Történelmi győzelem a Hokiklub Budapest női csapatánál

Február utolsó hétvégéjén került megrendezésre az osztrák bázisú női EWHL jégkorong bajnokság Final Four Tournamentje az ausztriai Kapfenberg városában. A Hokiklub Budapest női felnőtt csapata ismét részt vett az eseményen, hasonlóan a bécsi EHV Sabres Vienna és az EVB Eagles Südtirol bolzanoi csapatához, negyedikként idén a kazah Aisulu Almaty csapata csatlakozott. A magyar csapat tavaly a 3. helyet szerezte meg, és idén még fényesebb céljai voltak a csapatnak. A lányok kemény munkája és folyamatos felkészülése beérett, idén először sikerült döntőbe jutniuk, ahol egy izgalmas mérkőzés keretein belül megszerezték a történelmi győzelmet a már rutinos Bécs csapata ellen.

A döntő során a két csapat igazán egymásnak feszült, az első harmad során Huszák Alexandra góljával magához ragadta a vezetést a HKB csapata, de az ellenfélnek sem tartott sokáig betalálni a hálóba, így  1-1-es döntetlennel mentek pihenőre a csapatok. A második harmadban a Bécs csapata átvette vezetést 1 góllal, mellette a budapesti csapat több kiállítást is kapott, nem könnyítve saját dolgukon. A lányoknak jót tett a szünet, hiszen a harmadik harmadban, mintha egy új csapat állt volna fel, magabiztosan játszottak a pályán és 3 percen belül 3 gólt is lőttek, amellyel átvették a vezetést, majd az utolsó percek egyikében még egy góllal bebiztosították 3-5-re győzelmüket.

Végeredmény: EHV Sabres Vienna-Hokiklub Budapest: 3-5

Góllövők: Huszák Alexandra (3), Amie Varano, Stacey Scott

Az EWHL díjátadon sor került az All Star csapat kihirdetésére is, ahova a Hokiklub Budapest csatárát Huszák Alexandrát is beválasztották.

Ugyanezen a napon a KMH másik női csapata a DEBL (Dameneishockey Bundeliga) bajnokságban 2. helyezést ért az FTC Budapest női csapata ellen. A négyes döntőt idén az FTC csapata szervezte, ahol végül a hazai csapat felülkerekedett a KMH Budapest II női csapata felett.

Végeredmény FTC Budadpest KMH Budapest II.: 1-0.

Navigáció