Boda András interjú „SZANO”

Játékosaink bemutatását Boda Andrással folytatjuk. A testvérpár fiatalabb tagja szintén nagy eredményekkel büszkélkedik. E-sport körökben őt „SZANO” néven ismerhetitek.

  1. Hogyan és mikor ismerkedtél meg az E-sporttal?

Az egész 1999-ben kezdődött, mikor megkaptam az első számítógépemet az NHL 99-el és a FIFA 99-el együtt. E két játék szeretete azóta is kitart, és előszeretettel irányítgatom kedvenceimet évről évre.

  1. Milyen játékokkal szoktál játszani?

Leginkább sport játékokkal szoktam játszani (NHL, FIFA, NFL), valamint az Assassin’s Creed az a játék, amiből egy részt se hagynék ki. Néha egy-két lövöldözős játék is előkerül feszültség levezetés céljából.

  1. Honnan jött az NHL, illetve a jégkorong szeretete?

Mint fentebb már említettem, az NHL volt az egyik első játékom és abban az időben még nem volt ekkora játék kínálat, így azzal kellett játszani, ami adott volt. Viszont azzal amennyit csak lehetett. A valódi jégkorong szeretetét az Alba Volánnak, a mai Fehérvár AV19-nek köszönhetem, ami fehérváriként talán nem olyan meglepő. Már gyerekkoromban is többször kijártunk a mérkőzéseikre.

  1. Mennyit edzel egy nap, egy héten (E-sport)?

Elég változó, de ha van éppen futó bajnokság, akkor heti 4-5 alkalommal napi 3 óra meg szokott lenni.

  1. Mik a legjelentősebb sikereid, eredményeid ezen a területen?

2-3 éve vagyok az NHL csoport tagja, ezalatt több elődöntőt és döntőt játszottam, illetve a legutóbbi (2017) NHL liga alapszakasz bajnoka is voltam.

  1. Mivel foglalkozol a mindennapjaidban?

Székesfehérváron dolgozom, mint transactional buyer, emellett utolsó éves vagyok a Szent István Egyetem Sörfőzőmester szakmérnök szakon, levelező képzésre járok.

  1. Mit csinálsz az E-sporton kívül? Van-e más hobbid?

Elsősorban sportolni szoktam, valamint sört főzni, amit eseti jelleggel meg is kóstolok, de szigorúan csak szakmai elhivatottságból.

  1. Szoktál-e sportolni a valóságban, ha igen mit, hányszor egy héten?

17 évig futballoztam versenyszerűen, amivel egy sérülés miatt fel kellett hagynom 2-3 évvel ezelőtt. Azóta elkezdtem boxolni, és heti 3 alkalommal járok edzésekre, de szinte bármilyen sportra nyitott vagyok. Segít a koncentrációban, illetve hosszabb ideig tudok figyelni, ha folyamatosan sportolok.

Navigáció