Koncz Boglárka is a HKB-ben folytatja pályafutását

 

Újabb utánpótlás válogatott játékossal erősödött EWHL csapatunk. Hátvédünk a MAC Budapest csapatánál eltöltött két EWHL szezon után érkezik klubunkhoz. Bogi fiatal kora ellenére nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, hiszen már két világbajnokságon is képviselte a magyar női U18-as válogatottat, ahol 9 mérkőzésen 2 gól és 3 gólpassz került a neve mellé. Emellett felkészülési mérkőzések során már a felnőtt válogatottban is bizonyíthatott.

 

Miért döntöttél a csapatunk mellett? 

A csapategység miatt. Már régóta ismerem a csapat több oszlopos tagját, ezért ismerem azt a harmóniát, ami abba a csapatba van. Több tapasztalt csapattárs is invitált ebbe az együttesbe, akiktől sokat fogok tudni majd tanulni és ezáltal fejlődni.

 

Felkészülési mérkőzéseken már lehetőséged volt bemutatkozni a felnőtt válogatottban is, milyen élményeket és tapasztalatokat szereztél? 

Azok az edzések, mérkőzések és tornák amiken részt tudtam venni nagyon pozitív hatással voltak rám, ezeket a pozitív elemeket pedig tudom majd használni a jövőben. Voltak csapatépítő programok is, amiken jobban meg tudtuk ismerni egymást a lányokkal.

 

Mennyire nehéz ilyen fiatalon a profi sport és a tanulmányok közti egyensúly megtalálása? 

Szerencsére a tanulmányaimmal probléma nincs, még így sem, hogy suli időben vannak az edzések. Jelenleg sport osztályba járok, ahol az élsporthoz pozitívan állnak és támogatják.

 

Milyen céljaid vannak az elkövetkezendő szezonban mind egyéni, s mind csapatszinten? 

Egyénileg megpróbálok a lehető legjobban megfelelni, az elvárásokat maximálisan teljesíteni és napról napra fejlődni. Számomra egy teljesen új csapatba fogok kerülni az ősztől, így megpróbálom a tudásom legjavát hozni, annak érdekében, hogy a csapat pozitív része tudjak lenni. Csapatszinten pedig cél, hogy minél sikeresebbek tudjunk lenni.

Navigáció