– az állóképességet fejlesztő játékok és váltóversenyek

– a stretching bevezetésével továbbra is fejlesztettük a hajlékonyságot, izomlazaságot

– a gyorsaság fejlesztése agilitást növelő indulásos és irányváltoztatásos gyakorlatokkal

– a koordinációs képességek fejlesztése

– a mentális képességek fejlesztése fókuszálást és vizualizációt segítő gyakorlatokkal,

4. Hogyan fog zajlani a felkészülés a következő szezonra?

Játékosaink számára egész évben biztosítjuk a rendszeres edzési lehetőséget, így jelenleg is száraz edzésekkel valósítjuk meg a fejlesztésüket. Szerencsére a Tüskesátor infrastrukturális adottságai lehetővé teszik a nyári szezon alatt is a minőségi és változatos munka elvégzését.

Gratulálok a gyerekeknek az egész éves teljesítményükhöz, edzésmunkájukhoz és köszönöm a szülőknek a támogatást és a segítséget!

This slideshow requires JavaScript.

Navigáció