Lezárult az alapszakasz – U16

U16-os játékosaink számára az OHA elleni mérkőzéssel lezárult az alapszakasz, ennek apropóján Gömöri Norbert vezetőedzővel készítettünk egy interjút, hogy megtudjuk, hogyan értékeli csapata elmúlt hónapokban nyújtott teljesítményét. A B1 csoport második helyén végzett a csapat, de az eredmények mögött több volt, mint pusztán számok és helyezések. Az interjúban a vezetőedző részletesen beszélt a kezdeti nehézségekről, a fordulatról, amit a játékosok elérték, és a csapat fejlődési potenciáljáról.

 

Az alapszakasz lezárult, a csapat a második helyen végzett a B1 csoportban. Hogyan értékelnéd az elmúlt pár hónapot?

Az alapszakaszt nem a legjobban kezdtük, volt pár olyan mérkőzésünk, ahol úgy éreztük Bencével, hogy bőven több van ebben a csapatban. Egy hosszabb meetinget követően sikerült a fejeket rendbe szedni, kitűztük a céljainkat és újult erővel vágtunk neki a hátralévő mérkőzéseknek.

Jó volt látni, hogy mekkora fordulatot tudtak venni a srácok, egymásért és a csapatért küzdve az egyént és az egót háttérbe helyezve vágtunk neki minden összecsapásnak, aminek rendre látható eredményei is lettek. Nem csak gólokban mutatkozott meg a változás, hanem a játékunk képe is sokkal összeszedettebb lett.

 

Milyen erősségekkel rendelkezik a csapat jelenleg, és miben látod a fejlődési lehetőségeket a szezon hátralévő részében?

Jó látni, hogy tudunk mérkőzéseken keresztül magas tempót diktálni. Folyamatosan nyomást tudunk gyakorolni az ellenfélre, sokszor a harmadik harmadban is kiváló irammal és elánnal játszva. Ez köszönhető többek között a nyári alapozásnak és Takács Bence kollégám kiváló száraz edzésmunkájának!

A szezon kezdete óta nagyon jól összeszoktak a srácok. Skill terén még fejlődnünk kell, valamint arra is fókuszálni kell a jövőben, hogy a mérkőzés teljes egészében maximálisan tudjunk koncentrálni, ne legyenek rövidzárlatok a fejekben, a hibák után pedig nem szabad összeesni.

 

Most következik a középszakasz, milyen elvárásokkal indultok neki?

A középszakaszban szintén erős csapatok ellen léphetünk jégre, azonban nem titok, hogy a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni. Ezt szerencsére a srácok is tudják, így az akarattal biztosan nem lesz probléma!

 

Ami a mérkőzéseket illeti, most egy rövid pihenő következik, majd február 4-én az Ifj. Ocskay Gábor JA ellen kezdi meg csapatunk a középszakaszt.

Navigáció