U16-os szezonértékelő interjú Gömöri Norberttel és Takács Bencével

Szezonzáró sorozatunkban edzőinkkel értékeljük a 2023–2024-es idényt. Ezúttal U16-os korosztályunk edzői, Gömöri Norbert és Takács Bence osztották meg gondolataikat.

 

A kvalifikàció során a B csoportba kerültetek, majd a középszakasz es helyosztók során sikerült javítani es végül a 12. helyet megszerezni. Mennyire vagy elégedett a szezonnal? 

Gömöri Norbert: Először is tekintsük át röviden a szezont. A nyári szünet után intenzív száraz edzésekbe kezdtünk tematikusan felépítve. Főbb szempontok voltak a robbanékonyság/gyorsítás, erősítés és az állóképesség fejlesztése, ami az egész szezon hátralévő részében is jellemző volt. Augusztus végén 5 napos edzőtáborban voltunk Baján, ahol napi 2 jeges, 2 száraz és 1 elméleti oktatással készültünk a bajnoki szezonra. Decemberben vegyes érzéseim voltak a csapat hozzáállásával  kapcsolatban, ezért tartottunk egy nagy meetinget, ahol a srácokkal egyetemben megvitattuk mit kell tennünk, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. 2 játékos is távozott félidőben, ezért fontos volt a csapat morált és az összhangot rendbe hozni.

A kicsit hullámzó szezonkezdet után a középszakaszt sikeresen abszolváltuk, majd a helyosztó meccseket vegyes eredményekkel zártuk, így a 12.helyen fejeztük be a bajnokságot. Azt gondolom a keret és a játékosok minősége alapján, sem tudás alatt sem felett nem teljesítettünk. Egy elfogadható szezon hagytunk a hátunk mögött.

 

Miben sikerült a legtöbbet előrelépni az évad során? 

Gömöri Norbert: Sikerült csapategységet kovácsolnunk. Öröm volt nézni, hogy a kemény munka ellenére is mennyire nagy kedvvel járnak edzésekre a srácok, szinte mindig maximális létszámmal tudtunk gyakorolni, fejlődni. Emellett a mérkőzések alatti koncentrációban is sokat sikerült fejlődni, a szezon vége felé már 60 percen keresztül is tudtuk a tempót diktálni. 

 

Milyen tanulságokat tudtatok levonni a szezon végeztével? 

Takács Bence: Tanulság az idei évre, hogy a szezon végére összeszedettebben és sokkal motiváltabban kell megérkezni. Sajnos jellemző, hogy a helyosztókra leeresztünk, ezen sokat kell még dolgozni. Azonban az utolsó, és talán legfontosabb mérkőzésen sikerült győznünk, így pozitívan tudtuk lezárni a szezont.

 

Melyik idei eredményetekre vagy a legbüszkébb?

Takács Bence: Pontos eredményt nem tudok kiemelni, de amire igazán büszke vagyok, hogy a szezon kezdetéhez képest mennyire összeállt a csapat és kivétel nélkül mindenki próbálta a maximumot nyújtani, ami sajnos az elején nem volt jellemző. A szezon folyamán azonban szépen lassan mindenki beállt a sorba, ennek pedig meg is lett az eredménye.

Navigáció