Gaitz Hanna is a HKB játékosaként kezdheti meg a következő szezont

 

Fiatal hátvédünknek ez lesz a kilencedik szezonja klubunk kötelékében. Hanna a 2015-16-os szezonban mutatkozott be EWHL csapatunkban, azóta 24 EWHL, illetve 64 DEBL mérkőzésen képviselte a HKB-t, több bajnokcsapatunknak is fontos tagja volt. Hátvédünk emellett nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, hiszen négy alkalommal is képviselhette a magyar U18-as válogatottat az utánpótlás világbajnokságon.

 

2015 óta vagy tagja klubunknak, mik voltak a legemlékezetesebb pillanatok az itt eltöltött éveid során?

A legemlékezetesebb pillanatok akkor kezdődtek, mikor egy csapatként az EWHL-ben és a DEBL-ben is megnyertük a ligát. Egyre magasabb szintre kerültünk, egyre inkább felfigyeltek ránk. A legkedvesebb emlék számomra mégis, mikor Neuberg ellen sikerült nyernünk nem is olyan régen a DEBL final fourban, azok után, hogy előtte egész szezonban kikaptunk tőlük. Ez az év is valószínüleg felkerül erre a listámra, hiszen egy csapatként 3 aranyat is sikerült megnyernünk, ami leírhatatlan érzés.

 

Négy utánpótlás világbajnokságon is lehetőséged volt képviselni a magyar válogatottat, milyen élményeket és tapasztalatokat szereztél ezeken a tornákon? 

Minden válogatott torna, világbajnokság hatalmas megtiszteltetés. Az egész országból jöttek lányok, hogy együtt képviseljük az országunkat. Együtt fejlődtünk évről évre, az utolsó vb-men ráadásul sikerült elhozni egy bronzérmet, ami nagyon jó érzés volt. Ezen felül megtanultam alkalmazkodni, egy csapatkent szívünket, lelkünket otthagyni a pályán.

 

Milyen célokat tűztél ki magad és a csapat elé a következő szezonra? 

Ott tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk, hiszen egy nagyon jó rendszert és csapategységet sikerült összeraknunk. Együtt tovább fejlődni és nem legyinteni, hiszen mi úgy is megnyerjük. Szeretnék még több érmet szerezni, de nem szeretem elszolni ilyen téren magam, szóval a cél, hogy élvezzük és játsszuk azt, amit tudunk.

 

Milyen terveid vannak a jövőre nézve az iskolai vagy egyéb szakmai területeken? Hogy látod a jégkorong és az egyéb életcélok összhangját?

Jelenleg egyetemre járok dietetikus szakon, most fejeztem be a 4.félévemet. A jégkorongot addig szeretném űzni, ameddig csak tudom, nyáron is elég nehéz, hogy nem lehet jégre menni. Majd amikor végzek egyetemen és bekerülök a szakmába, akkor valószínüleg vissza kell majd vennem, de ezen majd ráérek akkor gondolkozni, mikor eljön az idő. 🙂 

 

Navigáció