Ungár Rebeka újra csapatunkban

 

Ungár Rebekát keveseknek kell bemutatni, hiszen EWHL együttesünk megalakulása óta tagja a csapatnak. Karrierje során számos sikert ért el, emellett több mérföldkőt is felállított. 149 EWHL mérkőzés, 43 gól, és 25 gólpassz – ezek a statisztikák nem csak tehetségről, hanem a kitartásáról és a klubunkhoz való hűségéről is árulkodnak. Rebeka a sikeres klubkarrier mellett válogatott szinten is bizonyított, összesen öt felnőtt és kettő utánpótlás világbajnokságon húzhatta magára a címeres mezt. Örülünk, hogy Rebi ismét csapatunknál van és biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben még több sikert és felejthetetlen pillanatot fogunk együtt megélni! 

 

Ősszel a 12. szezonodat kezded meg a csapatban, milyen hatással volt a pályafutásodra az itt eltöltött idő, milyen érzésekkel indulsz neki az elkövetkezendő évadnak?

Izgatottan várom, ahogy az eddigieket is mindig. A tavaszi-nyári pihenő és felkészülés során hamar kialakul bennem a jég, az edzések, meccsek, csapattársak hiánya, ezt mind nagyon várom már ilyenkor. A KMH 12 éve biztos pontként van jelen a jégkorongos karrieremben, jó érezni azt, hogy a női jégkorong rendelkezik egy ilyen stabil bázissal. 

 

Az itt eltöltött éveid alatt számos sikert ért el a csapat, melyik jelenti számodra a legkedvesebb emléket?

Mindegyik másért emlékezetes, megnyerni egy, vagy akár több bajnokságot hatalmas eredmény és élmény, arról nem is beszélve, hogy a szezon munkáját igazolja, mutatva, hogy jó úton járunk. Az idei évadból a Szuperkupa-címet tudnám kiemelni, elképesztően egyben működött a csapat azon a Final 4-on és szuper mérkőzéseket játszottunk remek hangulatot garantáló, nagy létszámú nézőközönség előtt. 

 

A játék mellett az edzősködés is fontos szerepet tölt be az életedben, mennyire nehéz a kettőt összeegyeztetni, hogy áll jelenleg az edzői pályafutásod és milyen céljaid vannak ilyen téren a jövőre nézve?

Az egyesület eddig mindig biztosította, hogy ez ne okozzon problémát, amiért nagyon hálás vagyok, mert így ezt a karrieremet is építhetem. Nyitott szemmel járok és igyekszem megragadni minden olyan lehetőséget, ami előrevisz ebben, együtt kell járni a jégkorong fejlődésével, alakulásával. A női hokira szeretnék koncentrálni és specializálódni, hogy abban segíthessek, amiben a korosztályunk úttörő volt, és a tapasztalatokat, élményeket a szaktudással és további tanulással vegyítve a lehető legjobban átadhassam. 

 

Milyen elvárásaid vannak magad és a csapat felé a következő szezonra?

Jönnek fel a fiatalok, ami kiegészíti a ránk váró feladatok sorát. Egy szezon során a jó csapatoknál nem csak az a cél, hogy minden bajnokságot kipipáljon azzal, hogy megnyeri. Csapatot építeni ugyanolyan fontos, mint a fizikai és mentális munka, amit végzünk, beépíteni az új és régi tagokat pedig soha nem könnyű. Ebben szeretnék segíteni minél többet amellett, hogy a pályán továbbra is mindent meg fogok tenni azért, hogy az összes aranyérem a nyakunkban landoljon.

 

 

Ungár Rebeka eddigi statisztikái pályafutása során: https://www.eliteprospects.com/player/372189/rebeka-ungar

 

Hajrá Rebi, hajrá HKB!

Navigáció