Interjú & szezonértékelés Gömöri Norberttel – U14

 

Szezonértékelő sorozatunk negyedik részében az U14-es korosztály történéseit beszéltük át Gömöri Nortberttel, a csapat edzőjével.

Hogyan épült fel az idei versenyszezon, milyen eseményeken vettetek részt? 

Október elején kezdődött a bajnokság, amire egész nyáron alapoztunk és készültünk. Hétről hétre vágtunk neki újabb feladatnak, A illetve B csapatunknak is minden hétvégén voltak bajnoki mérkőzései. Ezen felül részt vettünk a már hagyományosnak mondható erdélyi túrákon, ahol a sok hoki mellett jó élményekkel is gazdagodtunk. Ezek a kiruccanások mindig jó összekovácsoló erővel bírnak, kicsit közelebb hozza egymáshoz a csapatot. A szezon végeztével részt vettünk a 3×3 Hungary Talent tornán Óbudán, valamint 14-es csapatunk nevezett az Inline bajnokságra is.

Milyen célokkal indultatok neki a szezonnak, s ezeket mennyire sikerült megvalósítani? 

Kinghts csapatunk számára merész álmokkal indultunk a szezonnak, kitűztünk magunknak egy távoli, de egyáltalán nem elérhetetlen célt, ami végig a szemünk előtt lebegett. Ez a legjobb négybe való bejutás volt, ami sajnos nem jött össze, hiszen a Volán ellen nem tudtunk felülkerekedni, ezáltal a negyeddöntők után már csak a helyosztókért tudtunk megmérkőzni. A bajnokság végére sajnos kissé elfáradtunk és leengedtek a srácok, ezért csak a 8.helyen sikerült zárnunk. Warriors csapatunk célja az volt, hogy a szezon alatt egyre több játékost tudjunk integrálni Knights keretünkbe, valamint hogy meccsrutint szerezzünk és minél jobb játékképet mutatva játsszunk mérkőzéseket. Azt gondolom ez sikerült!

Miben sikerült a szezon során a legnagyobb előrelépést elérni és mi az,  amire a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetni? 

Legnagyobb fejlődésünk, hogy a szezon során végre sikerült elhinnünk, hogy nagyobb múltú erősebb csapatok ellen is van keresnivalónk a jégen. Nem játszottunk alárendelt szerepet egyik mérkőzésen sem, minden jégrelépésnel győzni akartunk! A jövőben szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni az egyszerű helyzetek kialakítására és befejezésére, valamint arra, hogy 60 percen keresztül tudjunk fókuszáltak lenni a meccs lefújásáig!

Mi volt a szezon legemlékezetesebb pillanata? 

Mindenképp a fehérvár elleni negyeddöntő mérkőzéseket mondanám az idei szezon legemlékezetesebb pillanatainak.  A csapat nagy része még sosem érezte milyen egy igazán nagy téttel járó mérkőzés hangulata, nem tudták milyen érzés egy rájátszás meccs. Ugyan szoros eredménnyel mindkét meccsen alulmaradtunk, ettől függetlenül büszkék voltunk a srácokra, lányokra hogy egy ilyen nagy múltú csapat ellen egy fontos mérkőzésen helyt tudtak állni és teljes mellszélességgel tették oda magukat a cél elérése érdekében.

Mi a terv a nyári időszakra/felkészülésre a következő szezon kezdetéig?

Április vége óta egy előre megtervezett heti 5 napos száraz programmal készülünk a következő szezonra. A korosztályváltás után teszteltük a játékosok állóképességét és gyorsaságát, valamint antropometria felmérést is végeztünk. Az alapozás utolsó hetében június 12-től ezeket újra felmérjük és megnézzük mennyit erősödtek, gyorsultak, nőttek játékosaink. Nyári szünet idejében egyéni edzéstervet kapnak a játékosok, hogy ez idő alatt is formában tudják tartani magukat. Ez sokat segít az augusztusban kezdődő alapozásban, hiszen nyár végén hosszabb időre szeretnénk edzőtáborba vonulni hogy véglegesíteni tudjuk sorainkat.

This slideshow requires JavaScript.

Navigáció