Negyedik hely az EWHL Szuperkupában

Svájban rendezték meg a rangos női sorozat, az EWHL Szuperkupa négyes döntőjét. Az elődöntők során csapatunk a Memmingennel találkozott, a mérkőzés pedig rendkívül szoros csatát hozott. A németek szerezték meg a vezetést, de a 29. percben Madeleine Leidt lévén egyenlítettünk. Oda-vissza játék következett, előbb újra a németek szereztek előnyt, majd Dabasi Réka találatával 2-2 állt az eredményjelzőn. Báhiczki-Tóth Boglárka révén a vezetést is sikerült megszerezni, azonban egy ellentámadásból egyenlíteni tudott a Memmingen csapata. Hiába volt egyre több helyzete csapatunknak, a mérkőzés hátralévő részében és a hosszabbításban sem sikerült gólt szerezni, így a végén büntetőlövésekkel dölt el a mérkőzés, melyben ezúttal a német csapat bizonyult jobbnak.

Vasárnap a házigazda EV Zug csapata ellen léptünk jégre a bronzéremért. Hayley Williams eltiltás miatt, Dabasi Réka pedig egészségügyi okok miatt nem állt Szilágyi Levente vezetőedző rendelkezésére. Ez szintén egy rendkívül kiélezett találkozót hozott. Az első harmadban ugyan erős nyomást helyezett a hazai csapat a kapunkra, utána sikerült felállni és számos helyzetet kialakítani az ellenfél kapuja előtt. Az 54. percben azonban Tóth Zsófi remek kapusteljesítményének ellenére megszerezte a hazai csapat a vezetést, erre pedig már nem tudott válaszolni csapatunk.

Egy rendkívül erős mezőnyben végül a negyedik helyet szerezte meg csapatunk az EWHL Szuperkupában.

A négyes döntő végeredménye:
1. ECDC Memmingen

2. MAC Budapest

3. EV Zug

4. HKB Budapest

Csapatunk hátvédjét, Kiss-Simon Franciskát beválasztották a torna All-Star csapatába.

A csapat másodedzőjének, Linus Schellinnek az értékelése a mérkőzésekről:

HKB – Memmingen

„Csalódottak vagyunk, hogy idén nem tudtunk továbbjutni a döntőig. A négyes döntőben azonban kis különbségek vannak, és a büntetőlövésekkel való vereség is mutatja, milyen közel lehet egy-egy mérkőzés. A Memmingen jó csapat, ezt a legutóbbi szuperkupából már tudtuk. Jól és keményen játszottak ellenünk, a MAC ellen is a döntőben és ennek meglett az eredménye. Csapatunk nagy erőfeszítéseket tett a meccs közben a mérkőzésbe való visszatérésért, ami lehetőséget adott a továbbjutásra egészen a végéig. Csak tanulnunk kell ebből a tapasztalatból, miközben újra összeállunk, és arra koncentrálunk, hogy az EWHL ligában minél jobb eredményt érjünk el. ”

EV Zug – HKB

„A Zug új kihívást jelentett számunkra a bronzmeccsen. Szép élmény volt a Bossard Arénában játszani, sok hazai szurkoló előtt. Egyértelmű, hogy a Zug sokat fektetett be a női jégkorongba az elmúlt évben, amit nagyszerű látni. Sajnos betegségek és eltiltások miatt nem tudtunk teljes kerettel kiállni a mérkőzésre. Sok helyzetünk volt, de a korong nem akarta a kapuba találni. Végül a Zug percekkel a vége előtt gólt szerzett. Drámai küzdelemben, a végén kapuslehozatallal sem sikerült megszerezni az egyenlítő találatot.  Ezt egyelőre el kell fogadnunk, és vissza kell térnünk – amit meg is fogunk tenni.”

Navigáció