Hétvégén startol az U14 / U16-os bajnokságok kvalifikációja

 

Hétvégén két csapatunk számára is kezdetét veszi a 2023/24-es szezon, kölyök és serdülő együttesünk is kvalifikációs küzdelmekben fog részt venni. A lebonyolítás mindkét korosztályban hasonló, csapataink csoportellenfeleikkel egy körmérkőzést játszanak.

Az U14-es korosztályban összesen 18 csapat nevezett az ‘A’ bajnokságba, a ‘B’-be pedig 16 klub adta le a nevezését. HKB Knights csapatunk a K1-es kvalifikációs csoportba került, ahol a MAC Budapest, Vasas SC A1, OHA, Debreceni Hoki Klub, Sportországi Cápák, UTE A2, Egerszegi Titánok és az FTC Telekom lesznek az ellenfelek, míg a HKB Warriorsra az alábbi 7 csapat vár a K4-es csoportban: FC Hatvan Gigászai, Goodwill Pharma Szeged, Dunaújvárosi Acélbikák, KSI, Veszprémi Jéglovagok, OHA U14 B, UNI Győri ETO HC B A kvalifikáció során elért eredmények alapján alakulnak majd ki az alapszakas csoportok.

Az U16-os korosztály lebonyolítási rendje szintén hasonló, ott az alábbi együttesek várnak csapatunkra a kvalifikációs küzdelmek során: Kárpáti Farkasok, BJA U15, FTC Telekom, Dunaújvárosi Acélbikák, Ifj. Ocskay Gábor JA

A mindkét korosztály lebonyolítása elérhető az MJSZ honlapján:

Click to access Lebonyolitas-U14_23-24_HU-EN_20.pdf

Click to access Lebonyolitas-U16_23-24_HU-EN_20.pdf

 

A csapatok vezetőedzőit, Francsics Bencét (U14), illetve Gömöri Norbertet (U16) kérdeztük a felkészülésről és az előzetes várakozásokról.

Hogyan zajlott a csapat felkészülése a szezonra?

F.B.:  Összességében egy egészen jó felkészülést tudhatunk magunk mögött, sok jeges és szárazedzéssel, illetve az edzőmérkőzések is nagyon hasznosak voltak.

G.N.: A szezonra a felkészülést Augusztus elsején kezdtük meg szárazon. Hétről-hétre kaptak egyre nagyobb terhelést játékosaink, így alapoztuk meg az állóképességünket a szezon kezdetére. Augusztus közepén Baján voltunk edzőtáborban, ahol napi két jeges két száraz edzés mellett elméleti órákon is részt vettek a srácok.

Milyen célokat tűztetek ki a kvalifikációs sorozat előtt?

F.B.: “A” csapatunkat tekintve, azt gondolom, mindenképp az 1. csoport a cél, ami azt jelenti, hogy a kvalifikáción az első négy helyezés valamelyikét kell elérnünk. “B” csapatunknál mindenképp a “B” bajnokságban való bennmaradás a cél, hogy rendes bajnoki mérkőzéseken tudjanak játszani.

G.N.: Szeretnénk minél jobb eredményt elérni csoportunkban a kvalifikációs meccsek során,rengeteg erős csapattal fogunk megmérkőzni. Ezeken a legjobb formánkat szeretnénk mutatni, hogy a legerősebb csoportba kezdhessük az alapszakaszt.

Mik azok az erősségek, amire úgy gondolod építeni tudtok?

F.B.: Erősségnek elsősorban a csapategységet mondanám, nagyon összetartó, homogén brigád jött össze, emellett mindenki nagyon motivált és várja a szezon kezdetét.

G.N.: Az alapokkal tisztában vagyunk,mindenki eltudja látni a feladatát,az állóképességünkkel és a mentalításunkkal maximálisan elégedett vagyok. Remélem a lelkesedés egész szezon során kitart majd.

 

Sok sikert kívánunk mindkét csapatunknak a hétvégére, hajrá HKB!

This slideshow requires JavaScript.

Navigáció