Tóth Zsófia következő szezonban is a HKB-ban

 

 

Jelenleg is gőzerővel zajlik a következő szezonban a német DFEL bajnokságban induló női csapatunk keretének az összeállítása. Együttesünk fiatal hálóőre, Tóth Zsófia évek óta kulcsszerepet játszik csapatunk sikerességében, így örömmel jelentjük be, hogy a következő szezonban is a mi kapunkat fogja védeni.  Az alábbi interjúban Zsófi mesél arról, miért döntött a maradás mellett, hogyan értékeli a tavalyi szezon teljesítményét, és milyen tervei vannak az új bajnokságra való felkészüléssel kapcsolatban.

 

Fiatal korod ellenére már a hetedik szezonodat fogod megkezdeni klubunkban. Miért döntöttél a maradás mellett?

Szeretek a megszokott környezetben maradni, illetve a csapaton belüli hangulat és a társaság is nagyon jó. Jól érzem itt magam, emellett a DFEL-ben való indulás lehetősége is motiváló tényező volt.

 

A tavalyi szezonban az alapszakasz során 93,8%-kal, míg a rájátszás alatt 95,3%-kal védted a csapat kapuját. Mennyire voltál elégedett a szezonnal egyéni és csapatszinten?

Egyéni szinten elégedett vagyok a teljesítményemmel, hiszen sikerült jó védési hatékonyságot elérnem és hozzájárulnom a csapat sikereihez. Ugyanakkor mindig van hová fejlődni, így én is igyekszem tanulni az elmúlt szezonból. Csapatszinten pedig büszke vagyok arra, hogy a nehezebb pillanatokban is végig támogattuk egymást. A célunk az, hogy a következő szezonban még jobb eredményeket érjünk el.

 

Hogyan készülsz az új szezonra és mennyire hat motiválóan, hogy egy új bajnokságban fog indulni a csapat?

Az új szezonra való felkészülés során nagy hangsúlyt fektetek a fizikai és mentális felkészülésre egyaránt. A DFEL-ben való indulás rendkívül motiváló, hiszen új kihívások és lehetőségek várnak ránk. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk és meg tudjuk majd mutatni, mire vagyunk képesek egy erősebb ligában is.

Navigáció