Mika Väärälä másodedzőként tér vissza a HKB-hoz

Péntek estére újabb remek hírrel szolgálhatunk, hiszen eldőlt, hogy a 2024/2025-ös szezonban Mika Väärälä fogja ellátni női jégkorong csapatunk másodedzői feladatait. Mika neve már jól ismert a magyar jégkorongos közegben, hiszen korábban öt éven keresztül vezette EWHL csapatunkat, illetve a magyar női jégkorong válogatott sikereiben is fontos szerepet vállalt hat évadon keresztül. 

Az elmúlt két szezonban a finn első osztályú KalPa csapatának vezetőedzője volt, ahol értékes tapasztalatokat szerzett és jelentős sikereket ért el. Bízunk benne, hogy tapasztalata és szakértelme segítségünkre lesz az elkövetkezendő szezonban. 

Az interjú során Mika elmondta, hogy mi motiválta a visszatérésre, hogyan érzi magát új szerepében, és milyen célokat tűzött ki maga elé az új szezonban és ligában.

 

 Mi motivált, hogy visszatérj a KMH-hoz?

Úgy gondolom, hogy a KMH női programja az egyik legjobb Közép-Európában, így öröm lesz visszatérni és részt venni benne. A klubnak és a játékosoknak is vannak céljaik, számomra pedig nagyon motiváló, hogy segíthetek ezek elérésében.

 

Hogyan érzed magad az új szerepben, és milyen konkrét területekre fogsz összpontosítani másodedzőként?

Már jó ideje nem voltam másodedzői pozícióban egy klubcsapatnál, azonban nagyon izgatott vagyok, hogy támogathatom Levit és a játékosokat ebben az új szerepben. Fő fókuszom az egyéni játékos fejlesztésen és a védekező játékokon lesz.

 

Mit gondolsz a DFEL-ben való szereplésről? Mennyiben fogja segíteni a csapat és a játékosok fejlődését az új liga? 

Úgy gondolom, hogy a játékosok fejlődése szempontjából nagyon fontos, hogy új tapasztalatokat szerezzenek és különböző ellenfelekkel találkozzanak. A németországi top csapatok nagyon erősek, így minden területen jobbnak kell lennünk, ha sikeresek akarunk lenni ott.

 

Milyen célokat tűztél ki magad elé ebben az új szezonban és az új ligában?

Fő célom, hogy olyan jól végezzem a munkámat, hogy azzal segítsem a többieket közös céljaink elérésében.

Navigáció