Lindsey Donovan harmadik szezonját kezdi klubunknál

Lindsey az elmúlt két évben rendkívül fontos tagja volt csapatunknak, így nagy örömünkre szolgál, hogy a 2024/2025-ös szezonban is a mi védelmünket fogja erősíteni. Új-Brunswickban született hátvédünk egyetemi karrierjét a St. Francis Xavier University csapatában töltötte, ahol igen ponterős játékot mutatva 99 mérkőzésen 83 egység került a neve mellé. Ezután a svéd AIK együtteséhez igazolt, majd a 2022-23-as szezonban Budapestre tette át a székhelyét. Ponterős játéka az EWHL-ben is megmaradt, a tavalyi szezon során az egész liga legponterősebb hátvédjeként zárta az évet. Az alábbiakban Lindseyvel készített interjúnkat olvashatjátok, amelyben megosztja gondolatait az előttünk álló szezonról és a csapatban való maradás okairól.

 

Milyen tényezők befolyásolták a döntésedet, hogy még egy évig a csapatnál maradj?

Nagyon élveztem a csapatkultúrát az elmúlt években. A csapatunk dinamikája miatt minden nap öröm a jégpályán lenni és együtt dolgozni a többiekkel, hogy elérjük közös céljainkat.

 

Visszatekintve az elmúlt szezonra, mennyire vagy elégedett az egyéni és a csapat teljesítményével?

Visszanézve az elmúlt szezonra úgy érzem elégedett vagyok mind az egyéni s mind a csapat összteljesítményével. Jelentős javulást mutattunk, de úgy gondolom mindig van lehetőség a fejlődésre, így már nagyon várom, hogy milyen eredményeket érhetünk majd el a következő szezonban.

 

Mit gondolsz a DFEL bajnokság szintjéről? Mennyiben lesz különböző az EWHL-ben szerzett tapasztalatoktól?

Úgy érzem, hogy ez egy új és izgalmas kihívás lesz a csapatunk számára, de szerintem gyorsan alkalmazkodni fogunk.

 

Hogyan egyensúlyozod a pihenést és az edzést a nyáron, hogyan készülsz az új szezonra?

A nyári időszakban az intenzív edzésekre helyezem a hangsúlyt, ugyanakkor gondoskodom arról is, hogy elegendő időm legyen a pihenésre és a kikapcsolódásra, hogy fizikailag és mentálisan is felkészüljek a következő szezonra.

Navigáció