Dr. Széplaki Attila előadása

Dr. Széplaki Attila, ortopéd szakorvos, aki a válogatott főorvosa már második előadását tartotta női csapatainknak. Mellette asszisztált a KMH csapatorvosa, Dr. Horváth Zsuzsanna is.

Mindkét előadás középpontjában a lányok felkészülése állt, ugyanis mindkét csapatunk bekerült az EWHL és a DEBL Final Four Tournamentbe, illetve a válogatott játékosok közben készülnek az áprilisban rendezendő hazai jégkorong világbajnokságra, ahol esély nyílik számukra az ‘A’ csoportba való feljutásra. Az előadások egy-egy prezentációból álltak, utánuk pedig interaktív keretek között beszélgettek. Téma az egészséges életmód, a sérülések, és az elsősegély nyújtás a jégpályán és az élet egyes területein, illetve a nagyobb megmérettetésekre való felkészülés volt. Továbbá kitértek a következőkre is: agyrázkódás, csonttörések, ficamok, szalagok sérülései. Fontos része volt a hidratáció és a regeneráció kérdésének átbeszélése.

Dr. Széplaki Attila bemutatta a lányoknak az elsősegélynyújtás fontos elemeit is. Ilyen volt például a stabil oldalfekvés, az újraélesztés, a Heimlich műfogás. Sok képet mutatott a lányoknak a leggyakoribb jégkorongos sérülésekről, és átbeszélték az egyes szituációkat, mikor a sérülés melyik szakaszában érdemes orvoshoz fordulniuk egy esetleges sérülésnél, balesetnél.

Az előadás rendkívül fontos volt a szezon ezen időszakában, hiszen a lányoknak hamarosan következik az EWHL Final Four, illetve az áprilisi Női Világbajnokság is, amelynek helyszíne Budapest, és a tét az A csoportba való feljutás. Az egy órás előadás interaktív volt, a doktor úr fontos kérdéseket vitatott meg a játékosokkal.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Dr. Széplaki Attilának a közreműködést a lányok felkészülésében, és reméljük a közeljövőben ismét beszámolhatunk egy sikeres előadásról.

Hajrá KMH!

Navigáció