U18 szezonértékelés Dorner Benjaminnal

 

Az U18-as korosztállyal folytatódik a 2022/23-as szezonértékelő rovatunk, amelyben ezúttal Dorner Benjamin vezetőedző volt segítségünkre.

Hogyan épült fel az idei versenyszezon, milyen eseményeken vettetek részt és milyen eredményeket sikerült elérni? 

A felkészülés kezdeti része nehéz volt, mivel csak augusztus végén tudtuk elkezdeni a jeges felkészülést, természetesen előtte szárazon már együtt dolgoztunk a srácokkal. Csapatunk automatikusan a bajnokság B csoportjába kapott besorolást, ahol az alapszakasz végére 11 csapatból a harmadik helyet sikerült megszerezni. Alapvetően kevés játékossal tudtunk nekivágni a szezonnak, azonban szerencsére rendelkezésünkre álltak olyan junior játékosok, akikkel fel tudtuk tölteni a keretünket, illetve az U16-os csapatból is sikerült játéklehetőséget biztosítani több embernek is. A középszakasz során nem sikerült kiharcolni a negyeddöntőbe jutást, így végül a tizedik helyen zártuk a bajnokságot.

Milyen célokkal indultatok neki a szezonnak, s ezeket mennyire sikerült megvalósítani? 

Szerettük volna kiharcolni a rájátszást, azonban a srácok az SZJA-t kapták ellenfélnek, akik ellen végül alulmaradtak, azonban így is jól helyt álltak.

Milyen változásokat láttál a játékosok teljesítményében az idény előrehaladtával?

Úgy gondolom, hogy egyéni és csapat szinten is tudtunk előre lépni. Féltávnál eszközöltünk bizonyos változásokat, amelyre jól reagáltak a srácok, így a szezon második felében mutatott játék képe is javult.

Mi jelentette idén a legnagyobb kihívást ebben a korosztályban?

Ahogy már korábban is említettem, a szezon kezdete során nem volt nagy merítési lehetőség a korosztályos játékosok létszámából adódóan, ez pedig tud nehéz helyzeteket teremteni egy csapatban.

Hogyan fog alakulni a nyári felkészülés a következő szezonra?

Jelenleg is zajlik a száraz felkészülés a következő szezonra egy edzésprogram alapján. Nyáron egyéni edzésterv alapján fognak dolgozni a srácok, augusztusban pedig, ha minden a tervek szerint alakul edzőtáborral fogunk felkészülni a szezonkezdetre.

 

This slideshow requires JavaScript.

Navigáció