Szépen csillog a VB-bronz

VB-bronzérmet szerzett a női U18-as válogatott Ausztriában. A DEBL csapat 2 tagját Gaitz Hannát és Horváth Imolát kérdeztük a VB-vel kapcsolatban:

Gaitz Hanna:

Milyen érzésekkel gondolsz vissza erre a világbajnokságra?

Számomra ez a VB nagyon felemelő volt, elmondhatom, hogy az összes világbajnokság közül ez volt számomra a legjobb. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert tényleg nagyon összeszedettek, bátrak és erősek voltunk. Az, hogy bronzéremmel távozhattunk még mindig felfoghatatlan érzés.
A szurkolók hatalmas erőt adtak és annak ellenére, hogy külföldön volt a bajnokság sokan kijöttek bátorítani minket. Ami nagyon jól esett a csapatnak, hogy vasárnapra külön szerveztek egy szurkolói buszt és úgy jöttek el drukkolni nekünk.

Erőt adott, hogy a keretben többen is a KMH-ból jöttetek?

A csapat fele KMH-s volt, ami nagy segítséget nyújtott, hiszen mi egy igen összeszokott banda vagyunk. Ismerjük egymás erősségét, gyengeségét, gondolatát és így azért lényegesen könnyebb játszani, hogy tudod, 100%-osan számíthatsz a csapattársaidra.

Melyik meccsen tudtátok a legjobb formátokat hozni?

Úgy gondolom a legjobb teljesítményt a németek ellen tudtuk nyújtani, akikről tudni kell, hogy egy nagyon domináns csapat. Egy döntetlent sikerült összehozni ellenük, de végül a hosszabbítás nekik kedvezett.

Neked ugye ezt volt az utolsó VB-d, mit tanácsolnál a többieknek a jövőre nézve?

Igen, nekem ez volt az utolsó VB-m és rendkívül boldog vagyok, hogy ilyen sikereket érhettünk el. A többieknek azt tanácsolnám, hogy folytassák ezt a jövőben is, mert jó úton vagyunk és bízzanak benne, hogy bármire képesek, csak hinni kell benne.

Horváth Imola:

Hogy érezted magad ezen a világbajnokságon?

Én személy szerint nagyon jól éreztem magam ebben a 2 hétben. A társaság szerintem is nagyon egyben volt. Összességében jó hangulat, bátorság és összeszedettség jellemezte a napjainkat.

A meccsek közül melyiket mondanád a legnagyobb csatának?

A legnehezebb meccsnek a németek elleni összecsapást mondanám, mert igen feszített volt az egész mérkőzés alatt a tempó, de egyetértek Hannával, hogy sikerült szépen helytállnunk.

Milyen érzés volt felemelni a jól megérdemelt 3. helyezettnek járó kupát?

Ezzel a harmadik helyezéssel egy álmom vált valóra. Célul tűztük ki az éremmel való hazatérést és hála istennek sikerült is ezt megvalósítanunk. Nagyon boldogok vagyunk és reméljük a jövőben is legalább ilyen sikerekkel zárhatjuk majd a világbajnokságokat. Köszönjük mindazoknak, aki szurkolásukkal, bátorításukkal segítettek minket végig.

A világbajnokság végeredménye:

  1. Szlovákia
  2. Németország
  3. Magyarország
  4. Olaszország
  5. Dánia
  6. Ausztria

Szívből gratulálunk a lányoknak és további sok sikert kívánunk nekik!

Navigáció