Stróbl Lara a HKB játékosa marad


Tehetséges fiatal csatárunkkal sikerült megegyezni, aki augusztustól már hetedik idényét kezdheti meg a Tüskesátorban. Lara 2016-ban mutatkozott be először DEBL csapatunkban, ahonnan fokozatosan előre haladva mára már az EWHL együttes egyik meghatározó játékosává nőtte ki magát. Karrierje során mindvégig tagja volt az utánpótlás válogatottaknak, az utóbbi két évben pedig A csoportos szinten is bizonyíthatott a felnőtt együttesben. 

 

Miért döntöttél a maradás mellett? 

Azt kell, hogy mondjam szinte 100%-ban a csapat miatt döntöttem idén is a HKB mellett. Nagyon jó kis közösség alakult ki mar szezon elején, ami egész évben meg tudott maradni. Persze kis viták vagy nézeteltérések akadtak, mint minden csapatban, főleg női csapatokban, de ezeken a nehezebb időszakokon együtt tudtunk átlépni, szerintem ezért is lehettünk eredményesek a szezonban.

 

Mi volt az eddigi legjobb élményed HKB-ban eltöltött éveid során?

Nehéz egy élményt kiemelni, hiszen minden itt töltött szezonom sikeresnek mondható, de a tavaly szezonból emelném ki a az EWHL final four elődöntőjét és döntőjét, akkor éreztem azt, hogy teljesen egyben van a csapat és az egész éves munkának meg lesz a gyümölcse. 

 

Az idei illetve a tavalyi szezonban részt vehettél a felnőtt A csoportos VB-n, milyen élményekkel és tapasztalatokkal tértél haza, mekkora motivációt jelent ez a hétköznapokban? 

Igen, nagyon örülök, hogy idén már másodjára lehettem ott az A csoportos világbajnokságon. Nagyon sok tapasztalatot szereztem ott, mind játékszinten, mind fejben es koncentrációban egyaránt. Mondhatom, hogy a mindennapjaimban ez adja a legtöbb motivációt, hogy mindig fejlődjek jégen és szárazon egyaránt. Nem számít, hogy esetleg most mélyponton vagyok vagy nem, ugyanúgy kell mennem tovább, hiszen nem lehet minden nap napsütéses és derűs.

 

Mik a céljaid és elvárásaid a következő szezonra, mind egyénileg, illetve csapatként?

Elvárásokról szerintem mindig nehéz beszélni vagy kijelenteni, mert vannak emberek akik ez a szó hallatán kicsit izgulhatnak, de csapatszinten, az idei eredményeket szeretném, hogy újra megszerezzük. Egyénileg pedig az, hogy még többet fejlődjek, amivel eredményesebb tudok lenni a pályán. Ez azért is fontos számomra, hogy a válogatottban is évről évre egyre feljebb tudjak lépni csapaton belül.  Magánéleti szinten pedig szeptemberben kezdek egy képzést, ami szerintem nagyon közel áll hozzám. Ugyanakkor nagyon kritikus tudok lenni magammal, igy annál is az lesz a célom, hogy minél jobb legyek majd benne es fejlesszem magamat minden nap.

Navigáció