Több játékosunk is a válogatottban

 

Három tehetséges fiatal játékosunkat is kiválasztották az U18-as női jégkorong válogatott Csehországba utazó csapatába, további nyolc játékosunk pedig  felnőtt csapatokba kapott meghívót. 

 

Báhiczki-Tóth Boglárka, Koncz Boglárka és Fehér Nikolett kedden Csehországba utazott, ahol első nap a rendező ország U16-os válogatottja ellen léptek jégre a lányok, másnap pedig Szlovákia csapata volt az ellenfél. Pénteken Lengyelország ellen zárták a tornát a lányok, ahol egy hosszabbításos győzelemmel végül legyőzte a lengyel együttest a olaszországi divízió 1/A-s vb-re készülő nemzeti csapatunk.

 

Eredmények: 

Magyarország – Csehország 1:4

Magyarország – Szlovákia 2:0

Magyarország – Lengyelország 3:2

 

A hazai közönség a Vasas Jégcentrumban élőben tekinthette meg Dabasi Réka, Kiss-Simon Franciska, Mayer Fruzsina, Szamosfalvi Petra, Hayley Williams és Stróbl Lara felnőtt válogatottbeli szereplését. Nemzeti együttesünk Szlovákia, Japán és Franciaország ellen lépett pályára. Első nap Szlovákia csapatán egy könnyű sikerrel léptek túl a lányok (4:0). Másnap a Japán csapat már nehezebb ellenfélnek bizonyult, egy szoros mérkőzésen 2:1-re alulmaradt a magyar csapat. A vereség ellenére egy esetleges kétgólos győzelem esetén fennállt az esély a torna első helyének a megszerzésére, a lányok pedig éltek is a lehetőséggel, a hármas körbeverésből a magyarok jöttek ki a legjobban. Az utolsó mérkőzés több szempontból is különleges volt, hiszen Mayer Fruzsina és Kiss-Simon Franciska is 100. mérkőzését játszotta a nemzeti együttesbe. 

A magyar lányok mellett csapatunk két légiós játékosa, Lucia Haluskova és Carlotta Regine is meghívót kapott nemzetük válogatott csapatába.

 

Gratulálunk mindenkinek a szép teljesítményhez, hajrá HKB!

Navigáció