Továbbra is Szilágyi Levente irányítja csapatunkat

 

Örömmel jelentjük be, hogy a 2024/2025-ös évadban is Szilágyi Levente lesz női jégkorong csapatunk vezetőedzője. Az elkövetkezendő szezon különleges mérföldkő lesz számunkra, a német DFEL bajnokságban való részvételünk új kihívásokat és lehetőségeket kínál, Szilágyi Levente vezetésével pedig bízunk benne, hogy a csapat sikeresen veszi majd az akadályokat. Levente eddigi munkája során számos sikert ért el csapatunkkal, ahol immáron harmadik szezonját kezdi meg vezetőedzőként.

Az elmúlt két évad során számos változást és fejlődést láthattunk a csapatnál, amelyről bővebben is mesélt nekünk a vele készített interjú keretében, valamint szó esett még a jövőbeli tervekről és célokról is.

 

Ez lesz a harmadik szezonod vezetőedzőként, hogyan látod a csapat fejlődését az elmúlt két évadon keresztül?

Az elmúlt két évben komoly változásokat eszközöltünk a csapatnál, belekezdtünk egy új csapat kultúra kialakításába és nagyobb hangsúlyt fektettünk a részletek tanulására / elsajátítására. Erre azért is volt szükség, mivel szinte teljesen átalakult a keret, sokkal fiatalabb csapattal vágtunk bele a szezonba, mint korábban bármikor, így nem feltétlen mi rendelkeztünk a legjobb játékosállománnyal. Fontos tényező volt, hogy ne csak tehetséges, kiemelkedő képességű játékosok legyenek a keretben, hanem a pályán kívül az öltözőben is megfelelő legyen a légkör és támogassák egymást a lányok. Úgy gondolom, hogy mind csapatként, mind egyénileg rengeteget fejlődtek a játékosok, ha továbbra is ennyi munkát rak bele mindenki, vagy még kicsit többet akkor szép jövő előtt állunk.

 

Beszéljünk röviden az előző szezonról. Mik voltak az év elején kitűzött célok és ezeket mennyire sikerült megvalósítani?

Az előző évadban, taktikailag, a játék részleteiben és identitásban is sokat fejlődtünk, sokkal kiegyensúlyozottabb szezonunk volt, mint az előző évben. Ezt mutatjak a statisztikai adatok is, szinte az összes csapat statisztikában elöl végeztünk az EWHL-ben. A befektetett munka hosszú távon kamatozni fog még annak ellenére is, hogy az OB I. -ben sikerült csak megőrizni a címünket. Ettől talán éhesebb is lesz majd a csapat. Az egész szezonban elégedett voltam a csapat hozzáállásával és játékával. Az EWHL SC-ban az elődöntőben büntetőkkel kaptunk ki, ami lutri, az EWHL-ben a döntőben is jól játszottunk, de minden korong rossz irányba pattant, de ezért szép a sport, nem mindig igazságos. Visszagondolva sem változtattam volna semmit a játékunkon.

 

Tegnap érkezett a hír, hogy a következő szezonban a német DFEL-ben indul a csapat. Milyen új kihívásokra számítasz?

Nagyon boldog vagyok, hogy hosszas várakozás után összejött a DFEL! Ez a váltás egy új kihívást jelent a lányoknak, fizikálisabb, gyorsabb játékot és magasabb minőségi meccs számot, amire már nagy szüksége volt a csapatnak! Motiváltak vagyunk és izgatottan várjuk a kezdést! Nyilván a sok utazás is kihívás lesz, de az ilyen hosszabb utak is javíthatják a csapatkohéziót.

 

Melyek a fő különbségek az EWHL és a DFEL között, amire mindenképp fel kell majd készülni, illetve melyek azok az erősségeink, amire építeni lehet?

Agresszívabb, fizikális hokira számítok, kiélezettebb mérkőzésekre. Gyorsabb döntéshozatalra és még ennél is hatékonyabb helyzetkihasználásra lesz szükségünk, ha sikeresek szeretnénk lenni. Gyors és szervezett csapat vagyunk, komplex támadó hokit játszunk, figyelünk és dolgozunk a részleteken, ezek az elemek mindenképp segítségünkre lesznek.

 

Hogyan látod a DFEL-ben való szereplést az EWHL után, mint lépcsőfokot a csapat és a játékosok fejlődésében?

Úgy gondolom egy szintet sikerült ugranunk egy stabil A-csoportos bajnokságban, és bízom benne, hogy ez egy hosszú távú projekt kezdete, amiből a válogatott is profitálni fog. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy mindenki tovább fejlődjön es sikeresek legyünk.

 

Milyen célokat tűztél ki a csapat elé a következő szezonra?

A keret meg kialakítás alatt van, még van pár kérdőjel. A tavalyi szezonhoz képest lesznek változások, de mindenképp egy sikeres szezont szeretnénk. Első körben egy teljesen új közegben célunk a rájátszásba bekerülni és minél tovább menetelni. Ez mindenki számára új élmény lesz, megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni belőle.

Navigáció