Új Erste liga játékosaink kiválóan debütáltak

Az új év új embereket is tartogatott az Erste liga csapatnak. Az alapszakasz végére és a középszakaszra a csapatnak jól jött a frissítés, amely új lendületet adott nekik a mérkőzésekre. A csapat eddigi legjobb teljesítményét mutatta az elmúlt hetekben, mióta két új játékos csatlakozott hozzájuk. Új igazolásainkat kérdeztük az eddigi tapasztalataikról és elvárásaikról a szezonban, Filip Landsman kapusunk (31-es mezben), illetve Nicholas Kuqali hátvédünk (42-es mezben) válaszolt nekünk.

HKB: Meséljetek hogy tetszik eddig Magyarország?

Filip Landsman: Még soha nem jártam Magyarországon ezelőtt, de nagyon sok mindenben hasonlít Csehországra. De Budapest igen kivételes gyönyörű város, nemsokára a menyasszonyom is jön látogatóba, így együtt fedezhetjük fel a helyi nevezetességeket.

Nicholas Kuqali: Magyarország egy nagyszerű ország, amely kivételes történelemmel rendelkezik. Amerikához képest itt Közép-Európában az ország védve van az óceántól, illetve számomra igen érdekes, hogy az évszázadok folyamán mennyi kultúra és nép keveredett itt Európában, de ennek ellenére a helyi hagyományok és a különleges nyelv mégis fennmaradt.

HKB: Milyen benyomásotok volt a csapatról?

F.L.:Egy igen fiatal csapatba csöppentem, ami magában rejti a potenciált, nagyon tetszik ez a lendület, illetve hogy mindenkinek a fejlődés a célja és ezért meg is tesznek minden tőlük telhetőt. Szeretek egy ilyen csapathoz tartozni, hiszen itt egymást húzzuk fel.

N.K.: Az egyik első észrevételem az volt, hogy a csapat mennyire pozitív attitűddel rendelkezik. Ez egy olyan dolog, amit később felnőtt fejjel sokkal nehezebb változtatni, szóval meg van az előnyünk, hogy a csapat pozitív szellemben építkezzen tovább a romboló kritizálással szemben.

HKB: Milyen elvárásaitok vannak a szezonnal kapcsolatban?

F.L.: Remélem, hogy sikerül bejutnunk a rájátszásba, illetve szeretném bebizonyítani, hogy helyt tudok állni a csapatban, így szeretnék maradni a következő szezonra is.

N.K.: Minden mérkőzést kihívásnak tekintek, szeretnénk minden edzéssel egyre jobb és jobb lenni illetve megismerni a csapatot. Minden erőfeszítés amit a csapatért vállalunk meglátszódik a játékunkon.

HKB: Milyen volt az első két mérkőzés?

F.L.: Az első mérkőzés igen izgalmasra sikeredett, körülbelül 60 lövést kaphattam, és ebből a mérkőzésen csak 1 gól ment be. Hihetetlen érzés volt, a csapat elkapta a szálat, és kiválóan védekeztek. A második mérkőzés is jól sikerült és nagyon sajnáljuk, hogy kikaptunk, hiszen éreztük, hogy akár meg lehetett volna. Remélhetőleg a következő mérkőzéseink hasonlóan jól sikerülnek.

N.K.: Büszke voltam a játékosokra hogy csapatként tudtunk küzdeni és kockázatot vállalni a egymásért egy ilyen nehéz mérkőzésen. Úgy látom mindkét meccsen benne volt a győzelem a csapatban, még egy kis pluszt kell bele tennünk és következő meccseket akár meg is nyerhetjük. Szerintem fontos, hogy bebizonyítottuk magunknak, hogy tudunk szoros mérkőzéseket is játszani, ahol bárki hozhat pozitív változást a meccsen.

Navigáció