U16: Szezonértékelés – Gömöri Csaba

 

Sorozatunk következő részében Gömöri Csaba értékelte U16-os csapatunk fejlődésben gazdag, 2022-2023-as szezonban végzett munkáját.

Hogyan épült fel az idei versenyszezon, milyen eseményeken vettetek részt és milyen eredményeket sikerült elérni? 

A szezont áprilisban kezdtük , amikor a korosztály váltás után megkaptam a felkérést az U16-os csapat vezetésére. Takács Bence kollégámmal immáron harmadik éve dolgoztunk együtt, az idei évad során a jeges feladatai mellett az erőnléti edzések vezetéséért is ő felelt. A szezont a szokásos száraz és jeges felmérésekkel kezdtük, ezután következett a BJA tryout, ahol több tehetséges hokisunkat is kiválasztott az akadémia csapata, így ők ott folytatták tovább a szezont. Az augusztusi szekszárdi edzőtáborra alakult ki a végleges keret, majd a kvalifikációt 2 győzelemmel és két vereséggel zárva a második csoportban kezdtük meg az alapszakaszt. A középszakaszban a 9-14. helyekért játszhattunk azzal a tudattal, hogy akár a legjobb 8 csapat közé is van esély továbbjutni. Ezt parádés játékkal, sokszor papírformát meghazudtolva sikerült is elérni a srácoknak. A legjobb nyolcban 6 akadámia, valamint az ország egyik legjobb utánpótlásbázisával rendelkező Vasas várt a csapatunkra. Ebben a csoportban is sikerült több győzelmet aratunk, azonban az utolsó két mérkőzésen gyenge játékot mutatva végül a nyolcadik helyet sikerült megszerezni a csoportban, fontos azonban kiemelni, hogy ez is felülmúlta a szezon előtti várakozásokat.

Milyen célokkal indultatok neki a szezonnak, s ezeket mennyire sikerült megvalósítani? 

A szezon elején szerettünk volna a legerősebb csoportba bejutni, s annak ellenére, hogy ez a kvalifikáció során nem sikerült, a fokozatos munka gyümölcse januárra beérett, ennek köszönhetően pedig sikerült kiharcolni a feljutást. Úgy gondolom, hogy összességében a nyolcadik hely egy ilyen erős, 32 csapatot felvonultató mezőnyben kiváló eredmény.

Milyen fejlődést / előrelépést láttál a játékosokon az idei szezon során?

 Az U14-es korosztályból érkező 2007-es játékosokat fizikai felkészültség és jégkorongos tudás szempontjából is megfelelő állapotban kaptuk meg, azonban fegyelem és rend tekintetében voltak hiányosságok, amelyeket a szezon során próbáltunk kiküszöbölni. Januártól indultunk meg igazán, akkor látszott, hogy több tekintetben is nagyot fejlődött a csapat, ez pedig a jégen mutatott játékon is meglátszott. Természetesen én soha nem vagyok 100%-ig elégedett, így több olyan terület is van még, ami fejlesztésre szorul, mint például egyes játékosok edzéslátogatottsága.

Mi volt a szezon legemlékezetesebb pillanata? 

A Karácsony utáni időszakban sikerült 3 nagy riválisunkat, a DEAC, Kárpáti Farkasok és a Győr csapatait is legyőzni, ráadásként parádés játékkal az Ute A2 csapata ellen is győztesen hagytuk el a jeget. Januárban is voltak olyan mérkőzéseink, ahol végre érezni lehetett a szezon során elvégzett munka hatékonyságát, hiszen két akadémiai csapat ellen is sikerült megszerezni a 3 pontot.

Mi a terv a nyári időszakra/felkészülésre a következő szezon kezdetéig?

A munka nem áll meg, jelenleg is szárazon tart a felkészülés a következő szezonra.

 

Hajrá HKB!

Navigáció