Újabb eredményes szezon női csapatunk számára – értékelés Szilágyi Leventével

 

Nagyszerű szezont zárt idén is EWHL csapatunk, amely zsinórban ötödik alkalommal hódította el a magyar-osztrák bázisú nemzetközi liga bajnokának járó serleget, emellett az EWHL Szuperkupát és a magyar OB 1 bajnokságot is aranyéremmel zárta. A sikeres szezonról, illetve a következő évvel kapcsolatos várakozásokról kérdeztük Szilágyi Levente vezetőedzőt. 

 

Először is gratulálunk a fantasztikus szezonbeli teljesítményéhez, három bajnokságban is sikerült begyűjteni az aranyérmet! Mit gondolsz, mi volt a siker kulcsa?

Köszönjük szépen, büszkék vagyunk nagyon az elért sikerekre! Eléggé sok tényező játszott közre abban, hogy ilyen szép eredményeket tudtunk elérni. A 3 dolog, amit kiemelnék a csapategység, a kemény munka és a győztes karaktert, amit a csapat mutatott az egész szezon során.

Mi volt a szezon legnagyobb kihívása? 

A legnagyobb kihívás az új csapatkultúra létrehozása volt, mivel a magot leszámítva teljesen kicserélődött a keret és lényegesen fiatalabb volt mit korábban. Illetve a közös felkészülés is rövidre sikeredett, mindössze két hét volt, az A-csoportos VB miatt, így kicsit rozsdás volt a gépezet az elején. Aztán szépen összeállt a kirakós és elkezdtük a saját játékunkat játszani.

Az idei szezonban nagy újításon ment keresztül a keret, hogy sikerült ilyen jó csapatkohéziót kiépíteni, mennyire jelentett nehézséget a fiatal játékosok beépítése? 

Nagy volt a korkülönbség az idősebb mag és a fiatalok között, teljesen más hoki kultúrában nőtt fel a csapat fiatalabb része, mint az idősebb. Meg kellett érteni, hogy más a motiváció az idősebb és fiatalabb játékosoknál, ezt kellett összehangolni és áthidalni a szakadékot a korosztályok között. Minden játékossal egyéni, illetve csapat meetinggel, valamint team coahinggal készültünk az egész szezon során. A szezon elején tartottunk egy két napos csapatépítőt is, ahol már látszott, hogy egy nagyon jó brigád van kialakulóban.

Mik a tervek az elkövetkezendő szezonra, milyen célokat tűztél ki a csapat elé?

Magasra tettük a mércét a 3 bajnoki arannyal, szeretnénk megőrizni a címünket, illetve tovább fejleszteni azt a programot, amit elkezdtünk. Az erősségeinken tovább dolgozni, a gyengeségeinket csökkenteni/megszüntetni és még alázatosabban, még profibban dolgozni, azért, hogy sikeresek tudjunk maradni.

This slideshow requires JavaScript.

Navigáció