Visszatér csapatunkba Dabasi Réka

 

Egy éves észak-amerikai kitérő után újra csapatunkat fogja erősíteni Dabasi Réka. Ő volt az első igazolt magyar játékos a női NHL-ként is emlegetett Premier Ice Hockey Federation sorozatban. Játékosunk karrierje során eddig 120 EWHL mérkőzésen viselte a HKB mezét, ezek alatt pedig 70 góllal és 108 assziszttal segítette a csapatot, több szezonon keresztül pedig a csapatkapitányi feladatokat is ellátta. Réka a nemzeti válogatottnak is stabil tagja, az idei világbajnokságot a leggólerősebb magyar csatárként zárta.  Visszatéréséről és a szezonbeli terveiről kérdeztük:

Miért döntöttél úgy, hogy az Egyesült Államokban töltött szezon után visszatérsz csapatunkhoz? Milyen tapasztalatokat szereztél a kint eltöltött évad során?

Bár nagy élmény volt az Egyesült Államokban eltöltött év, a szívem hazahúzott. Amellett, hogy egy rendkívül erős bajnokságban volt lehetőségem játszani, nagyon sok tapasztalt, akár olimpiát is megjárt csapattársam volt, akiktől rengeteg hasznos tudást sikerült megszereznem. Célom, hogy ezeket továbbadjam az itthoni fiatalabb játékosoknak is. Emellett a jégkorongon kívül mindig is fontos volt számomra a civil életben való fejlődés, erre pedig jó lehetőséget jelentett a HKB ajánlata. Ez lesz a 11. szezonom a csapat mezében, örülök, hogy újra itthon lehetek!

Mik a céljaid a következő szezonra?

Elsődleges célom, hogy a tőlem telhető legjobb játékkal hozzájáruljak a csapat sikeréhez. Csapatként pedig célunk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan mindhárom versenysorozatban begyűjtsük az aranyérmet.

 

A korábbi évekhez hasonló sikeres szezont kívánunk Rékának, hajrá HKB!

Navigáció