Újabb győzelem az U18-as selejtezőben – heti utánpótlás körkép

Két selejtező mérkőzést is játszott a héten U18-as csapatunk, előbb az SZJA csapata érkezett csütörtökön a Tüskesátorba, szombaton pedig a fiúk utaztak le Győrbe. Dorner Benjamin vezetőedző értékelte az eddigi eredményeket:

„Az Érd csapata ellen kezdtük meg az idei kvalifikációs versenyt, egy nagyon parázs és izgalmas mérkőzésbe kerültünk rögtön az elején. Nagyon összeszedett volt a társaság a 60 perc alatt, végig a megbeszéltek alapján tudtunk menni. Kicsit hiányérzetem volt a helyzetkihasználásunkat illetően, de a végén így is mi tudtunk örülni. Következő ellenfelünk az SZJA volt, sajnos kevésbé tudtunk együttműködni, koncentráció hiányával küzködtünk végig a mérkőzés alatt. A nyomás kezelésével is problémánk akadt, a sok pici egyéni hibák sajnos a végén megbosszultál magukat, így nem sikerült győztesen elhagynunk a jeget. Harmadik ellenfelünk a Győr volt, itt végig tudtuk kontrollálni a mérkőzést, magabiztos győzelmet aratva.

A többi korosztályunk számára még nem kezdődött el a hivatalos bajnoki idény, de sokan edzőmérkőzések során voltak érdekeltek. U16-os korosztályunk szerdán a Szigeti Bikák otthonába látogatott, majd szombaton hazai pályán fogadták a Debrecen csapatát. Gömöri Norbert így értékelte a látottakat:
„Mindkét mérkőzés pörgős, kemény és jóiramú volt rengeteg pozitív játékelemmel, azonban sok hibával. A következő két hétben a célunk, hogy ezeket kiküszöböljük, véglegesítsük a sorainkat és a taktikát, hogy az október 8-i kezdésre élesek legyünk. Pénteken a BJA U15-ös csapatával játszunk még egy edzőmérkőzést hazai pályán.

U14 B csapatunk szintén a Szigeti Bikák csapatával mérkőzött meg, szombaton pedig a Sportországot látták vendégül.

A legfiatalabbak is játszottak mérkőzéseket, U10-es csapatunk a Szigeti Bikák otthonába látogatott el csütörtökön, míg U8-as együttesünkat a MAC Budapest hívta meg egy barátságos összecsapásra. Az utóbbi eseményt így értékelte Ales Gyula vezetőedző:

„A bajnokság kezdete előtt nagyon fontosnak tartok minden lehetőséget a játékra, hiszen a gyerekek ebben a korosztályban a játékon keresztül tanulnak meg játszani. Legkisebbjeink most sem okoztak csalódást, önfeledten élvezték a meglehetősen nagy tempójú játékot. Nagy öröm látni, ahogy hétről hétre fejlődnek, amivel mind közelebb kerülnek az álmukhoz, hogy egyszer nemzeti színekben lépjenek jégre.”

Az EWHL csapatunk mellett a női U25-ös lányok is érdekeltek voltak a hétvégén, ők az SKP Bratislava csapatával mérkőztek meg vasárnap.

 

Navigáció