„Ha a hegy nem megy” avagy a KMH és az E-sport

Fontos célunk, hogy haladjunk a korral, hiszen tudjuk, az e-sport mára a fiatal generáció mindennapi életének részévé vált. Válaszul a virtuális világ kihívásaira elindítjuk az E-sport szakosztályunkat. Emellett a fizikai aktivitás sem elhanyagolható, hiszen a fiatal kori sport egész életünket végig kíséri.

A KMH célja az E-szakosztály megalakulásával, hogy a gyerekeket az E-sport mellett megfelelő fizikai aktivitásra is rábírja, különböző mozgáskordinációs, erőnléti, állóképességi feladatokkal heti rendszerességgel. Magyarán a „kockulás” helyett egy egészséges egyensúly megvalósítására törekszünk. A megfelelő fizikum elengedhetetlen követelménye a profi e-sportnak ahogy erről a magyar e-sport NHL-es versenyzőink is beszámolnak.

Elsőként természetesen a világszerte ismert és e-sportként játszott NHL-es játék mellett tettük le a voksunkat. Itt sikerült leszerződnünk az akkor épp szabadlistás regnáló Magyar Bajnokkal Boda Győzővel, és a bronzérmes Boda Andrással. Nem sokkal később az ezüstérmes Svédországban élő Dörre Ádámmal is megállapodtunk.

Játékosainkkal készült interjúinkat az alábbi linken olvashatjátok.

 

(Fotó: www.xbox.com)

Navigáció