Megvan az alapszakasz elsőség – EWHL

Magabiztos győzelmekkel és hat ponttal zárta EWHL csapatunk a hétvégi ausztriai túráját, ezzel bebiztosítva az alapszakasz első helyét az idei pontvadászatban

Teljes kerettel, három hátvédpárral és négy csatársorral indult el csapatunk pénteken Stájerország tartományába. Az első mérkőzést szombaton játszotta csapatunk, a kapunkban Tóth Zsófia kezdett.

Kiegyenlített játékkal indult az első harmad, mindkét oldalon akadtak helyzetek és kiállítások is. A mérkőzés nyolcadik percében ugyan a kettős emberelőnyben még nem, de az azt követő 5-4-es játékban végül sikerült betalálni, így Williams góljával a csapatunknál volt az előny. Nem kellett azonban sokat várni a hazaiak egyenlítő találatára, egy szintén emberelőnyös szituációt követően a harmad vége előtt egyenlíteni tudtak az osztrákok.  

Egy szintén kiállításokkal dúsított, majd egy emberelőnyös találattal zárult második harmad után újra mi kerültünk előnybe, 1:2-es vendég vezetéssel mehettek pihenőre a felek.

A harmadik harmadban aztán egy perc sem kellett csapatunknak, hogy eldöntse a mérkőzést. 45 másodperc alatt Dabasi, Báhiczki-Tóth és Leidt is betalált, a végeredményt pedig Báhiczki-Tóth második találata állította be a mérkőzés 55. percében. Tóth Zsófia magabiztos teljesítményt nyújtva, 96.7%-os hatékonysággal hárította a kapujára tartó lövéseket. 

 

KEHV Lakers vs Hokiklub Budapest

 

A szombati győzelem azt jelentette, hogy vasárnap 13:30-kor az alapszakasz elsőségért léphetett jégre együttesünk az egy héttel korábbi ellenfelünk, a KEHV Lakers ellen. Ennek tudatában erősen kezdtük a mérkőzést, már az első percekben sikerült beszorítani a hazai csapatot a védekező harmadukba. A sok próbálkozás végül a 12. percben érett góllá, Szamosfalvi a szélről megindulva tört kapura és szerezte meg a vezetést. Nem kellett sokat várni az újabb találatra, Józsa Orsolya a 13. percben tovább növelte az előnyt. Orsi a szezon közben érkezett csapatunkhoz, ez volt az első gólja a Hokiklub Budapest mezében. Egy percre rá Dabasi is betalált, majd fél perccel később Leidt szerzett újabb találatot. 

A második harmadban egy emberelőnyös játékot követően ismét Leidt volt eredményes, majd Báhiczki-Tóth növelte tovább az előnyt egy szép összjátékot követően. A mérkőzés felénél kapust cserélt csapatunk, Bogáti Bianka váltotta Tóth Zsófiát a vasak között. 

A záró játékrész elején Dabasi szerzett gólt Kiss-Simon remek átadásából, ekkor már 0:7-et mutatott az eredményjelző. A hazai csapatnak csupán egy szépítő találatra futotta, az 54. percben Leidt állította be a végeredményt, megszerezve ezáltal csapatunk nyolcadik, saját maga harmadik találatát. Kapusaink teljesítményét is fontos kiemelni, hiszen Tóth Zsófia kapott gól nélkül, míg Bogáti Bianka 94.1%-os teljesítménnyel hozta le a mérkőzést. 

Szerdán a MAC Budapest elleni OB1-es mérkőzéssel folytatjuk, szombaton pedig a Salzburg csapata fog a Tüskesátorba látogatni.


Hajrá HKB!

Navigáció