Magabiztos győzelem a Salzburg ellen – EWHL

A szerdai MAC elleni OB1-es siker után szombaton az EWHL sereghajtó Salzburg várt lányainkra. A mérkőzés előtti cél egyértelműen a három pont magabiztos megszerzése volt.

Egy játékosunk híján teljes kerettel fogadtuk az osztrák csapatot, Fehér Nikolett iskolai elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a találkozón. A kapunkban ezúttal Bogáti Bianka kezdte a mérkőzést, az EWHL védési hatékonyság listáját vezető Tóth Zsófia pihenőt kapott a hétvégére.

Esélyeshez méltóan kezdtük az összecsapást, már az első pár cserében több nagyobb helyzetet is sikerült kialakítani. Az első gólra sem kellett sokat várni, a hetedik percben egy emberelőnyös szituációból Donovan volt eredményes. Erre azonban egy védekező harmadbeli megingást követően hamar érkezett a vendég válasz, így az első harmad 19. percéig 1-1 állt az eredményjelző. Ekkor ismét emberelőnybe került csapatunk, egy szép passzt követően pedig Szamosfalvi juttatta a kapuba a korongot. További esemény már nem történt, egygólos hazai előnnyel mehettek pihenőre a felek.

Akik sokáig vártak a harmadszünetben a büfében le is maradtak az első találatról, hiszen a második harmad első cseréjében sikerült tovább növelni az előnyt, Dabasi passzát Williams értékesítette. Tíz perccel később újra eredményes volt ez a sor, Dabasi tört be a kapu elé és szerezte meg csapatunk negyedik találatát. Ekkor csapatunk kapust cserélt, Carlotta Regina váltotta Bogátit a vasak között. Négy másodperccel a vége előtt csapatunk gólgyárosa, Madie Leidt is betalált, négy gólosra növelve a különbséget a felek között.

A harmadik harmadban is akadtak helyzetek, azonban a vendégek kapusa mind a 21 kapujára érkező lövést hárítani tudta. Vendég oldalról sem született találat, így végül csapatunk 5-1-es győzelmet aratva tartotta otthon a három pontot. 

Most ami a mérkőzéseket illeti egy csaknem két hetes szünet következik, hiszen következő héten több játékosunk is a nemzeti válogatottban lesz érdekelt. Három mérkőzés van még hátra az alapszakaszból, február 17-én a MAC Budapest csapatát fogadjuk majd a Tüskesátorban.

Navigáció