Válogatott hátvéddel erősít csapatunk

 

Elérkezett az idő a nyár első új igazolásának bejelentésére. A Hokiklub Budapestnél folytatja pályafutását a magyar női jégkorong válogatott fiatal hátvédje, Márton Adél, aki két év tengerentúli szezon után tér vissza Magyarországra. A még mindig csupán 19 éves hátvéd Újpesten kezdte meg pályafutását, majd a 2020/2021-es szezonban 7 mérkőzés erejéig csapatunkban is bemutatkozott az EWHL-ben. Egy év BJA kitérő után Kanada következett, ahol két szezonon keresztül erősítette az OHA csapatát. Az interjúban szó esett a kint töltött évekről, a válogatottal elért sikerekről és az előttünk álló szezonról is.

 

Két év tengerentúli kitérő után térsz vissza Magyarországra. Milyen tapasztalatokat szereztél kint és mi motivált arra, hogy visszatérj?

Az elmúlt 2 évet Kanadában, az OHA Maverick csapatával az OWHL U22 Elite ligában játszottam. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem és sokat tudtam fejlődni, mert folyamatos versenyhelyzet volt a ligabeli 25 csapat között és csapaton belül is. Közben párhuzamosan Magyarországon és Kanadában is elvégeztem a gimnáziumot, ami jó lehetőség, hogy a későbbiekben itthon vagy a tengertúlon tudjak tovább tanulni. Nagy örömmel tértem vissza a KMH csapatához, hiszen 16 évesen az UTE fiú csapata mellett itt játszottam először lányokkal és mind a közösség, mind az edzők nagyon pozitívak.

 

Az U18-as válogatottban alapember voltál, majd fiatal korod ellenére hamar odakerültél a felnőtt válogatott közelébe is. Két éve A csoportos VB-n jártál, majd idén tagja voltál az áprilisban feljutást kiharcoló csapatnak is. Milyen érzés volt ilyen fiatalon ezeken az eseményeken ott lenni?

Fantasztikus érzés a fenőtt válogatott tagjaként bizonyítani, ez az első számú motivációm a jégkorongban. Nagyon büszke vagyok a csapatra és a stábra, egy csodálatos eredmény a feljutás és rendkívüli élmény volt ennek a sikernek a részese lenni.

 

Korábban már játszottál te is az EWHL-ben, azonban idén új kihívások elé néz a csapat a német bázisú ligában. Milyen érzésekkel vágsz neki az új szezonnak és hogyan zajlik jelenleg a felkészülésed?

A válogatott táborok közötti nyári szünetet aktív pihenéssel töltöm (most pl. egy Duna-menti bringatúrán vagyunk családommal és barátainkkal), igyekszem kondicionálisan formában tartani magam. Kanadában nagyon fizikálisa hokit játszanak és nagy hangsúlyt fektetnek az erőnlétre, remélem ezt kamatoztathatom az idei szezonban. A KMH egy nagyon összetartó közösség, nagyon jó képességű játékosokkal. Mindent meg fogok tenni, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a német bázisú ligában.

Navigáció