Dörre Ádám interjú „MACI”

Következő játékosunk a magyar származású, de Svédországban született, és jelenleg is ott élő Dörre Ádám. E-sport körökben őt „MACI” néven ismerhetitek.

  1. Hogyan és mikor ismerkedtél meg az E-sporttal?

2011-ben találtam rá, egészen véletlen, egy magyar online focis közösségre, ahol szerveztek online bajnokságokat. A közösségi jó hangulat, illetve a bennem növekvő versenyszellem megfogott és azóta e-sportolok rendszeresen.

  1. Milyen játékokkal szoktál játszani?

Leginkább NHL és focival (PES) szoktam játszani. Akciós játékokból Metal Gear Solid rajongó vagyok, de olyan játékok is tetszenek ahol csapatban lehet játszani, mint például a Division vagy a Ghost Recon Wildlands.

  1. Honnan jött az NHL, illetve a jégkorong szeretete?

Mivel Svédországban születtem és itt ugye nagyon népszerű sport a hoki, ez volt az a sport, amit először néztem a tv-ben. Örök emlék marad az, amikor kisgyerekként apuval drukkoltunk a svédeknek a híres szovjetek ellen (Larionov, Makarov, Fetisov, Kazatonov).
12 évesen kaptam meg az NHL94 játékot Sega Mega Drive konzolon és nagyon megszerettem. Sokat játszottam egykét évig de később tiniként teljesen abbahagytam a játékot, és csak 30+ évesen tértem vissza ehhez. A hoki iránti szeretet miatt, 2014-ben létre hoztam egy online magyar NHL játék közösséget, ahol azóta is tevékenykedem.

  1. Mennyit edzel egy nap, egy héten (E-sport)?

Nagyon változó, de átlagban 2 órát edzek naponta. Van, hogy egy órát, de olyan is akad, amikor kettőnél többet tudok játszani.

  1. Mik a legjelentősebb sikereid, eredményeid ezen a területen?

NHL játékban 3 magyar bajnoki címem van (2014, 2015, 2017), 3 második helyezésem (2014, 2016, 2017), 1 VB ezüstöm (2014), illetve egy bronz (2015). Ezen kívül harmadik helyezést értem el a finn bajnokságban (2014), és a Champions Hockey League-ban (2016).

PES játékban 2011-2015 között különböző bajnokságokban szereztem 8 bajnoki címet a következő bajnokságokban: Copa America, Angol bajnokság, Olasz bajnokság, Holland bajnokság, Olimpia, Club League, illetve Holland bajnokság.

  1. Mivel foglalkozol a mindennapjaidban?

Kétgyermekes (6 és 8 évesek) apa vagyok. Göteborg belvárosában dolgozom egy informatikai cégnél. Szoftver teszt és Quality Assurance a foglalkozásom.

  1. Mit csinálsz az E-sporton kívül? Van-e más hobbid?

Két játékról szóló weboldalt/közösséget üzemelek (NHL KLUB HUNGARY és PES KLUB HUNGARY). Másik nagy hobbim a gitározás. 14 éves koromtól gitározom és leginkább spanyol klasszikus és flamenco zenét szoktam pengetni.

  1. Szoktál-e sportolni a valóságban, ha igen mit, hányszor egy héten?

Fiatalként fociztam keményen, de sérülés miatt 18 évesen abba kellet hagynom. Manapság otthon húzódzkodok egy chin-up rúdon, hiszen fontos a szellemi fittségem miatt is az aktív sportolás a mindennapokban, illetve amikor csak tehetem lépcsőn közlekedek, hogy a vérkeringésem is rendben legyen.

  1. Mesélj kérlek pár mondatban svédországi életedről.

Göteborgban születtem és itt éltem egész életem. Szüleim magyarok és igazából magyar az anyanyelvem de természetesen jobban kezelem a svéd nyelvet. Talán egyeseknek furán hangzik, de inkább magyarnak érzem magam, mint svédnek. Sok időt töltök a szeretett gyerekeimmel. A fiam karatézik, a lányom kosarazni szeret. Mivel a barátnőm is magyar származású, évente többször járunk Magyarországra látogatni rokonokat, barátokat.
A svéd jelenlegi hokibajnok épp göteborgi, így szoktunk néha kimenni az arénába szurkolni a Frölunda-nak. Játszani akkor szoktam miután lefeküdtek aludni a gyerekek. Szerencsére szeretik hallani amikor apu beszélget a haverokkal, így nem okoz problémát, hogy a barátokkal csevegek játék közben.

 

Navigáció