Nikola Zimková a Hokiklub Budapestben folytatja

 

Szlovákiában született kapusunk egyesületünk első újonnan érkező igazolása. Nikola fiatal éveit a HK Nové Zámky utánpótlás csapataiban töltötte, majd légiósként több országban is kipróbálta magát. Már egészen fiatal kora óta kezdve tagja volt a korosztályos válogatottaknak, 2021-ben a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott. Eddig összesen öt alkalommal képviselte Szlovákiát világeseményeken.

A vele készített interjú során Nikola megosztotta velünk jégkorongos hátterét, motivációit és céljait a következő szezonra.

 

Mesélj egy kicsit a jégkorongos hátteredről, hogyan kezdtél el ezzel a sporttal foglalkozni?

Apukám egyszer elvitt jégkorong meccsre, ahol kitaláltam, hogy én is jégkorongozni szeretnék. Apukám már az első naptól támogatott engem benne. 11 évesen kezdtem el és elejétől tudtam, hogy kapus akarok lenni. A HK Nové Zámky fiú csapatában védtem 2022-ig, majd onnan a következő szezonban Svédországba kerültem. Ez lesz a második szezonom Magyarországon – Budapesten. A válogatottba 13 évesen kerültem be először.

 

Tavaly a BJA játékosaként töltöttél egy szezont Magyarországon. Milyen tapasztalatokat szereztél ez idő alatt, hogyan segített ez játékosként fejlődni?

Ez a szezon olyan volt, mint egy hullámvasút, de sokat adott fizikailag és mentálisan is. Arra is ráébresztett, hogy sokat kell még dolgozni magamon.

 

Mi motivált arra, hogy csatlakozz a Hokiklub Budapesthez a következő szezonban?

Számomra a legnagyobb motiváció az volt, hogy HKB egy nagyon jó csapat, így egy jó lehetőség nyílt meg előttem a fejlődésre.

 

Mik a céljaid a következő évadra?

Legfőbb célom a következő szezonra az, hogy tudjak segíteni a csapatnak a minél jobb eredmény elérésében, emellett sokat dolgozni magamon.

 

Mit tartasz a legnagyobb erősségednek kapusként?

A legerősebb tulajdonságom az, hogy sosem adom fel és van bennem egy erős akarat, hogy fejlődjek és dolgozzak magamon.

Navigáció