Győzelem Mátyásföldön – OB1

Az Ausztriában töltött hétvége után nem sokáig tudtak pihenni játékosaink, szerda este már OB1-es mérkőzés várt a csapatra. A rövid pihenő ellenére jól vették az akadályt a lányok, 4-1-re legyőzték a tabella második helyén álló MAC Budapest csapatát.

A hétvégi kerethez képest nem sok mindent változott, a kapunkban ismét Tóth Zsófia kezdte a mérkőzést. Oda-vissza játékkal kezdődött a harmad, az első nagyobb helyzet csapatunk előtt adódott egy korongszerzést követően, de Tóth Zsófiának is akadt védeni valója. A nyolcadik percben aztán Dabasi indult meg a szélen, majd a középre játszott korongot Williams értékesítette. (0-1) Nem sokkal később egy kapu előtti kavarodás után Leidt találta meg a korongot majd jutatta a hazai kapuba, tovább növelve ezzel csapatunk előnyét. (0-2)

A második játékrészben mindkét oldalon akadtak helyzetek, a 26 (MAC 12, HKB 14) kapuralövésből azonban egyik oldalon sem született találat, így kétgólos vendég előnnyel kezdték meg a csapatok az utolsó harmadot. Tóth Zsófia többször is nagy bravúrral hárította a kapujára érkező próbálkozásokat.
A harmadik harmad elején előbb Leidt talált be Haluskova centerezését követően, majd Donovan adott szép szóló passzt szlovák játékosunknak, aki nem hibázott, egy szép lövőcselt követően fonákkal juttatta a hálóba a korongot. Ezek után a hazai csapatnak csupán egy szépítő találatra futotta, beállítva ezzel az 1:4-es végeredményt. Tóth Zsófia magabiztos teljesítményt nyújtva, 96.15%-os hatékonysággal védte kapunkat.

A szerdai győzelemmel továbbra is tartja vezető pozícióját csapatunk az alapszakasz tabelláján, ahol két mérkőzésünk van még hátra a BJA és az FTC-Telekom ellen.

Navigáció