Újabb játékosunk hosszabbított szerződést

 

Mayer Fruzsina sikeresen megállapodott a HKB-val, a következő szezont is piros-fehérben tölti. Fruzsi 2020 nyarán érkezett a Hokiklub Budapesthez a helyi rivális MAC csapatától. Az EWHL bajnokságban 58 alkalommal lépett jégre, ezeken 12 gól és 18 assziszt került a neve mellé. A válogatottban is alapembernek számít, több A csoportos világbajnokságon is szerepelt, illetve tagja volt az áprilisban feljutást kiharcoló csapat keretének.

 

Milyen új kihívásokra számítasz a DFEL-ben? Hogyan látod a csapat esélyeit?

Mindenképpen úgy gondolom ez a váltás óriási előrelépés lesz csapatunknak, illetve a magyar női jégkorong fejlődését is nagy mértékben befolyásolja majd, izgalmas kihívás lesz. Véleményem szerint mindenkit motivál az új bajnokság, készülünk rá nagy erőkkel, természetesen minél előkelőbb helyen szeretnénk zárni.

 

Mennyire voltál elégedett a tavalyi szezonnal egyéni és csapatszinten?

Maradt bennem egy kis hiányérzet, amiért nem tudtuk megnyerni az EWHL-t és a Super Cup-t, viszont ez inspirál, hogy idén még sikeresebbek legyünk. Személy szerint nem azt szoktam nézni, kinek hány pontja van, hanem hogy a csapat sikeres legyen, de nem titok, jövőre saját magamtól is kimagaslóbb teljesítményt várok.

 

Milyen érzés volt tagja lenni az áprilisban feljutást kiharcoló női jégkorong válogatottnak?

Leírhatatlanul csodás érzés volt, amikor behúztuk az utsó meccset és feljutottunk. Sokat dolgoztunk azon, hogy visszajussunk az Elitbe és ennek a gyümölcse beérett a világbajnokság végére. Felejthetetlen emlék marad!

 

Milyen céljaid vannak a következő szezonban?

Természetesen a szezon során lépésről lépésre kell gondolkoznunk, hogy sikeresek legyünk, de szeretem minél magasabbra tenni a lécet, szóval a Német bajnokság megnyerését tűzném most ki célul.

Navigáció