Őszi Nyitófesztivál

Elkezdődött a szezon a legkisebbeknek is. Az U8 és U10 korosztályok a most hétvégén tartott Nyitófesztiválon mérettetek meg legelőször a szezonban. Az szombati napon az U10 korosztály vett részt a programon, míg az U8-as játékosok vasárnap játszhattak a Jégpalotában.

A KMH két U8-as csapatot indított a tornán egy A és egy C csoportosat. A vasárnapi napról és a hangulatról Vitárius Károly vezetőedző az alábbiakat mondta:
„Az „A” tornán nagy különbségekkel szereplő csapatok voltak. Gyors játékot játszottak és pörgős mérkőzéseket láthattunk. A szezon kezdés idejének eltérése látható volt és az is, hogy mi maximum létszámmal indultunk, hogy mindenkinek lehetősége legyen részt venni és megtapasztalni ezt az iramot. A hangulat, a rendezés kitűnő volt. A gyerekek nagyon jól érezték magukat és már alig várják, hogy újra a jégen legyenek.

A „C” tornán több első meccses játékos is szerepelt, akik közül volt 2013.-as születésű is. A legkisebbek is nagyon harcosan küzdöttek a néha egy teljes fejjel nagyobbak ellen. A hangulat itt is nagyon jó volt. Mindkét meccsen szuper kapusaink voltak, akik kitűnő formában tartották meg a meccseket. A kapusunk első tornáján szerepelt és kitűnően helytállt az erős mezőnyben. Jó szezon lesz az idei a KMH U8 csapatainak.”

Az U10 korosztályban három csapatot neveztünk a Nyitó fesztiválra, A, B és C kategóriában. Az A csapat négy meccset játszott az UTE, FTC, DVTK és a Fehérvár csapatai ellen. Dombauer Péter vezetőedző véleménye szerint jól szerepelt a csapat, de a torna végére jött bele igazán a játékba, bár lövőerőben és gyorsaságban még sokat kell fejlődnie a játékosoknak.
A B csapat három vereséggel és egy döntetlennel zárta a tornát míg a C csapat két döntetlent játszott és egyszer kikapott. A hangulat vidám volt és a rengeteg gyermek nagy örömmel fogadta a válogatott kabaláját Csúszkát, akivel még közös fotót is készítettek.

A gyerekek és az edzők már nagyon várják a szezonkezdést!
Hajrá KMH!

Navigáció