Mozgalmas hétvégén vannak túl utánpótlás csapataink

Május vége felé közeledve sem áll meg a jégkorongos élet, a hétvégén három utánpótlás csapatunk is érdekelt volt különböző megmérettetéseken. Az U16-os és U14-es csapataink az Óbudai jégcsarnokban vettek részt a rendkívül nívós 3on3 Ice Hockey Challenge tornán, míg az U14-es csapatunk a makói 3×3-as inline bajnokságon szerepelt.

Szombaton rendezték meg az U16-os korosztály versenyét, amelyen Gömöri Csaba együttese szinte egyedüli klubcsapatként tisztességesen helytállt egy rendkívül erős mezőnyben, ahol különböző select és akadémiákról érkező vegyes csapatok vettek részt. A felkészülést nehezítette, hogy a srácok többsége már négy hete nem volt jégen, míg más csapatok játékosai jeges felkészülésből érkeztek. Gömöri Csaba kiemelte még kapusunk, Halász Márk teljesítményét, aki az egész torna alatt szenzációsan védett. A torna végeredménye:

 

  1. Multiple Scoregasms
  2. Bad Boy
  3. Elite Slovakia Black
  4. UTE 2008
  5. Elite Slovakia Orange
  6. Slovenia Star Team
  7. Budapest Jégkorong Akadémia
  8. Hokiklub Budapest

 

Másnap következett az U14-es csapatunk megmérettetése, erről Francsics Bence edző összefoglalója olvasható az alábbiakban:

9 mezőnyjátékossal es egy kapussal indultunk neki a 3on3 tornának, hat 2009-es, három 2010-es és egy 2011-es születésű játékossal.

Három akadémiára bekerült játékosunkat leszámítva, igazából majdnem egy hónapja voltak utoljára jégen a srácok, viszont ennek ellenére rögtön az első mérkőzést sikerült abszolválni, 2-2-es döntetlennel hagytuk el a jeget a több korosztályos válogatott játékosokból összeállt csapat ellen. Második mérkőzés elején nem voltunk fókuszban, így az ellenfélnek sikerült többször is betalálni a kapunkba. Sajnos nem sikerült felzárkóznunk annak ellenére sem, hogy egy percen belül 3 gólt szereztünk. Harmadik mérkőzést nagyon jól kezdtük, talán túlságosan is jól… már az első pár percben elhittük, hogy ez megvan, sajnos az ellenfél nem így gondolta és a mérkőzés végén sikerült is nekik megfordítani az eredményt. Negyedik mérkőzésen egy hidegzuhanyt kaptunk a szlovák csapattól, egy teljesen más szintet képviseltek, mint mi, hiába próbáltunk meg mindent beleadni. Ötödik mérkőzésre rányomta a bélyegét a szlovákok elleni vereség, pozitív értelemben, mindenki bizonyítani akart és azt a melót és tempót tovább tudtuk vinni, amivel sikerült behúzni az első győzelmet. Hatodik mérkőzésen hiába sikerült 7-1-es arányban győznünk, sajnos nagyon flegmán és túl nagy lazasággal játszott a csapat. Utolsó mérkőzésen a Mac u14-es csapatával mérkőztünk meg, ahol nem mi voltunk az esélyesek és a papírforma be is bizonyosodott.

A tornán az 5. helyezést értük el. Összességében nagyon büszke vagyok mindenkire, nagy melót tettek bele a srácok. Reméljük jövőre még jobb helyezést tudunk elérni. Hajrá HKB!

Eredmények: 

 

HKB-Hungarian Knights 2-2

Purple Wolves-HKb 6-4

HKB-Eastern Blades 4-6

Elit Hockey Slovakia-HKB 11-0

HKB-Hat Trick 6-4

Debrecen Underdogs-HKB 7-1

Mac u14-HKB 7-2

 

A torna végeredménye:

 

  1. Elite Hockey Slovakia
  2. BTJ 2009
  3. Hungarian Knights
  4. Purple Wolves
  5. Hokiklub Budapest
  6. Hat Trick
  7. Eastern Bladers
  8. Debrecen Underdogs 

 

A szombati 3×3 Inline bajnokság középpontjában a jó hangulat állt, ennek a bajnokságnak a folytatása júniusban következik Kőbányán. 

Eredmények:

Marosi Pengék U14 – HKB 11-6

Lizards II – HKB 10-8 

Lizards – HKB 17-5

This slideshow requires JavaScript.

Navigáció