Úti beszámoló: U12 Kalóz csapat Bledben töltötte az ünnepet

 

Az ünnepi hétvégén U12-es korosztályunk Szlovénia és Csehország felé vette az irányt. Következzen egy összefoglaló beszámoló a bledi tornáról:

Az U12 Kalóz csapat március 31-én, szombaton kora reggel indult útnak Bledbe, egy igen rangos nemzetközi tornára. Délben érkeztek meg, nem sok idő jutott kipihenni a hosszú utat, hiszen már délután 15:10-től első ellenfelükkel, a HKMH Bled csapatával mérkőztek meg. Egy kis pihenő után még este 19:10-től az EC KAC osztrák csapat ellen bizonyíthattak.

Április 1-jén, vasárnap három mérkőzést is játszottak játékosaink. Igen komoly ellenfelekkel néztek szembe, hiszen 09:20-tól az ASD USG Zoldo – olasz csapattal, 15:10-től Team Šalata – horvát csapattal, majd 19:50-kor a Blue Stars – cseh együttessel mérkőztek meg. A Kalózok mindent beleadtak mindhárom küzdelembe, sokat tanultak a külföldi csapatoktól.

Április 2-án reggel 09:20-tól léptek jégre a HC Ambri Piotta, svájci nemzetiségű csapattal szemben.

Összességében a tornán sikeresen helyt álltak a játékosok, sokat fejlődtek és tanultak. Belekóstolhattak nagy nemzetek játékkultúrájába. Mindemellett természetesen jól is érezték magukat, hiszen az edzők mindent megtettek ennek érdekében. Kirándultak a Bledi-tó körül, illetve Húsvét hétfőn csoki tojás meglepetés várt a gyerekekre.

Gömöri Csaba, a Kalózok edzője így számolt be a három napos túráról:
„ Nagyon tanulságos 3 napot töltöttünk Bledben, egy nagyon komoly A szintű tornán, ahol svájci, olasz, szlovén és cseh élcsapatok ellen játszottunk. A torna lebonyolításában az is különlegesség volt, hogy számunkra nem megszokott módon, repülő cserével és testjátékkal zajlottak a mérkőzések. Ez azért is volt különleges,  mert itthon csak az U14-es bajnokságban vannak ilyen szabályok. Minden játékos teljes erőbedobással küzdött, ami a legfontosabb. Mérkőzésről mérkőzésre gyorsultunk és fejlődtünk. Nagyon hasznosnak ítélem meg a tornát, hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk. A csapategység kialakításában is nagy segítségünkre volt a túra.”

 

Navigáció